LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ D’ONDARA COL·LABORA EN L’EDICIÓ DEL LLIBRE “LA GIRONERA”

L’Ajuntament, l’AMPA del CEIP Sanchis Guarner i l’Associació Ocell impulsen aquest personatge ondarenc amb l’edició d’un llibre

presentacio gironera (2)

Ondara, 14.12.18. El curs passat, els alumnes de 6è curs del CEIP Sanchis Guarner d’Ondara van donar a conèixer el personatge de “La Gironera” mitjançant texts i il·lustracions en el col·legi. “La Gironera” és un personatge entranyable a què li diuen així perquè li agrada passejar per la vora del riu Girona, on té un hortet: “La Gironera és una velleta entranyable, molt amable i simpàtica. Viu a la Cova Fosca de Segària, però quan arriba la Nit de Nadal recorre tot el poble repartint regals a totes les xiquetes i xiquets que s’han portat bé durant tot l’any. Com és una tasca molt fatigosa, compta amb la col·laboració de Tica, una rabosa molt sabuda i espavilada que, junt a les seues amigues raboses, l’ajuden a que tots i totes tinguen els seus regals a temps. Quan passeja pel riu agafa una canya i la transforma en màgica. Gràcies a la seua canya pot anar a tots els llocs que vol sense que ningú puga veure-la, perquè quan ella vol es torna invisible”. Així la descrivien els alumnes del col·legi.

Ara, s’ha volgut fer un pas més en l’impuls d’aquest personatge ondarenc, i entre la Regidoria d’Educació (dirigida per Mar Chesa), l’Associació Ocell, i l’AMPA del CEIP Sanchis Guarner, s’ha editat el llibre “La Gironera, una rondalla tradicional”, basat en aquest personatge. El llibre ha sigut desenvolupat per Javier Estarca, professor del centre, a partir del treball dels alumnes de 6è. És una idea original de Silvia Estarca Berenguer i Javier Estarca Ramis, i compta amb les il·lustracions de Josep Vidal i José Antonio Garcia.

gironera (1) gironera (2)

L’alumnat del CEIP Sanchis Guarner (de 1r a 6è de primària) podrà gaudir amb “ La Gironera” el proper dimarts18 de desembre, ja que aniran a l’Auditori Municipal, a on acudirà La Gironera a repartir regals.

Per la seua banda, la Regidora d’Educació, Mar Chesa, ha anunciat que es posaran a disposició del Sanchis Guarner 50 exemplars del llibre “La Gironera”; del Marjals, 25 exemplars, i 6 per a l’Escoleta. A més, estarà a disposició dels usuaris de la Biblioteca Municipal d’Ondara. També es lliurarà als socis de l’AMPA dijous que ve 20 de desembre, en la festa de convivència de l’AMPA, durant la qual s’aprofitarà per a presentar l’obra, amb el “Conta contes de la Gironera”. Per la seua banda, l’Associació Ocell també la repartirà entre els seus socis. Les persones interessades a obtenir un volum de “La Gironera” ho poden fer a la consergeria del Sanchis Guarner la propera setmana (del 17 al 21 de desembre), en horari de 9 a 9:30 i de 13:30 a 14 hores.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.