ONDARA SOL·LICITA UNA SUBVENCIÓ PROVINCIAL PER A MILLORAR L’ACCÉS DES DE DÉNIA AMB UNA ROTONDA, I PER A MILLORAR L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA EN DIVERSOS CARRERS

Se sol·liciten 48.016 euros per a la millora de l’entrada per la carretera de Dénia amb la creació d’una rotonda enfront del col·legi Sanchis Guarner; i 47.200 euros per a substituir les lluminàries actuals per LED en la zona del nucli urbà situada entre l’Av. Dr. Fleming i el Barranc de l’Alberca

Ondara, 03.09.18. L’Ajuntament d’Ondara ha acordat en Junta de Govern sol·licitar a la Diputació Provincial d’Alacant unes subvencions, emmarcades en les ajudes per a inversions financerament sostenibles anualitat 2018, per un valor total de 95.216 euros (IVA inclòs), segons ha explicat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. D’una banda, se sol·liciten 48.016 euros per al projecte de millora de l’accés est (entrada per la carretera de Dénia) al nucli urbà d’Ondara, amb la creació d’una rotonda enfront del col·legi Sanchis Guarner. D’altra banda, 47.200 euros per a aconseguir una millora de l’eficiència energètica en instal·lacions d’enllumenat exterior, en la zona del nucli urbà situada entre l’Av. Dr. Fleming i el Barranc de l’Alberca.

Pel que fa a la millora en l’accés est al nucli urbà del municipi, segons es detalla a la memòria, les obres se centren en la creació d’una rotonda que elimine l’encreuament amb semàfors existent en què conflueixen cinc carrils de circulació viària (encreuament en l’Av Marina Alta, enfront del Col·legi Sanchis Guarner). La situació actual provoca problemes de circulació, a causa de les esperes que es produeixen per l’existència dels semàfors. Atès que en la zona hi ha una instal·lació escolar així com el centre de salut del municipi, i que es tracta d’una zona molt dinàmica del nucli urbà, els problemes són continus, especialment en alguns moments d’hora punta. L’actuació prevista se situa en l’encreuament entre l’Avinguda Marina Alta i els carrers Lepanto, Xàbia i Ramón y Cajal. La solució passa per la creació d’una rotonda per a l’ordenació del trànsit, eliminant el tercer carril d’accés existent en l’entrada, que actualment permet el gir. Es disposarà d’un radi de gir suficient per al pas de camions i es modificaran les condicions i ubicació dels passos de vianants per a millorar la seguretat. Es limitarà també la velocitat de la circulació rodada mitjançant reductors, atès que és un problema constant en la zona. Per a aquesta actuació, l’Ajuntament d’Ondara ha sol·licitat una subvenció de 48.016 euros.

rotondaModel_01

Pel que fa al projecte de millora de l’eficiència energètica en instal·lacions d’enllumenat exterior, l’obra consistirà en la substitució de lluminàries existents per lluminàries amb llums de tipus LED, amb un pressupost de 47.200 euros. Es pretén actuar sobre algunes de les lluminàries situades en el nucli urbà, en concret en la zona situada entre l’Av. Dr. Fleming i el Barranc de l’Alberca. En l’actualitat, l’avanç de la tecnologia en il·luminació exterior viària i en concret en llums de tipus LED accelera l’obsolescència de la tecnologia existent. La diferència en els costs d’operació i manteniment, i en el rendiment lumínic de les dues tecnologies, és prou com per a justificar la modernització de les lluminàries. El canvi de lluminàries resulta necessari per a disminuir el cost de manteniment de les llums així com la despesa en electricitat de l’enllumenat, a més d’adaptar l’enllumenat exterior existent a la reglamentació actual.

TOT projecte_enllumenat_2018_01

Publicado en Actualitat, Ajuntament.