EL PROJECTE DE “PARC LLIURE” S’ALÇA COM EL MÉS VOTAT EN LA CONSULTA DE PRESSUPOSTS PARTICIPATIUS D’ONDARA 2018

Ondara, 13.07.18. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora d’Hisenda, Raquel López, han donat a conèixer els resultats de la consulta ciutadana d’inversions, per a invertir els 75.000 euros que destina l’Ajuntament d’Ondara als projectes triats per part de la població d’Ondara, a través dels pressuposts participatius 2018. Una vegada finalitzat el termini de votacions de les propostes, que es va realitzar del 25 de juny al 10 de juliol, han anunciat que el projecte més votat ha sigut el “Parc Lliure”, pressupostat en 75.000 euros, per la qual cosa la partida de pressuposts participatius 2018 es destinarà íntegrament a l’execució d’aquest projecte.

La Consulta Ciutadana d’Inversions pretenia que foren les persones empadronades a Ondara (majors de 16 anys) les que proposaren inversions a partir de realitats i necessitats que observen, identifiquen i amb les que conviuen com a ciutadans i ciutadanes d’Ondara; i posteriorment, que foren les veïnes i veïns d’Ondara els que decidiren, a través del seu vot, quina o quines de les propostes es fan realitat. Una experiència que s’ha dut a terme per primera vegada a Ondara, i que si bé en el cas de presentació de propostes ha comptat amb una alta participació (es van presentar una trentena de projectes), no ha sigut així en el cas de les votacions, atès que únicament han votat 177 persones. D’elles, 25 han votat el projecte del “Parc Lliure”; sent el segon projecte més votat el de l’homologació de la piscina, amb 19 vots; i el tercer, un triple empat amb 11 vots cadascú, entre els projectes del parc infantil amb circuit de bicicletes; espills per a poca visibilitat, i l’adquisició de fons per a la biblioteca. Tant l’Alcalde com la Regidora d’Hisenda han aprofitat per a fer una crida a la ciutadania i demanar una major implicació en aquest tipus de propostes, en les que es pretén aconseguir una alta participació ciutadana. També han recordat que la intenció de l’Equip de Govern amb els pressuposts participatius és que tinguen continuïtat, per la qual cosa demanden una major participació de les veïnes i veïns d’Ondara per a la pròxima edició de 2019.

parc lliure

Pel que fa al projecte que ha resultat guanyador amb la majoria de vots en aquest exercici 2018, es tracta del “Parc Lliure”, que ha sigut presentat per Toni D. i Juanjo D. Segons s’explica en el projecte, aquesta idea naix de la necessitat de la pràctica d’esport a l’aire lliure, esport de carrer. Aquesta zona recreativa, té com a fonament la llibertat d’accés, obert 365 dies a l’any, 24 hores al dia. El parc estarà construït, valorant la practicitat i multifuncionalitat dels seus elements, amb un manteniment escàs o pràcticament nul, emprant materials resistents com la terra, grava, formigó o ferro. Ubicat en una zona d’àmbit i titularitat municipal on acudir caminant. El concepte seria la creació d’una zona de 5.000 metres quadrats aproximadament, en la que s’entremesclen la pràctica de diferents esports, Futbet, Skate o Patinatge, Bàsquet, Atletisme, Cal·listènia, Parkour, Pilota a mà i algunes varietats de Ciclisme com BMX o BTT. Es construiria un oval de 200 metres de circumferència i 3,60 metres d’amplària, de terra batuda o compactada on practicar l’atletisme. Aprofitant el seu nucli, es disposaria una zona central amb un camp de futbet i al través d’aquest, un camp de bàsquet que aniria unit a un SkatePark, tot això fet amb formigó, de manera que es puga patinar i utilitzar tota la seua superfície en el seu conjunt. En un dels laterals s’ubicaria una pista d’OneWall, disciplina de pilota a mà, que es practica en un xicotet frontó. I en el lateral, quedaria una zona per a realitzar gimnàstica a l’aire lliure, amb elements per la pràctica de la cal·listènia i el ParkOur, amb un sòl de grava o arena idònia. Finalment, aprofitant el moviment de terres d’aquesta construcció, es crearia una zona annexa amb un Pump Track o circuit de xicotetes dimensions per a la BTT o BMX. Aquest Parc comptarà amb l’opinió de col·lectius d’ondarencs que practiquen els diferents esports, amb la finalitat d’adequar cada espai a les necessitats pràctiques, tenint en compte les limitacions pressupostàries. Un parc urbà, un punt de trobada i una zona d’esplai per a menuts i grans.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.