ONDARA CELEBRA LES SEUES FESTES PATRONALS EN HONOR A LA SOLEDAT 2018 DEL 5 AL 9 DE JULIOL

  • L’acte de Coronació de la Regina, Mar Giner, commemorarà el 50 aniversari del nomenament de la primera Regina Major amb la participació de les diferents Regines de les festes que ha tingut Ondara

  • Enguany destaquen les revetles de dues nits, dissabte (Wonder”) i diumenge (“JEM”), i el gran musical “Music Hall” del divendres a la nit

  • Hi haurà paella el dissabte, i sopars populars el dissabte i el diumenge

  • La cavalcada de carrosses, comparses i cavalcadures del dissabte comptarà amb grans premis

Ondara, 20.06.18. Les Festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat tornaran a omplir de devoció, tradició, música i diversió els carrers d’Ondara del 5 al 9 de juliol, amb un variat programa de què podran gaudir persones de totes les edats. Les Festes de la Soledat 2018 estan organitzades per la Comissió Soledat 2018, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament d’Ondara.

La Regina Major de les Festes de la Soledat 2018 és Mar Giner Llopis. La Cort d’Honor Infantil 2018 la formen Hugo Samblás Benito i Oscar Escortell Moll.

Mar Giner Llopis Llibre soledat 2018 (RGB)Oscar i Hugo Llibre Soledat 2018 ( RGB )

La Cort d’Honor Major està integrada per Emma Reig Martí, Paula Caselles Martínez, Joan Ferrer Fornali, Pau Barber Company, i Carlos Ortolà Mud.

FOTO DAMOS RGB

I els Festers de la Soledat 2018 són: Amparo Fornali Albert, Miguel Ferrer Ibáñez, Rosa Giner Tomás, Miguel Escrivà Escrivà, Ana Moreno Lara, Jaume Noguera Pérez, Maribel Llopis Ibiza, Juan Giner Ginestar, Andrea Tercero Serrano, Dani Domene Corral, Maika Franqueza Sanchís, Pepe Sapena Roig, Tere Martí Fornés, Antonio Reig Giner, Maritere Lull Bordes i Juan A. Pérez Roig; sent els Festers d’Honor Pepe Mestre Doménech i Pepita Baidal Pérez.

FOTO FESTERS FEST HONOR 18 RGB OK

Els membres de Comissió de la Soledat Ondara 2018 han sigut els impulsors i organitzadors d’aquests festejos, havent realitzat un gran esforç durant tot l’any, que ha sigut agraït per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i per la Regidora de Festes i Tradicions, Mª Carmen Velázquez, els quals han aprofitat per a demanar la màxima participació i convidar a tot el poble a gaudir de les festes i a participar en tots els actes programats.

Quant a les novetats del programa de la Soledat 2018, el divendres 6 de juliol a la nit se celebrarà a la Plaça de Bous a les 22:30 hores l’acte de Coronació de la Regina Major de la Soledat acompanyada de les Corts d’Honor (acte que es reprèn novament, després de les dues últimes edicions de les Festes de la Soledat, 2016 i 2017, en que no va haver-hi Regines, si bé en 2017 sí que va haver-hi Corts Major i Infantil). La coronació tindrà un caràcter especial, atès que es realitzarà la commemoració del 50è aniversari del nomenament de la primera Regina Major, amb la participació de les diferents Regines del poble d’Ondara. A continuació s’oferirà un espectacle musical de gran qualitat: el gran musical “Music Hall”. Per a culminar la nit del divendres, s’oferirà la discomòbil D.J. Mitch Van Staveren.

Respecte a les revetles, a les Festes de la Soledat 2018 es podrà gaudir de dues: el dissabte 7 de juliol a la nit actuarà l’Orquestra Wonder i el diumenge dia 8, el trio JEM. Ambdós dies davant del Prado. Hi haurà sopars populars el dissabte i el diumenge al recinte del Prado (la comissió repartirà taules i cadires; els tiquets per a poder assistir a ambdós sopars els repartirà anticipadament la Comissió de Festes 2018 ).

Per al públic infantil, el dissabte al matí s’oferirà el parc infantil i aquàtic al Prado. A mig dia del dissabte hi haurà una paella popular al Prado (els tiquets es repartiran per la Comissió de Festes). Respecte a la desfilada de carrosses del dissabte a la vesprada, cal recalcar la important dotació dels premis. Es premiaran les carrosses (1er premi 500 euros, 2n, 400 euros i 3r, 300 euros), comparses (1er premi 400 euros, 2n, 300 euros i 3r, 200 euros), i cavalcadures (amb 300, 200 i 100 euros).

Les Festes de la Soledat 2018 comptaran amb els seus tradicionals actes religiosos, com les misses i l’ofrena del diumenge a la Mare de Déu de la Soledat, que estarà amenitzada per la UMO. Ja el dilluns 9 de juliol, dia de la patrona, els actes religiosos marcaran l’activitat de les festes, al matí amb la Missa Solemne cantada pel «Coro Capilla Santísimia Virgen de la Soledad», després de la qual cosa hi haurà un bombardeig aeri a la Plaça Major, i la Comissió oferirà un Vi d’Honor al Prado. A la vesprada, se celebrarà la tradicional processó en què, any rere any, milers d’ondarencs rendeixen homenatge a la seua patrona, la Mare de Déu de la Soledat, que estarà acompanyada per la banda de la Unió Musical d’Ondara, la Colla de Dolçaines i Tabals i la Xaranga L’Atril. La culminació dels festejos arribarà amb un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer.

Els membres de la Comissió de Festes Soledat 2018 han volgut aprofitar per a fer una crida a tota la ciutadania d’Ondara, a fi que participe en els actes que han programat amb tanta il·lusió.

portada ok RGB

programa festes soledat 2018

PROGRAMA FESTES SOLEDAT ONDARA 2018

DIJOUS 5 JULIOL 2018

22:00 h. CONCENTRACIÓ de la comissió de festes 2018, regina major, corts d´honor, acompanyants i autoritats al M. I. Ajuntament per a procedir a l´encesa de l´enllumenat, donant així inici a les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat.

22:30 h. CONCERT a càrrec de la UNIÓ MUSICAL D´ONDARA a la Plaça Major, on es farà el lliurament d´un corbatí a la bandera de la U. M. d´Ondara. A continuació s´oferirà un REFRIGERI als assistents.

DIVENDRES 6 JULIOL 2018

12:00 h. VOLTEIG GENERAL de totes les campanes de la vila anunciant “L´Àngelus“. DISPAR de 21 salves en honor a la Nostra Patrona. CONCENTRACIÓ de tota la comissió de festes a la capella de la Mare de Déu de la Soledat per anar fins al cementeri parroquial acompanyats per la dolçaina i tabal.

12:45 h. OFRENA al cementeri parroquial d´una corona de llorer en memòria de tots els difunts d´Ondara.

19:00 h. ARREPLEGADA de tota la comissió Soledat 2018 acompanyats per la Banda de la U. M. d´Ondara.

21:30 h. RECEPCIÓ d´autoritats, comissió Soledat 2018, autoritats convidades, regines de les festes de la Soledat d´anys anteriors, regines de festes de la comarca, associacions i altres convidats a l´Ajuntament. PASSACARRER fins a la Plaça de Bous acompanyats per la Banda de la U. M. d´Ondara.

22:30 h. ACTE DE CORONACIÓ DE LA REGINA MAJOR acompanyada de les corts d´honor i COMMEMORACIÓ DEL 50 ANIVERSARI DEL NOMENAMENT DE LA PRIMERA REGINA MAJOR amb la participació de les diferents regines del nostre poble, a la Plaça de Bous, amb l´assistència d´autoritats, poble, regines de pobles veïns i demés persones convidades.

A continuació GRAN MUSICAL “MUSIC HALL” i al finalitzar, DISCOMÒBIL amb el D.J. MITCH VAN STAVEREN.

DISSABTE 7 JULIOL 2018

11:30 h. PARCS AQUÀTICS i PARC INFANTIL per a xiquetes i xiquets al recinte del Prado. Hi haurà un monitor de vigilància a cada parc.

12:00 h. CONCENTRACIÓ i PASSACARRER de tota la comissió fins al recinte del Prado acompanyats per la Xaranga l´Atril. Al finalitzar el passacarrer hi haurà degustació de “ANÍS CANDELA” i “ANÍS SALAS”.

14:00 h.PAELLA POPULAR al Prado, amenitzada per la Xaranga L´Atril.

La comissió proporcionarà, taules, cadires i cervessa als assistents.

Els tiquets per a poder assistir al dinar els repartirà anticipadament la comissió de festes 2018.

17:30 h. GRAN PARTIDA DE PILOTA al Trinquet Municipal d´Ondara.

A benefici de la residència de la tercera edat “Mare de Déu de la Soledat”. Donatiu: 5,00€

Pere Roc i Tomás II – contra – Genovés II i Santi.

19:30 h. GRAN CAVALCADA DE CARROSSES, COMPARSES I CAVALCADURES, acompanyats per la banda juvenil de la U. M. d´Ondara, la Xaranga l’Atril, el grup de percussió “Ondarattack” i dolçaina i tabal.

Hi haurà novetats en la desfilada.

CARROSSES COMPARSES CAVALCADURES

1 r. PREMI 500 € 400 € 300 €

2n. PREMI 400 € 300 € 200 €

3 r. PREMI 300 € 200 € 100 €

· El jurat es reserva el dret de deixar deserts els premis que crega oportuns.

El trajecte serà: Eixida des del Col·legi Sanchis Guarner i seguint l´itinerari de costum finalitzarà al Prado, on s´efectuarà el lliurament de premis.

22:30 h. SOPAR POPULAR a càrrec de la comissió de festes 2018 al voltant del Prado.

La comissió facilitarà taules i cadires als assistents. EL vi serà gentilesa de “BODEGAS FONDARIUM”.

·Els tiquets per a poder assistir al sopar els repartirà anticipadament la comissió de festes 2018.

23:30 h. ESPECTACULAR REVETLLA a càrrec de l´orquestra “WONDER”, davant del Prado.

DIUMENGE 8 JULIOL 2018

09:00 h. SANTA MISSA a l´església parroquial de Santa Ana.

10:30 h. ARREPLEGADA de tota la comissió de festes 2018 a càrrec de la Xaranga l´Atril.

12:00 h. SANTA MISSA a l´església parroquial de Santa Ana cantada pel “CORO PARROQUIAL”. Al finalitzar es farà el lliurament dels premis als xiquets de catequesi guanyadors del “VI CONCURS DE DIBUIX MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT”. A continuació, VISITA a la RESIDÈNCIA “MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT”, acompanyats per la Xaranga l´Atril on la comissió obsequiarà amb un menjar als residents.

19:00 h. ARREPLEGADA de tota la comissió de festes 2018 per la Banda de la Unió Musical d´Ondara fins a l´església parroquial de Santa Ana.

20:00 h. CONCENTRACIÓ A L´ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA ANA de veïns, associacions, altres col·lectius, comissions de festes 2018 i autoritats per dirigir-se a l´Ofrena. Es seguirà l´itinerari de costum en direcció a la Pl. del Convent. En eixir la Mare de Déu del Convent es dispararan 21 salves.

20:30 h. OFRENA DE FLORS a la Ntra. Patrona la Mare de Déu de la Soledat amenitzada per la U. Musical d´Ondara, al moll del Prado. Una vegada finalitzada l´ofrena es dispararan focs d´artifici a càrrec de la Pirotècnia “Ricardo Caballer S.A. – RICASA”. A continuació, solemne TRASLLAT DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT fins l´església parroquial de Santa Ana, acompanyada per tots els veïns i veïnes.

· La Comissió 2018 prega a tots els veïns i veïnes no efectuar moviments de cadires ni taules fins que la Nostra Patrona es trobe fora del recinte de l’ofrena.

22:30 h. SOPARS POPULARS a càrrec de la comissió de festes 2018 al voltant del Prado.

La comissió facilitarà taules i cadires als assistents. El vi serà gentilesa de “BODEGAS AGUILAR”

· Els tiquets per a poder assistir al sopar els repartirà anticipadament la comissió de festes 2018.

23:30 h. REVETLLA a càrrec del Trio «JEM», davant del Prado.

DILLUNS 9 JULIOL 2018. FESTA DE NTRA. STMA. MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT

08:00 h. VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES.

09:00 h. SANTA MISSA DE L´AURORA a l´església parroquial de Santa Ana.

10:00 h. ARREPLEGADA de tota la comissió 2018 per la Xaranga l’Atril fins l´església parroquial de Santa Ana.

10:30 h. SANTA MISSA a l´església parroquial de Santa Ana.

12:00 h. MISSA SOLEMNE EN HONOR A LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT A L´ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA ANA, CANTADA PEL “CORO CAPILLA SANTÍSIMA VIRGEN DE LA SOLEDAD” amb l´assistència de la comissió de festes 2018.

Al finalitzar, BOMBARDEIG AERI a càrrec de la Pirotècnia “Ricardo Caballer S.A. – RICASA” a la Plaça Major. A continuació, la comissió 2018 oferirà un VI D´HONOR al recinte del Prado, on estan convidats tots els veïns i veïnes de la vila d´Ondara i autoritats.

19:30 h. ARREPLEGADA de tota la comissió per la Xaranga l´Atril fins a l’església parroquial de Santa Ana.

20:30 h. SOLEMNE PROCESSÓ EN HONOR A LA NTRA. PATRONA LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT per l’itinerari de costum, acompanyada per la Banda de la Unió Musical d’Ondara, la Colla de Dolçaines i Tabals d’Ondara i la Xaranga l`Atril.

A l’arribada de la MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT a la seua capella, se li rendiran honors amb el cant del «AVE MARIA» i es dispararan focs d’artifici a càrrec de la pirotècnica “Ricardo Caballer S.A. – RICASA”. La processó finalitzarà a l’interior de la capella amb el CANT DE L´HIMNE a la Ntra. Patrona.

Seguidament es nomenarà la nova comissió de festes pel proper any 2019.

· Agraïm la col·laboració de tots els veïns que desitgen engalanar els carrers i balconades, així com obsequiar amb pètals de flors al pas de la Imatge de la MARE DE DÉU.

23:00 h. Espectacular CASTELL DE FOCS D´ARTIFICI a càrrec de la pirotècnica “Ricardo Caballer S.A. – RICASA” al parking de la Ronda Generalitat.

DIMARTS 10 JULIOL 2018

20:00 h. SANTA MISSA DE RÈQUIEM a la capella del cementeri parroquial en sufragi de tots els difunts d’Ondara.

NOTES: La comissió de festes agraeix la col·laboració dels veïns d’Ondara en l’engalanament dels carrers, places i balconades per a major realç de les festes. La comissió es reserva el dret de modificar o suspendre la programació quan les circumstàncies així ho requerisquen. Es recorda que està expressament prohibit l’ús de petards, coets, trons o qualsevol altre artefacte sorollós fora de llocs i horaris habilitats a aquest efecte. En cap cas la comissió de festes es fa responsable dels accidents o danys materials o personals, que puguin ocórrer durant les celebracions dels actes programats. Gràcies anticipades per la seva col·laboració.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.