ONDARA REGULARÀ UNA TARGETA MUNICIPAL PROVISIONAL D’ESTACIONAMENT PER A PERSONES DISCAPACITADES

Només tindrà validesa en el terme municipal i solucionarà els problemes causats als usuaris en la demora del reconeixement de la situació de discapacitat

Ondara, 18.07.18. L’Ajuntament d’Ondara celebra aquest dijous 19 de juliol el ple ordinari corresponent al mes de juliol (que s’avança una setmana amb motiu de la celebració de les Festes de Sant Jaume). En l’ordre del dia figura la modificació de l’ordenança municipal de circulació, per a incloure la regulació d’una targeta municipal “provisional” d’estacionament per a persones discapacitades.

Segons ha explicat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, s’ha considerat la necessitat de procedir a la modificació de l’ordenança perquè la demora de Conselleria en emetre les corresponents resolucions de reconeixement de la situació de discapacitat està generant enormes problemes, ja que les persones que necessiten urgentment una targeta de discapacitat no poden sol·licitar-la fins que han obtingut, prèviament, tal reconeixement. Això comporta que els possibles beneficiaris no puguen fer ús efectiu de les places d’estacionament que tenen reservades per a ells, fins que no compten amb tota la documentació. Per a evitar els perjudicis d’aquesta demora, es proposa aprovar i regular una targeta municipal “provisional” d’estacionament, que només tindrà validesa dins del terme municipal d’Ondara. A més, aquesta targeta s’estèn a casos d’incapacitat temporal (degut a accidents, operacions, etc) que suposen limitacions de la mobilitat.

La modificació es referix a l’Art.27 de l’ordenança municipal de circulació, en l’apartat referit a la targeta de discapacitats. S’inclou una disposició en què s’indica que excepcionalment, es podrà concedir una targeta d’estacionament de caràcter provisional a aquelles persones que, havent sol·licitat i estant pendent la resolució de reconeixement de la situació de discapacitat i mobilitat reduïda, acrediten discapacitat greu amb grans problemes de mobilitat, que es justifiquen amb un informe de metge especialista. També podran sol·licitar aquesta targeta d’estacionament provisional les persones que tinguen un problema temporal i greu d’incapacitat que supose greus problemes de mobilitat; aquesta situació es justificarà amb informe mèdic, i la seua duració serà conforme al temps estimat de recuperació.

Aquesta modificació serà un dels punts que seran portats a aprovació en el ple ordinari d’aquest dijous 19 de juliol. L’altre punt és una modificació de crèdits amb què, entre altres partides, s’incrementa la dotació de reparacions i manteniment del Centre Social amb 6.600 euros més (per a les labors de pintura realitzades a l’edifici), i es redueixen 2.000 euros dels interessos que paga l’Ajuntament de préstec a entitats financeres, entre altres modificacions i reajustaments de partides econòmiques.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.