PRESENTADA A ONDARA LA LABOR DE LA MASSMA, DINS DE LA CAMPANYA DE SERVEIS SOCIALS “LA QUARTA POTA” DE LA CONSELLERIA

José Ramiro va recalcar la importància de la reincorporació d’Ondara a la Massma i va reivindicar que “hem d’evitar que els polítics utilitzen els serveis socials per a interessos partidistes”

Ondara, 20.11.18. Divendres passat 16 de novembre va tindre lloc al Centre Social d’Ondara la jornada de portes obertes per a donar a conèixer i presentar a la ciutadania d’Ondara i de la comarca, la labor que s’està realitzant per part de la Massma (Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta) a Ondara. La dita presentació s’emmarcava en la campanya de divulgació promoguda per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “La quarta pota” amb què es pretén posar en valor als serveis socials municipals i als seus professionals, com a puntals fonamentals de l’estat del benestar, junt amb la sanitat, l’educació i el sistema de pensions. Per a donar difusió a aquesta campanya, s’havia instal·lat des de feia unes setmanes a la plaça del Centre Social d’Ondara una cadira gegant a què li falta una pota. La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Mª Carmen Velázquez, tenia per objectiu amb aquesta jornada “difondre i donar a conèixer el treball dels equips dels serveis socials i els programes que s’ofereixen des de la Massma, a més de transmetre la idea d’un nou model de serveis socials basat en el dret subjectiu i en la prevenció, i que forme part dels serveis essencials convertint-los en universals”.

corporacio quarta potaquarta pota serveis socials ondara (6)

En la jornada de portes obertes de la Massma a Ondara van participar l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez. Per part de la Massma, va intervindre Marian Lozano, Tècnica de la Massma i treballadora social; i les dues treballadores socials de la Massma a Ondara, Amparo Puigcerver, i Silvana Sendra. A més, van intervenir tots els tècnics/ques i professionals que assisteixen a la població en els diferents programes que es presten per part de la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta. Les treballadores socials van posar èmfasi en què la porta d’entrada per a accedir a totes les prestacions i serveis que presta la Massma a Ondara és baix cita prèvia amb la Treballadora Social. Per a això, les persones interessades poden acudir al Centre Social. També van detallar tots els programes que es presten la ciutadania a Ondara. La jornada va comptar amb una alta assistència de la ciutadania; van participar membres de la corporació municipal, representants d’associacions i col·lectius locals, i públic en general.

rbthdrbtr

En la inauguració de la jornada, l’Alcalde, José Ramiro, va rememorar en el seu discurs les circumstàncies viscudes a Ondara (“recordar d’on venim per a saber on estem i on hem d’anar en matèria de serveis socials en el municipi d’Ondara”). Així, va recordar l’eixida del municipi de la Massma en 2013, aprovada en ple per l’anterior Equip de Govern del PP, i la posterior reincorporació d’Ondara a la Massma en 2015, sent aquesta (la tornada a la Massma) una de les primeres decisions preses per l’actual Equip de Govern (PSPV-Compromís).

quarta pota serveis socials ondara (5) quarta pota serveis socials ondara (4)

José Ramiro va reivindicar que “hem d’evitar que els polítics utilitzen els serveis socials per a interessos partidistes”. Amb la reincorporació d’Ondara a la Massma, segons va explicar, l’actual Equip de Govern va iniciar una política “en què es prioritzen les mesures socials i es realitze un esforç pressupostari i una optimització dels recursos públics, personals i materials”. En aquest sentit, va recalcar “les mancomunitats són una ferramenta més, que ens permeten la prestació de serveis, sobre bases de solidaritat comarcal i la racionalització de recursos” indicant que “la gestió mancomunada de serveis implica cedir una part del poder de decisió i control, a favor de la MASSMA, i així ha de ser; aquesta circumstància només preocupa a qui pretén que continue en les mans de l’alcalde la decisió sobre què treballadors contracta, i a quines persones s’ajuda i a quins no, amb el subsegüent vergonyós clientelisme i mercantilisme de vots”. Va afegir que, a conseqüència de la decisió unilateral del PP (que va aprovar en ple l’eixida d’Ondara de la Massma en 2013), “els usuaris dels serveis socials d’Ondara que travessaven situacions de precarietat i emergència, van veure reduïts els serveis que rebien en un moment difícil de crisi, i en aspectes que afectaven les seues necessitats més bàsiques”.

L’Alcalde, José Ramiro, va afirmar que aquesta és “una declaració d’intencions pel que fa a la responsabilitat dels administradors públics respecte al que no s’ha de fer amb el bé comú; el compromís amb aquesta àrea (serveis socials) ha de ser ferm i estable, i no pot estar sotmès a desvari ni influències externes o personals que puguen enterbolir el funcionament normal i seriós dels serveis socials”, va insistir. La responsabilitat política en aquest àmbit, va continuar “és fonamentalment ètica i ha de consagrar-se a valors morals com el de la preservació de l’anonimat dels usuaris dels serveis socials, al seu respecte com a ciutadans i ciutadanes, i a no sobrepassar mai la línia entre els drets socials adquirits i el retrocés a la beneficència i el fals altruisme; en aquest sentit, les forces progressistes tenim molt clara la divisió entre aquests dos conceptes, i mai farem cap pas arrere”, va assegurar.

José Ramiro va concloure la seua intervenció agraint a tot l’equip de persones que integren o han integrat la Massma des dels seus inicis, i que atenen a persones de d’Ondara i de la comarca, que “han prestat aquest important servei d’una forma pròxima als nostres veïns i veïnes, de forma confidencial i per a aconseguir que no ens falte cap dels pilars fonamentals del nostre benestar social» i va aprofitar per a agrair la seua labor als dos regidors que han regit l’àrea en aquesta legislatura, a Jaume Blasco i a l’actual Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, per la seua plena dedicació a aquest àrea.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.