EL DELEGAT DEL GOVERN INAUGURA LA JORNADA TÈCNICA EN COMMEMORACIÓ DEL 50 ANIVERSARI DE LA POLICIA LOCAL D’ONDARA

jornada tecnica policia (3) visita ajuntament (1)

Junt amb la Subdelegada del Govern a Alacant i membres de la corporació ha visitat posteriorment l’Ajuntament d’Ondara i ha signat en el llibre d’honor

Ondara, 28.09.18. El Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, i la Subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, han inaugurat aquest matí a l’Auditori Municipal d’Ondara la jornada tècnica dirigida als professionals dels cossos i forces de seguretat, que està emmarcada en els actes commemoratius del 50 aniversari de la Policia Local d’Ondara. La jornada se celebra durant tot el dia d’avui divendres 28 de setembre a l’Auditori Municipal, amb la participació de ponents d’anomenat prestigi en tot el territori espanyol, que abordaran temàtiques relacionades amb noves tecnologies; el terrorisme jihadista; la mediació i les claus de la motivació en la qualitat dels serveis policials, entre altres.

En la inauguració de la jornada, el Delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, ha destacat “l’interessant planter d’experts que hi intervenen”, i ha recordat els seus propis orígens com a policia local. Ha destacat que “cal recolzar de forma clara i decidida al col·lectiu de la policia local”, i ha animat la Policia Local d’Ondara en el seu treball diari. També ha aprofitat la seua compareixença per a anunciar que “vindran millors moments”, anunciat que “prompte, el govern traurà la bestreta de l’edat de jubilació per a la policia local”. A més ha volgut agrair a l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i al Cap de la Policia Local, Toni Galiano, la celebració de la jornada. Tant ell com la Subdelegada de Govern a Alacant, Araceli Poblador, han rebut de mans de l’Alcalde i del Cap de la Policia Local un detall commemoratiu de la jornada del 50 aniversari. Araceli Poblador ha destacat en el seu discurs que “la Policia Local és un dels cossos més pròxims a la ciutadania”, i que “el seu treball és fonamental”, aprofitant per a desitjar molta sort a la Policia Local d’Ondara en aquest aniversari.

jornada tecnica policia (1)jornada tecnica policia (2)

Després de la inauguració de la jornada tècnica, el Delegat del Govern i la Subdelegada a Alacant han visitat l’Ajuntament d’Ondara, acompanyats per l’Alcalde, José Ramiro, i membres de la corporació municipal, i ambdós han signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament d’Ondara. En la seua visita, han rebut un obsequi en nom de la corporació municipal, consistent en una placa amb la plaça de bous d’Ondara.

visita ajuntament (4)visita ajuntament (3)

visita ajuntament (2)

Respecte a la Jornada Tècnica, cal recalcar que se celebrarà durant el dia d’avui a l’Auditori. La primera xerrada ha anat a càrrec de Javier Reyes, Magistrat Jutge Degà dels Jutjats de Dénia, amb la ponència “Noves tecnologies. Mesures d’investigació penal, últims procediments jurisprudencials”. La segona ponència ha sigut “Terrorisme jihadista; amenaça, actors, metodologia i autoprotecció” a càrrec de José María Gil, Codirector de l’International Security Observatory i responsable del departament i anàlisi de terrorisme i seguretat internacional. “Les claus de la motivació i avaluació de la qualitat dels serveis policials” és la ponència impartida per Pascual Benet, psicòleg i coach. Després del descans per a dinar, aquesta vesprada continuen les ponències amb “La mediació; una proposta proactiva per a la seguretat” a càrrec de Rosana Gallardo, responsable de la unitat de mediació policial de Vila-real; “Convivència emocional i emocionant” amb Mar Romera, presidenta de l’associació pedagògica Francesco Tonucci; i la cloenda de la jornada serà a les 17:30 hores per part de la cap del Servei i Formació en seguretat i emergències d’IVASPE, Ángeles Navarro.

Els actes commemoratius del 50 aniversari de la Policia Local d’Ondara culminaran demà dissabte 29 de setembre amb la jornada institucional i el sopar de gala. En la jornada institucional, que se celebrarà en l’Auditori Municipal a partir de les 19 hores, es comptarà amb la presència d’autoritats institucionals, membres de Policia Local, Policia Nacional, Policia adscrita de la Generalitat i Guàrdia Civil. En aquest acte es realitzarà un reconeixement públic tant als Agents de la Policia Local d’Ondara, com d’altres entitats, persones i membres d’altres col·lectius de policials que, d’alguna manera, ha tingut especial rellevància en el quefer diari de la Policia d’Ondara enguany. A la nit, a les 22 hores, se celebrarà en l’Hotel Restaurant Ramis el Sopar de Gala a benefici de la Residència Mare de Déu de la Soledat. (Preu: 25 euros. Venda de tiquets, en la Policia Local, Casa de la Cultura i en la mateixa Residència).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.