CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – JORNADA 5 MAIG 2018

IMG-20180426-WA0000

BENJAMÍ

Teulada 38 – 47 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Aquesta jornada el Benjamí s’enfrentà al Teulada, partit que ens pensàvem seria fàcil perquè en casa varem tancar acta, però en el seu camp se’ns va complicar la cosa estant la primera part molt igualada. Al ser sols 8 jugadors es va notar l’esgotament físic, ja que moltes oportunitats de cistella no varen entrar.

No obstant, amb una bona reflexió sobre el que estàvem fent malament, els varem poder marcar una diferencia finalment de 9 punts.

ALEVÍ FEMENÍ

C.D.ONIL 41-61 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El darrer dissabte les nostres alevines es van desplaçar a Onil per disputar l’últim partit de la lligueta de la segona volta. El partit va ser més emocionant del esperat perquè les jugadores del equip local van demostrar una progressió espectacular. El partit va començar dominant Ondara amb un parcial de 0-10 en el primer quart degut a una bona defensa a tot el camp malgrat les faltes personals que van cometre. En el segon quart l’Onil va jugar el seu millor joc en atac amb transicions molt ràpides que les nostres no podien parar si no era amb faltes personals, cosa que va minvar la defensa en tot el camp per no ser expulsades. Tot i això, en el tercer quart una jugadora d’Ondara ja estava expulsada i l’equip va tindre que canviar la seua actitud tant en la defensa del 1×1 com en l’atac per fer més mal al rival. L’encontre va arribar als dos últims quarts amb una clara diferència de 25 punts però amb tres jugadores expulsades degut a la defensa pressionant que no paraven de fer les nostre joc. En l’últim quart les jugadores d’Onil es van apropar en el marcador, ja que, les nostres jugadores estaven esgotades .Be, un bon treball defensiu i ara a jugar la copa federació.

ALEVÍ MASCULÍ A (PRE-INFANTIL)

CB CASTALLA 34-54 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Primer partit del nostre aleví masculí A en el Trofeu Federació. Aquest últim torneig el juguen en categoria preinfantil, ja pensant en la temporada vinent, on passen a ser infantils i per tant al canvi a cistella i baló gran. Per tant, aquest torneig servirà per ajudar a l’adaptació en els canvis en la seua transició de categoria.

Els nostres viatjaren fins Castalla, per jugar davant un equip totalment desconegut, i amb només un entrenament en cistella gran.

Els ondarencs començaren el partit poc intensos en defensa, el que propiciava cistelles fàcils al rival. I en atac, a pesar de jugar bones opcions, es notava el canvi a cistella gran, amb moltes errades en el tir, totalment normals degut a la falta d’adaptació encara a aquest canvi. S’acabà amb el primer quart perdent de 7 punts i on el rival havia superat la desena de punts. Amb açò, els nostres eixiren al segon quart amb una defensa més intensa, i on es pogué parar el ritme anotador dels de Castalla. Però no fou fins el tercer quart on els nostres ja entraren definitivament en partit, furtant diversos balons i on es trobaven bones situacions de tir, que, ara si, ja anaven convertint-se en punts, arribant a descans per davant. La segona meitat continuà la defensa intensa, el que propiciava robatoris de pilota i cistelles fàcils, a més de bons tirs després de bones circulacions de tot l’equip. Els nostres anaren ampliant la diferència poc a poc fins el resultat final.

Bon partit i bon primer contacte amb els nous canvis de categoria, on a pesar del poc temps d’aclimatació a cistelles grans, es varen fer 54 punts, aspecte a tenir en compte i on amb més entrenaments de segur que la seguretat i confiança anirà en augment.

ALEVÍ MASCULÍ B

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 13 – 53 CB. JOVENTUT STATUS

El passat dissabte el nostre equip aleví va jugar el segon partit del trofeu federació front a l’equip veí de Xàbia. El partit es presentava complicat des d’un inici degut a la diferencia física i d’edat que diferenciava als dos equips. Això va provocar que els nostres jugadors eixiren en la primera part del partit acovardits i amb una baixa concentració que va fer que l’equip rival s’avantatjaren en el marcador. A partir de la segona part la dinàmica del partit va canviar positivament per als nostres, ja que mostraren una actitud diferent, la qual cosa va suposar cistelles e inclús arribaren a competir alguns quarts amb l’equip rival. El marcador final de partit fou un clar 13-53 per a l’equip visitant, no obstant, animar als joves jugadors per a seguir treballant i millorar.

INFANTILS

INFANTIL FEMENÍ

C.D.ONIL 76-46 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Partit molt disputat tot i que el resultat no va ser gens bo. Les nostres infantils van jugar un bon partit davant un gran equip demostrant la posició de privilegi que tenen el la taula. Les locals feren una pressió a tot pista acompanyada d’una defensa zonal que les nostres van poder superar en la primera meitat del encontre. La segona part ja va ser una altra història, ja que, les lesions de les nostres ens va deixar tocats de canvis. Tot i això, donar l’enhorabona al equip d’Onil per el gran joc que va fer el dissabte. Davant aquest equip, les nostres aprenen molt. Be, ara ens toca jugar el trofeu federació davant rivals de més entitat però de segur que amb menys ganes que aquestes jugadores. Ànim.

INFANTIL MASCULÍ

CB TEULADA 57-52 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Primera derrota de l’equip infantil masculí en aquest Trofeu Federació. Es visitava la pista del Teulada dissabte de vesprada. Partit molt fluix dels nostres en ambdues parts del camp, i on a pesar de fer un mal partit, es va perdre al final i es varen tenir opcions d’endur-se la victòria cap a Ondara. Els nostres durant la majoria de partit no varen defendre com de costum, tot i que en alguns quarts, quan es pujava la intensitat defensiva i la pressió a tota pista, sempre es podien traure coses positives, ja fora en cistelles després de robatoris o en faltes. Tot i això, el pobre percentatge en el tir lliure feia que no es pogueren culminar amb èxit aquestes accions.

Mentre, l’atac fou molt estàtic, sense pràcticament circulació de baló i amb poc encert des del llançament exterior. Amb igualtat s’arribà als minuts finals, on les males decisions i l’encert dels locals acabà decantant la victòria per als teuladins. Toca treballar en els entrenaments totes les errades vistes en el partit.

CADETS

CADET MASCULÍ B

CB PETRER 39 – 52 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA B

Excel·lent partit del nostre Cadet B en Petrer. Tot començava complicat per als nostres que no estaven encertats de cara a la cistella i la defensa era molt fluixa els 5 primers minuts de partit. A partir d’ahí i amb els continus canvis en la banqueta, els ondarencs s’espavilaren i milloraren la defensa afavorint ràpids contra-atacs després d’agafar els rebots. Poc a poc els jugadors anaven millorant la lectura defensiva i treballaren més atacs estàtics quan no tenien superioritat, amb un bon sistema de joc i molta mobilitat de baló.

Enhorabona a l’equip, que ha millorat molt des de principi de temporada i han acabat amb bons resultats esta segona fase. Per a finalitzar la temporada els queda el trofeu federació en un grup complicat, però esperem que continuen donant la talla.

JUVENIL

JUNIOR FEMENÍ:

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 31 – 43 MURO

El passat dissabte el junior femení rebia en el pavelló d’Ondara al Muro per a disputar el segon partit del trofeu federació. El partit va començar molt igualat per part dels dos equips, amb un joc principalment basat amb els contraatacs i amb cistelles fàcils de baix l’anella. Malauradament, degut a alguns errors en la concentració del nostre equip va permetre a l’equip visitant agafar una petita avantatja de entre 3 i 6 punts durant tot el partit. A partir de la segona part, les nostres eixiren amb ganes de remuntada, i així va parèixer durant el tercer quart on es va reduir la diferencia entre els dos equips. No obstant, l’últim quart fou prou desastrós en quant a anotació i falta de concentració per part de les nostres el que va provocar que als últims moments, l’equip de Muro agafarà avantatja arribant al marcador final de 31-43.

JUNIOR MASCULÍ:

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 53 – 55 CB PEGO

Gran partit del nostre junior masculí que ho donà tot el passat dissabte per a endur-se la victoria en l’últim partit de la lliga. Esperant no cometre els mateixos errors que la setmana anterior, els nostres eixiren mentalitzats de no deixar escapar al rival en el marcador i donar-ho tot en la pista.

Els assistents a l’encontre van disfrutar d’un gran joc per part dels dos equips on hi hagueren espectaculars cistelles, pilotes furtades acabades en boníssimes anotacions, tapons i defenses intenses.

El partit no es decidí fins als últims 6 segons on una pèrdua de baló dels locals, que anaven guanyant d’un punt, afavorí un contra-atac pegolí finalitzat en entrada i els donava la victòria a falta de dos segons. Els ondarencs no pogueren reaccionar i en una treta ràpida tornaren a perdre el baló i provocaren una falta. El partit finalitzà en dos tirs lliures dels quals sols entrà un i ja no donà temps per a més.

A pesar dels resultats, els júniors acaben la temporada amb el cap ben alt després d’haver competit els últims partits amb molta mala sort en una lliga de bon nivell. Aquest equip seguirà treballant en el trofeu federació on es tornaran a trobar al CB Pego i al CB Denia 03.

Publicado en Esports.