L’AUDITORI MUNICIPAL D’ONDARA JA S’ANOMENA “VALERIÀ GIL” EN HONOR AL TENOR NASCUT A PAMIS, QUE VA DESENVOLUPAR TOTA LA SEUA CARRERA ALS ESTATS UNITS

placa auditori valeria gil (5)public acte (1)

Ondara, 14.01.19. L’Auditori Municipal d’Ondara ja s’anomena “Valerià Gil”, a iniciativa de l’Associació Ocell, avalada pel ple de l’Ajuntament d’Ondara. Dissabte passat 12 de gener, es va inaugurar el nou espai expositiu “Valerià Gil” a l’interior de l’Auditori Municipal. En un acte organitzat per les Regidories de Patrimoni i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, acompanyada per la responsable de Patrimoni, Raquel López, va procedir a retirar la cortina sobre la placa que des d’ara acompanya a la de l’Auditori Municipal en la seua façana principal, amb el nom de “Valerià Gil” en homenatge i record al tenor, nascut a Pamis, que va desenvolupar la seua carrera musical als Estats Units.

placa auditori valeria gil (1)placa auditori valeria gil (2) placa auditori valeria gil (3)placa auditori valeria gil (4)

 Un acte que va ser presenciat per desenes de persones, entre les que es trobaven membres de la corporació municipal.

public acte (2)public acte (3)

Després del descobriment de la placa, el president de l’Associació Ocell, Vicent Ortuño, va explicar al públic present els motius d’aquesta denominació per a l’Auditori, i es va poder contemplar el material (grans imatges, documents…) que ara adornen l’interior de l’edifici, relacionat amb la figura de Valerià Gil.

public acte (4)vicent ortuño explicacio

espai expositiu (2) espai expositiu (1)

A continuació, l’Auditori Municipal Valerià Gil d’Ondara va acollir un espectacle de gran qualitat; el concert líric “A la luz de la lírica” (AljubMusic), a càrrec del tenor Pascual Andreu i la soprano Saray Garcia, que van estar acompanyats al piano per José Madrid, i per una parella de ball. Van ser moltes les veïnes i veïns d’Ondara que a pesar del fred van acudir a l’acte i a presenciar el posterior espectacle.

concert liric (1) concert liric (2)

Cal recordar que en el ple del 26 de setembre de 2017 va ser aprovat per l’Ajuntament d’Ondara la proposta de reconeixement en el nomenament d’espais municipals a fills i filles del poble, a proposta de l’Associació Cultural Ocell. La proposta era per a “incorporar a la quotidianitat de la vida diària els noms d’eixos fills i filles d’Ondara, lligant-los a edificis amb un ús que tinga un cert paral·lelisme amb la seua activitat professional (Casa de Cultura, Auditori Municipal, Centre Social, Trinquet Municipal, etc.)”. Una d’aquestes propostes era anomenar a l’Auditori Municipal d’Ondara amb el nom de Valerià Gil (Tenor nascut a Pamis, que va desenvolupar tota la seua carrera als Estats Units, on va morir).

Publicado en Actualitat, Cultura.