PRIMERA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ D’IGUALTAT D’ONDARA DESPRÉS DE L’ESTIU

En la trobada es va valorar positivament el punt violeta durant les festes; es va avançar la pròxima posada en marxa de la nova temporada del programa de ràdio “La Veu Violeta”; del curs d’espanyol per a dones marroquines i dels tallers coeducatius al CEIP Sanchis Guarner

Ondara, 21.09.18. La Comissió d’Igualtat d’Ondara va mantindre ahir dijous 20 de setembre la seua primera reunió organitzativa després de l’estiu, per a donar començament a noves accions pel foment de la igualtat amb el nou curs. La Comissió d’Igualtat d’Ondara està integrada per una vintena de persones i es va constituir oficialment al setembre de 2015, per la qual cosa compleix 3 anys des dels seus inicis.

com igualtat

La Regidora d’Igualtat d’Ondara, Raquel Mengual, ha detallat que en la reunió de la Comissió d’Igualtat es va valorar molt positivament la posada en marxa del punt violeta durant les passades festes de Sant Jaume; uns festejos que es van saldar sense incidències i amb l’interès de persones joves que van participar com a voluntàries en el punt violeta. Es va aconseguir mobilitzar a un grup de joves d’Ondara que estan interessades a participar en les accions que es desenvolupen per part de la Comissió d’Igualtat.

D’altra banda, des de la Comissió d’Igualtat es tornarà a impulsar pròximament la celebració del curs d’espanyol per a dones marroquines, amb l’objectiu de facilitar i fomentar la integració d’aquest col·lectiu de dones.

En l’àmbit de l’educació, a partir d’octubre es faran els tallers coeducatius al CEIP Sanchis Guarner per a 3r curs, impartits per l’observatori d’Igualtat de la Uned, a través de la Regidoria d’Igualtat, segons ha avançat Raquel Mengual, la qual ha indicat que aquests tallers tenen molt bon resultat.

A més, la Comissió d’Igualtat continuarà realitzant el programa “La Veu Violeta” en l’emissora municipal La Veu d’Ondara. En el seu primer programa de la nova temporada, es comptarà amb la participació com a convidada d’Eva Vidal, Llicenciada en Ciències Polítiques i Dret, que parlarà sobre el projecte d’investigació que ha realitzat sobre la Igualtat al carrer Roser d’Ondara.

Des de la Comissió d’Igualtat s’ha realitzat una crida a les veïnes i veïns d’Ondara, de totes les edats, a que s’animen i formen part de la Comissió, i participen a les iniciatives i accions que s’estan impulsant per a fomentar la igualtat entre totes i tots.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.