ONDARA CELEBRA LA XXXIII FIRA DE FIRES 2018 DEL 10 AL 25 DE NOVEMBRE

La “IV Fira Marina Alta amb els 5 sentits: La vista” es dedicarà al paisatge de la comarca; la Fira de Mostres i Compres comptarà amb una trentena d’expositors i un espectacular Mercat Medieval eixe mateix cap de setmana; i la culminació a l’esdeveniment arribarà amb la Matinal Motera i les degustacions al Prado l’últim cap de setmana de novembre

Ondara, 25.10.18. Ondara celebrarà del 10 al 25 de novembre la XXXIII Fira de Fires 2018, sota el lema “La Fira de Fires des de 1690”. La presentació de l’esdeveniment ha comptat aquest matí amb la presència de l’Alcalde d’Ondara i responsable del departament de Turisme i Promoció Econòmica, José Ramiro; el gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser; el gerent del Grup Melic, Luís Silvestre; la Tècnica ADL d’Ondara, Ana Cotaina; el president de l’Ondara Custom Club, Julio Seguí, i l’artista artífex del cartell d’aquesta edició 2018, el pintor Toni Ortolà.

presentacio fira 2018 (1)

Segons ha explicat Alcalde d’Ondara i responsable del departament de Turisme i Promoció Econòmica, José Ramiro, el primer cap de setmana, els dies 10 i 11 de novembre, se celebraran els esdeveniments “IV Fira Marina Alta amb els 5 sentits: La vista, el nostre paisatge”; Fira d’Atraccions; Fira Gastronòmica, i Concurs Caní. El segon cap de setmana firal (17 i 18 de novembre) estarà dedicat a la XXXIII Fira de Mostres i Compres; el Mercat Medieval, la Fira d’Atraccions, i la Fira Gastronòmica. I el tercer i últim cap de setmana (24 i 25 de novembre) el protagonisme recaurà en la Matinal Motera, la Degustació Gastronòmica al Prado, la Concentració de Vehicles Clàssics, la Fira d’Atraccions i la Fira Gastronòmica.

cartell fira 2017 ondara programa a-3

La fira d’atraccions s’instal·larà novament a l’aparcament públic situat en l’entrada nord del nucli urbà, al carrer Nacions Sense Estat. Els dies del xiquet i la xiqueta de la fira d’atraccions seran els dimecres 14 i 21 de novembre, i les atraccions tindran el preu de 1,5 euros.

jose ramiro

La Fira Gastronòmica 2018 tornarà a desenvolupar-se, igual que en les dues últimes edicions, durant els tres caps de setmana de la fira, en els propis establiments participants. En aquesta edició participaran dotze negocis de restauració en la proposta, que estaran connectats mitjançant un “trenet” que efectuarà una ruta circular, portant als clients de local en local perquè puguen gaudir dels plats i tapes més saborosos i d’un menú degustació especial de Fira, que inclourà com a element en comú la pansa o la taronja. Els bars i restaurants que participen en la Fira Gastronòmica 2018 són: Bar Plaça de Bous, Café Bar Sendra, Il Fratelli La Nonna , Bar Rte La Parada (Euro), Rte Valero, Hotel Ramis, Tasta’m, Rte Taurino, Bar La Xata, Bar la Andaluza, Lo de Salvador i Pizzeria Rabbit. Des de la Regidoria de Turisme i Promoció Econòmica s’editarà un fullet específic de la Fira Gastronòmica indicant els restaurants participants en un mapa, amb els menús que ofereix cada un i els horaris del trenet que els connecta.

Quant al cartell firal, va en la mateixa línia gràfica que els anys anteriors, relacionat amb el contingut de la fira comarcal; en aquest cas, el paisatge de la Marina Alta, representat per la muntanya de Segària al fons, amb un ull que simbolitza la vista (el sentit a què es dedica la fira Marina Alta de 2018); i que al mateix temps, representa geogràficament la comarca; una imatge que connecta amb el territori i el paisatge en la part inferior, tal com ha explicat el pintor Toni Ortolà, creador del cartell firal.

toni ortola cartell fira 2018 ondara generic a-3

I CAP DE SETMANA: IV FIRA MARINA ALTA AMB ELS 5 SENTITS: LA VISTA, EL NOSTRE PAISATGE, FIRA D’ATRACCIONS, FIRA GASTRONÒMICA I CONCURS CANÍ

FiraComarcal-2018

La IV Fira Marina Alta amb els 5 sentits: La vista, el nostre paisatge, se celebrarà a Prado d’Ondara durant el primer cap de setmana de la Fira de Novembre (10 i 11 de novembre). Pretén ser un aparador i al mateix temps homenatge al paisatge de la Marina Alta, segons ha indicat el gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser. És la quarta edició de la Fira comarcal; després de l’olfacte (els vins de la Marina Alta) i el gust (la nostra cuina), la vista (i, consegüentment, el paisatge de la Marina) és un dels sentits més transversals a l’hora de divulgar i vertebrar el conjunt de la comarca. La Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, entitat coordinadora del fòrum comarcal, ha avançat que enguany la fira comarcal es fonamentarà en àmbits com el turisme sostenible, les rutes senderistes o el medi ambient, entre altres. Preceptes que es desenvoluparan al llarg de tot el cap de setmana mitjançant tallers i activitats i, sobretot, a través dels estands dels ajuntaments i Oficines de Turisme que compondran un aparador immillorable per representar el paisatge de la Marina Alta. En el fòrum es presentarà el dissabte 10 de novembre el “Mapa patrimonial i cultural de la Marina Alta” elaborat per la Macma, segons ha anunciat Jovi Lozano-Seser, qui ha recalcat l’especial rellevància que es donarà en el fòrum a les activitats familiars. També ha agraït a l’Ajuntament d’Ondara l’oferiment de les seues instal·lacions amb cost zero perquè tots els pobles de la comarca puguen participar en la fira comarcal, estant representada la totalitat de la població de la Marina Alta en aquesta fira, amb una representativitat del territori en sentit global.

jovi lozano

Les Oficines i departaments municipals de Turisme seran els representants de tots els pobles de la comarca. Està confirmada, segons ha informat Luís Silvestre, l’assistència a aquesta quarta edició de la Fira Marina Alta dels següents participants, entre municipis, institucions, i associacions: Els Poblets, El Poble Nou de Benitatxell, Dénia, Beniarbeig, Orba, Pedreguer, Ondara, Teulada Moraira, Pego i les Valls, Gata de Gorgos, Xàbia, El Verger, Castell de Castells, Vall de Pop, Retoria, Benissa, Benidoleig, Vall de Laguar; i a més: Parcs Naturals; Grup Melic; Cedma, Aehtma, Jovempa, i Iecma. La part central de Prado serà un aparador de les empreses de turisme actiu i cultural de la Marina Alta: Tururac, Arrels Marinades, Alberg Segària,  EducaVerd-GreenWalks, Vital Parcentre, Magic Nature, Xàbia Activa, Naturalismo Life, i Agricologia. També compta amb estand Cervesa de la Marina Alta. Des del grup Melic s’editarà, per a difondre en la fira, un directori de les empreses de turisme actiu en la comarca.

luis silvestre

D’altra banda, el diumenge dia 11, també tindrà lloc en horari matutí el tradicional concurs caní. Durant el primer cap de setmana començarà la fira d’atraccions i la fira gastronòmica en els propis establiments participants.

II CAP DE SETMANA: XXXIII FIRA DE MOSTRES I COMPRES, MERCAT MEDIEVAL, FIRA D’ATRACCIONS, I FIRA GASTRONÒMICA

Els dies 17 i 18 de novembre tindrà lloc la 33a edició de la Fira de Mostres i Compres. Un esdeveniment en què els comerços i empreses locals, i també algunes comarcals, oferiran una mostra de les seues ofertes en productes i serveis, amb preus especials de fira. Aquesta fira compta amb una gran presència de negocis associats a l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, ACO. En aquesta XXXIII edició hi ha confirmada l’assistència 31 expositors, sent 25 d’ells d’Ondara, com ha confirmat la tècnica ADL d’Ondara, Ana Cotaina, qui ha destacat que aquesta fira és un referent comarcal i també de fora de la comarca. De fet hi ha una llista d’espera per l’interès d’empreses a participar, però a causa de l’espai disponible no és possible acollir tota la demanda d’expositors interessats.

ana cotaina

Enguany 2018, la trentena d’expositors, amb estands dins i també en l’exterior del Prado, són els següents: JFM, Màxima Bikes, Monverd, Mercado del automóvil, Carnisseria Alberto Picó, Luansa, Mobles Ortolá, Motos Mahiques, Gala’s, Passicos, Calçats Dora, Mobles Escivá, Autoescola Ondara, Mes de mil viatges, Kobold, El desván de Aitana – Coco kids, Mobles Escrivá, Aquarica, Gowear, Coqueta Moda Infantil, Clínica Levante Ondara, Frutos secos La Marina, Vinalia Vinotecas, Maika Regals, Yorkis, Centre Estètica Sultana, Zinq Consultors, Coletas, Comersintec, Tomás – treballs de pintura, Iobi, i Mis maderitas.

D’altra banda, el Mercat Medieval s’instal·larà el dissabte 17 i diumenge 18 de novembre, entre el Prado i la Plaça de Bous, a l’Avinguda General Bosch, i a plaça Vicent Andrés Estellés. El Mercat Mediaval de 2018 comptarà amb venda de productes, de menjar i beguda, taverna, així com animació, falconeria i activitats infantils; personatges, tallers, música, actuacions, desafiament medieval, tir amb arc, números de circ, atraccions medievals, jocs infantils, artesania, i una infinitat de propostes per a tots els públics. Segons ha recalcat l’Alcalde, José Ramiro, aquesta edició s’ha reforçat el dinamisme i s’incrementen les activitats del mercat medieval.

Eixe cap de setmana continuaran la fira d’atraccions i la fira gastronòmica en els propis establiments participants.

Quant a l’horari d’obertura del Prado per als dos primers caps de setmana (Fira comarcal i Fira de Mostres), serà els dies 10, 11, 17 i 18 de novembre de 10:30 a 14:30 i de 16:30 a 21 hores (diumenges fins a les 20:30). El mateix horari tindrà el Mercat Medieval.

III CAP DE SETMANA: MATINAL MOTERA, DEGUSTACIÓ GASTRONÒMICA AL PRADO, CONCENTRACIÓ DE VEHICLES ANTICS, FIRA D’ATRACCIONS, I FIRA GASTRONÒMICA

El tercer i últim cap de setmana de fira (24 i 25 de novembre), se celebrarà la XV Matinal Motera; el dissabte 24, amb els concerts vespertins a l’escenari ubicat en la part posterior del Prado, i el diumenge 25 al matí, amb la gran concentració motera organitzada per l’Ondara Custom Club. La XV Matinal Motera se celebrarà a l’Avinguda Doctor Fleming (en la mateixa ubicació de l’any passat), mentre que la Concentració de Vehicles Antics tindrà lloc a l’Avinguda d’Alacant. El trenet servirà per a vertebrar ambdós esdeveniments.

Julio Seguí, president de l’Ondara Custom Club, ha detallat que el dissabte 24 de novembre a les 12 hores s’oferirà la cervesa de benvinguda als participants de la Matinal Motera del diumenge, que acudeixen a passar tot el cap de setmana. A les 14 hores tindran dinar de germanor al Prado, i a les 19 hores començaran els concerts a l’escenari de la part posterior del Prado. A les 19 hores actuarà “La jineta y los apocalípticos”i a les 21 hores, “Loli Pop”. Hi haurà servei de barra amb beguda i menjar, a càrrec de la Comissió Soledat 2019. El diumenge 25 de novembre la Matinal Motera començarà a les 9 hores amb l’obertura de les inscripcions. A les 10 tindrà lloc el concert rockabilly “Los Dalton”,i a les 12 s’oferirà l’aperitiu gambero i el lliurament de trofeus. A continuació actuarà, com ve sent tradicional en la matinal motera d’Ondara, “Marcos Elvis”. El cartell de la matinal motera, en el seu 15 aniversari, ha sigut dissenyat en aquesta ocasió per Toni Ortolà, que representa el món d’Ondara i de la moto sota el títol “El amo del temps”.

julio segui

La “Degustació Gastronòmica al Prado” (diumenge 25 de novembre) completarà la programació de l’últim diumenge de fira, amb degustacions gastronòmiques a càrrec dels estands participants dins del Prado: Ca Paquitina (Ondara), “Al Teu Gust-Menjar per emportar” (Ondara), Bar Plaça de Bous (Ondara); la Coqueria-Mossets Artesans (Orba), Forn del Cristo (Sueca), Carnisseria Fina (Sueca), Pastisseria Victòria (Ondara), i Rebost de Mari (Ondara). Com en anys anteriors, es podran adquirir els tiquets de 5 consumicions per 6 euros.

A més, l’últim cap de setmana, encara continuarà instal·lada la fira d’atraccions i la fira gastronòmica en els propis bars i restaurants participants.

L’Alcalde, José Ramiro, ha aprofitat per a convidar la població d’Ondara i de la comarca a què acudisquen a la Fira d’Ondara 2018, que consolida l’activitat firal durant tres caps de setmana oferint opcions d’oci, comerç, gastronomia i turisme per a tots els públics.

presentacio fira 2018 (2)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.