ONDARA REP 17.997 EUROS EN APLICACIÓ DEL PACTE D’ESTAT CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Els fons hauran de destinar-se a programes dirigits a l’eradicació de la violència de gènere

Ondara, 21.12.18. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir l’últim ple ordinari de l’any 2018, i en aquest marc, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va aprofitar el punt dedicat a Informes d’Alcaldia per a anunciar que la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha notificat aquesta setmana a l’Ajuntament d’Ondara que, en l’aplicació del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere signat en 2017, Ondara rebrà per al pressupost 2018, un total de 17.997 euros. La dita quantia, tramitada per la Secretaria d’Estat d’Igualtat, s’incorpora al pressupost de 2018, però es permetrà utilitzar-la durant tot el primer semestre de 2019, justificant al setembre de 2019 les accions realitzades.

Els fons hauran de destinar-se a programes dirigits a l’eradicació de la violència de gènere (l’Ajuntament d’Ondara decidirà a quins programes es destinen ). Els fons rebuts s’han de destinar a la realització de projectes o programes que tinguen com a finalitat el desenvolupament de les mesures del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere, com la realització de campanyes de sensibilització i prevenció de totes maneres de violència contra les dones; Promoure les Unitats de Suport en l’àmbit local o Taules de coordinació local o instruments de cooperació i coordinació semblants; Recolzar i contribuir a l’exercici de les seues funcions per les Unitats de Suport; Reforçar els serveis municipals d’atenció i informació a víctimes de violència contra la dona; a la Realització d’actuacions encaminades a la formació especialitzada continuada de professionals de l’àmbit local, en matèria d’igualtat entre dones i homes i en les formes de violència contra la dona; al Reforç dels Cossos de Policia Local adherits al Sistema Viogen, i al Reforç dels Punts de Trobada Familiar.

José Ramiro ha destacat el fet de que el Govern espanyol haja dotat econòmicament eixes polítiques en contra de la violència de gènere i ha destacat que en cas d’Ondara, la quantia destinada ha estat determinada, entre altres, pel treball desenvolupat des del departament de Seguretat Ciutadana, en l’àrea MAAT (violència de gènere i menors).

ple desembre unanimitat

D’altra banda, en el ple ordinari es van aprovar per unanimitat tots els punts de l’ordre del dia. Així, van eixir avant (amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís i del PP) l’aprovació del marc normatiu de “Política de Seguretat de la Informació”; les Normes d’Ús dels Sistemes d’Informació de l’Ajuntament d’Ondara, i la moció en suport dels citricultors valencians, que va ser presentada conjuntament pels tres grups polítics i llegida pel Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell.

Publicado en Actualitat, Política.