EL PLE D’ONDARA APROVA LA COMPRA DEL MOLÍ COVÍ

Ondara, 01.02.19. El ple de l’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir en la seua sessió ordinària de gener l’adquisició del Molí Coví per 21.000 euros. La votació va eixir avant amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís i l’abstenció del PP. Amb això, s’acorda la compra, per part de l’Ajuntament, d’aquesta infraestructura hidràulica, Bé de Rellevància Local, que està ubicada en la ribera del riu Girona. Ondara adquireix el Molí Coví pel seu interès arquitectònic, cultural i etnològic, amb la intenció de restaurar les dites instal·lacions i habilitar-les com a espai visitable; posant-ho en valor per a poder desenvolupar en un futur un projecte cultural en les seues instal·lacions, com va explicar l’Alcalde, José Ramiro, el qual va aprofitar per a donar les gràcies a Vicent Ortuño per la seua labor en aquest assumpte. La tramitació de la compra del Molí Coví va arrancar fa un any, però fins ara no s’ha pogut concretar per qüestions burocràtiques dels seus propietaris. Aquest punt es va aprovar amb l’abstenció del PP, el portaveu del qual, Javier Lozano, va argumentar la seua abstenció en què “no heu comptat amb nosaltres per a l’adquisició; desconeixem tot el procés”, insistint en el fet que “en la part política heu de parlar també amb nosaltres”, i deixant clar que “estem a favor de la compra, però no de les formes”. L’Alcalde va matisar que només es votava l’adquisició; ja que el que després es faça allí, serà amb la pròxima corporació.

ple gener 2019 (2)ple gener 2019 (3)

En el ple es va acordar, en aquest cas per unanimitat, la ratificació de l’acord de Junta de Govern referent a la subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant per a millorar l’enllumenat públic del Barri del Crist, dins de les subvencions per a inversions financerament sostenibles de l’anualitat 2018. La subvenció provincial ascendeix a 58.792 euros i correspon a la substitució de les lluminàries actuals per Leds, sent l’aportació municipal al projecte de 3.094 euros, ascendint a un total de 61.887 euros que es destinaran a aquesta actuació. En aquest punt, el PP va votar a favor, si bé el seu portaveu va voler deixar constància que “trobem a faltar que s’aprove en la Junta de Govern, sense comptar amb el PP”, incidint en que “seria més fàcil comptar amb nosaltres per a fer les coses millor”.

ple gener 2019 (4) ple gener 2019 (6)

En la sessió plenària es va aprovar per unanimitat la nova adhesió de l’Ajuntament d’Ondara al Pacte dels Alcaldes sobre el Clima i l’Energia promogut per la Unió Europea, per a l’estalvi energètic i la reducció d’emissions de CO2.

En el ple d’anit es va aprovar la modificació dels estatuts de la Massma, en ser Ondara un dels municipis integrants d’aquesta Mancomunitat. En concret, la modificació dels estatuts fa referència a l’article 2 (denominació i seu); a l’article 3 (objecte i competències) i a l’article 10 (vicepresident). Aquest punt va eixir avant per unanimitat, igual que la proposta d’acord de dissolució del CEMA (Consorci Esportiu de la Marina Alta), que estava en situació d’irregularitat, segons va explicar la Regidora d’Esports, Mar Chesa; i el Síndic de Comptes va resoldre que s’havia de dissoldre. Aquesta dissolució ha de ser aprovada per cadascú dels membres del consorci; en aquest cas, els Ajuntaments integrats en el CEMA, com és el cas d’Ondara. Està previst que siga la MaCMa qui es faça càrrec de les funcions del CEMA.

En els informes d’Alcaldia i Regidories, l’Alcalde, José Ramiro va donar compte de la creació de places accessibles per a persones amb mobilitat reduïda a la Plaça de Bous d’Ondara. La Regidora d’Educació, Mar Chesa, va explicar que en el Pla Edificant de la Conselleria, els equips redactors dels projectes de millora dels col·legis Marjals i Sanchis Guarner han realitzat les visites amb l’equip directiu per a iniciar la redacció dels projectes i adjudicar les obres, i que prompte s’adjudicaran també les obres de l’IES Xebic. El Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, va explicar les actuacions realitzades amb motiu del Dia de l’Arbre i va agrair el treball dels participants en el Taller d’Ocupació d’Auxiliar en Repoblament Forestal, per la plantació realitzada a Segària. El Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, va detallar el que s’ha efectuat en les obres de l’IVACE 1 i 2, i les actuacions que falten per executar; lluminàries, zones enjardinades, pintura de carrers, reasfaltat i senyalització.

En l’apartat de precs i preguntes, el portaveu del PP, Javier Lozano, va fer referència precisament a les obres de l’IVACE en l’Avinguda d’Alacant, qüestionant si per a anar fins al final passejant calia anar per la vorera o pel carril de vianants, a la qual cosa Francesc Giner va contestar que “pels dos llocs; és el mateix, els dos són per a vianants; un s’ha pintat de blau i en una segona fase es passarà a ampliar la vorera”.

Publicado en Actualitat, Política.