ONDARA SE SUMA A LES MOBILITZACIONS EN DEFENSA DE LA TARONJA VALENCIANA CONVOCADES PER LA PLATAFORMA PER LA DIGNITAT DEL LLAURADOR

cartel manifestación 21_3 (1)_01

El dilluns 21 de gener a les 20 hores a les portes de l’Ajuntament d’Ondara se celebrarà una concentració en defensa de la taronja valenciana

Ondara, 15.01.19. El dia 21 de gener a les 20:00 hores hi ha convocades manifestacions per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador en diferents poblacions per a defendre el sector citrícola valencià enfront de les importacions de productes de països tercers a la UE. L’Ajuntament d’Ondara hi ha decidit sumar-se a aquesta plataforma. D’aquesta manera, es farà una concentració el dilluns 21 de gener a les 20 hores a les portes de l’Ajuntament en defensa de la taronja valenciana convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, segons ha anunciat el Regidor d’Agricultura, Pere Picornell. En la concentració es llegirà un manifest.

Cal recordar que en l’últim ple de l’Ajuntament d’Ondara (celebrat el 20 de desembre de 2018) es va presentar i va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics (PSPV, Compromís i PP) una proposta conjunta de tots els partits per a protegir la taronja valenciana enfront de l’acord amb Sud-àfrica.

En 2016, la UE va signar un acord d’associació econòmica amb països d’Àfrica Meridional que ha suposat “preus ruïnosos” per als agricultors valencians. L’entrada de fruita, que no té les mateixes exigències en l’àmbit sanitari que la valenciana, suposa un risc quant a la possible entrada de plagues. Per això, la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, que està formada per diferents associacions agràries i del sector citrícola valencià, a més de per alguns ajuntaments de pobles amb una economia vinculada al cultiu de cítrics, demana que s’aplique la clàusula de salvaguarda de l’acord amb Àfrica meridional; que s’augmenten els controls sanitaris per als productes importats; la reciprocitat amb les produccions de països tercers; que es complisca la Llei de la Cadena Alimentària i ajudes directes a les persones productores afectades.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.