PRESENTAT EL I CAMPIONAT DE PILOTA GROSSA QUE ES DISPUTARÀ AQUEST MES DE SETEMBRE AL GENOVÈS, L’ABDET, PARCENT I ONDARA

Ondara serà una de les seus d’aquest campionat, i acollirà la final el 29 de setembre

Ondara, 03.09.18. Divendres passat 31 d’agost va ser presentat el I Campionat de Pilota Grossa que organitzen els Ajuntaments de Confrides (L’Abdet), el Genovès, Ondara i Parcent, amb la col·laboració de la Coordinació de Pilota Valenciana de la Direcció General d’Esport i la Federació de Pilota Valenciana. La presentació va tindre lloc al Museu de la Pilota del Genovès, i abans es va celebrar la jornada classificatòria de categoria cadet. A la presentació del I Campionat de Pilota Grossa van assistir el Coordinador de Pilota Valenciana de la Generalitat Valenciana Sebastià Giner; els Alcaldes del Genovès i d’Ondara, Pere Revert i José Ramiro; així com Regidors d’Esports dels municipis organitzadors i jugadors de pilota grossa.

presentacio pilota grossa (1) presentacio pilota grossa (2)

L’Alcalde del Genovès, Pere Revert, va expressar l’agraïment del seu Ajuntament per poder col·laborar en aquest primer campionat, afirmant que la “pilota grossa és una modalitat que no cal deixar perdre, i crear aquest trofeu és una manera de fomentar-la”, recalcant que sempre “estarem al costat de la pilota.”

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va expressar la seua satisfacció perquè Ondara forme part d’aquest torneig, i va destacar el fet de que la final es jugue a Ondara, afegint, també com a aficionat, “la importància que es puga recuperar aquesta modalitat de pilota, el joc de la qual és molt fàcil, perquè no es perda aquesta modalitat.”

El Coordinador de Pilota Valenciana de la Generalitat Valenciana, Sebastià Giner, va agrair als ajuntaments de Confrides (Abdet), el Genovès, Ondara i Parcent la seua participació i implicació, destacant la labor dels alcaldes, regidors i tècnics, que s’han bolcat en l’organització. Va recordar que la modalitat de pilota grossa fins ara no havia tingut cap campionat oficial, i d’aquesta manera “se li dóna el valor que toca”. I va destacar que, malgrat ser la primera edició del campionat, s’ha aconseguit un centenar de jugadors i jugadores.

Cal recalcar que un dels objectius d’aquestes institucions és recuperar aquesta modalitat de pilota que fins ara no havia tingut cap campionat absolut, i donar a conèixer totes les possibilitats d’aprenentatge i de pràctica al llarg de tota la vida que té aquesta modalitat.

Un total de 39 equips i de 100 jugadors i jugadores participaran en aquest primer campionat de Pilota Grossa. Els equips jugaran per categories: cadet (fins a 16 anys), sèniors (sense límits d’edat), veterans A (de 40 a 60 anys) i veterans B (a partir de 61 anys). Es jugarà amb el format de seus i eliminatòries al llarg d’aquest mes de setembre.

El cap de setmana del 9 de setembre, es jugarà a les quatre seus (L’Abdet, el Genovès, Ondara i Parcent) la jornada prèvia de totes les categories. El cap de setmana següent, el del 16 de setembre, serà L’Abdet la seu on es jugaran els quarts de final de totes les categories coincidint en la fira gastronòmica anual del poble. A continuació, el cap de setmana del 23 de setembre, seran les semifinals a Parcent, on també hi haurà una partida de raspall femení dins de la programació de la fira de la dona. I per a culminar, el cap de setmana del 29 de setembre es jugaran les finals a Ondara, on també hi haurà una partida de raspall adaptat al trinquet municipal.

En el cas de la seu d’Ondara, hi ha 7 equips participants: tres de categoria sénior (Albert’s, CPV Picanya i Escoto i Ramiro) i quatre de categoria veterans A (Dénia I 2018, Bot i Braç, Pilota Dénia i Tripilota). Les partides de la jornada prèvia en la seu d’Ondara es disputaran aquest dissabte 8 de setembre des de les 15:15 hores al Trinquet de Pilota Grossa d’Ondara.

Publicado en Actualitat, Esports.