ONDARA APROVA EN PLE LA PROPOSTA DE LA CONSELLERIA PERQUÈ L’AJUNTAMENT ASSUMISCA LES COMPETÈNCIES I REALITZE LA REFORMA I MILLORA INTEGRAL DEL CEIP SANCHIS GUARNER, SUFRAGADA PER EDUCACIÓ

Per a la realització d’aquesta actuació, es finança a l’Ajuntament d’Ondara amb 1.409.514 euros, a càrrec al programa pressupostari de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport

Ondara, 09.08.18. L’Ajuntament d’Ondara ha celebrat hui una sessió extraordinària del Ple Municipal en què la corporació municipal ha acceptat la proposta de resolució del Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de Delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives a l’Ajuntament d’Ondara per a l’actuació denominada “Reforma i millora integral de tot l’edifici (dels anys 70) del Centre CEIP Sanchis Guarner”, amb un import de finançament de 1.409.514,8 euros, a càrrec al programa pressupostari de la Conselleria. L’aprovació ha eixit avant per unanimitat de tots els grups polítics, amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís i del PP.

  unanimitat

El passat mes de març, l’Ajuntament d’Ondara va sol·licitar la seua adhesió al Pla Edificant de la Conselleria per a realitzar diverses actuacions d’edificació i adequació al CEIP Sanchis Guarner i a l’IES Xebic. En el cas del CEIP Sanchis Guarner, es van detallar diverses actuacions d’urgència que cal realitzar; entre elles, la impermeabilització de les cobertes, l’adaptació de la instal·lació elèctrica, la pavimentació del pati, el condicionament d’una segona eixida d’emergència, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la col·locació d’un ascensor, la pintura exterior de tot el centre, o culminar la substitució de les finestres d’alumini més velles, entre altres mesures i millores a realitzar dins del projecte de reforma integral del centre.

colegio-sanchis-guarner-1

El passat 18 de juny, l’Ajuntament d’Ondara va sol·licitar la delegació de competències, dins del règim jurídic de cooperació entre la Generalitat i les administracions locals de la Comunitat Valenciana per a la construcció, ampliació, adequació, reforma i equipament de centres públics docents de la Generalitat.

Ara, el ple municipal ha acceptat les condicions de la proposta de resolució del Conseller d’Educació de delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives en l’Ajuntament d’Ondara per a les actuacions de reforma i millora integral de tot l’edifici dels anys 70 en el CEIP Sanchis Guarner. Per a la realització d’aquesta actuació, es finança a l’Ajuntament d’Ondara per import de 1.409.514,8 euros, a càrrec als crèdits consignats en el capítol VII, «Transferències de capital» del programa pressupostari 422.20 de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Aquesta quantitat es desglossa en dues anualitats: en 2018, 100.000 euros i en 2019, 1.309.514,8 euros. L’aprovació de la proposta es realitza ara, en un ple extraordinari, amb l’objectiu de començar les obres en un breu termini i poder justificar enguany la quantitat concedida corresponent a 2018, com ha indicat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro.

A càrrec de l’import concedit, l’Ajuntament d’Ondara finançarà tots els procediments de contractació administrativa, i inclourà tant els contractes d’obres com els de serveis necessaris per a la realització d’aquestes, d’acord amb el que es disposa en la normativa vigent de contractació pública. També es podrà incloure en aquest import qualsevol altre cost, impost o taxa relacionat amb l’execució de l’actuació, dins del marc legal aplicable.

El portaveu del PP, Isidro Catalán, ha expressat el vot favorable del grup municipal del PP, matisant que “per a aquestes obres, es tinguen en compte a les empreses d’Ondara”.

isidro catalan

Publicado en Actualitat, Política.