PRESENTAT EL PROJECTE DE L’ESPAI JOVE D’ONDARA A LA JUNTA DE PORTAVEUS

L’Espai Jove constarà de 3 plantes més la zona de terrassa, amb un total de 790 m2; serà un edifici polivalent que s’adaptarà a les necessitats dels joves, accessible, integrat en l’entorn, i en el que hi haurà informació, oci i formació

Ondara, 17.09.18. El futur “Espai Jove” d’Ondara es va a crear en un immoble de tres altures, actualment inacabat, al carrer Picasso, (a l’entrada oest del nucli urbà, per la rotonda del Xopar). L’immoble és propietat de l’Ajuntament d’Ondara, després de la permuta realitzada amb els propietaris, i l’Espai Jove compta amb una dotació pressupostària de 260.000 euros aquest exercici 2018 (130.000 euros en l’apartat d’inversions del Pressupost Municipal i 130.000 euros del superàvit pressupostari de 2017 per a destinar a inversions financerament sostenibles). En l’actualitat, s’estan realitzant les proves de càrrega de l’estructura de l’edifici per a poder culminar el projecte, i traure les obres de la primera fase a licitació, després de la qual cosa, podrien començar les obres de la primera fase.

Divendres passat, va ser presentat el projecte als regidors i regidores de l’Ajuntament d’Ondara en la reunió de la Junta de Portaveus, en la que l’encarregat del projecte, l’arquitecte local Borja Costa, va exposar tots els detalls i va respondre als dubtes dels membres de la corporació, tant de l’Equip de Govern PSPV-Compromís com del Partit Popular.

junta portaveus presentacio espai jove

L’Espai Jove constarà de 3 plantes més la zona de terrassa. Serà un edifici polivalent que s’adaptarà a les necessitats dels joves (cal recalcar que per a l’elaboració del projecte s’han tingut en compte els suggeriments i propostes arreplegades en l’enquesta realitzada per l’àrea de Joventut, en la que van participar 200 joves d’Ondara). L’objectiu és utilitzar l’estructura actual i adaptar-la com espai jove amb el mínim cost possible, aprofitant els distints elements estructurals de l’edifici. El nucli de l’immoble acollirà les zones d’escales, ascensor i lavabos, i vertebrarà tot l’edifici, amb les seues tres plantes que donaran a l’exterior (tot l’edifici és completament accessible, amb ascensor i lavabos per a minusvàlids). En la distribució prevista, la planta baixa comptarà amb zona de vestíbul, informació, i despatxos, entre altres dependències. La primera planta es dedicarà a l’oci; serà una planta diàfana amb diversos elements per al joc, l’animació i l’oci dels joves. La segona planta es dedicarà a la formació, amb aula, ordinadors, zona diàfana per a la realització de classes i activitats…També s’adequarà la zona de terrassa per a poder disposar d’ella per a possibles activitats. El nucli que connecta les diferents altures permetrà així mateix bloquejar plantes, per a poder ser utilitzades de forma independent.

espaijove

S’ha recalcat en el projecte la importància de l’eficiència energètica en l’edifici; amb finestres en què es col·locaran lames orientables per a aprofitar la llum solar, i finestres obertes per tot l’immoble l’orientació de les quals permetrà la creació de corrents d’aire per a prescindir de l’aire condicionat (en la mesura que siga possible). Respecte a la imatge exterior de l’espai jove, totes les obertures exteriors es realitzaran en diferents tonalitats verds per a integrar visualment l’edifici en l’entorn en què s’ubica (vistes a Segària, l’Assut…) sent una transició de l’espai verd exterior a l’interior de l’immoble. L’Espai jove comptarà així mateix amb aïllament acústic.

espaijove2

El projecte, una vegada culminades les proves de càrrega (l’estructura ha de suportar una càrrega de 500 quilograms per metre quadrat, en comptar amb sales diàfanes), permetrà dirimir tot el que comprendrà la primera fase, que és la que compta amb dotació pressupostària per a aquesta anualitat, i que comprendrà l’habilitació de la façana i de la planta baixa. L’espai jove comptarà amb una superfície total de 790 m² una vegada culminada tota l’obra (inclou planta baixa, 1a planta, 2a planta i terrassa superior).

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va avançar que la intenció del govern local és traure a licitació enguany la primera fase del projecte i analitzar la dotació que s’hauria de realitzar en els pressuposts municipals de 2019 per a continuar amb la segona fase en el pròxim exercici. José Ramiro ha destacat que l’Espai Jove “és un projecte innovador i necessari per als joves d’Ondara, que mai abans havien tingut un espai específic per a ells”, afegint, com a Regidor responsable de l’àrea de Joventut, que seria “un goig tindre acabat l’Espai Jove com més prompte millor”.

Publicado en Actualitat, Política.