ELS JOCS TRADICIONALS PRENEN ONDARA AMB LA CELEBRACIÓ AHIR DELS XI TRADIJOCS DE LA MARINA ALTA

tradijocs ondara (6)tradijocs ondara (5)

400 xiquets i xiquetes de 3r a 6è de primària van participar en aquesta nova edició dels Tradijocs de la Marina Alta que es van celebrar ahir diumenge 6 de maig en els voltants del Prado i la Plaça de Bous d’Ondara

Ondara, 07.05.18. Ondara va acollir ahir la celebració dels XI Tradijocs de la Marina Alta, organitzats pel CEMA (Consorci Esportiu de la Marina Alta) amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara, que dirigeix Mar Chesa.

Més de 400 escolars de tota la comarca, de 3r a 6è de primària (categories aleví i benjamí), van compartir una divertida jornada de germanor practicant jocs tradicional com “sambori”, “pilota”, “ratlleta”, “trompa”, “corda”, “boletes”, “mocador”, “birles”, “set i mig”, i “cementeri”.

tradijocs ondara (4)tradijocs ondara (3) tradijocs ondara (2)tradijocs ondara (1)

Els Ajuntaments participants en els Tradijocs 2018 han sigut Alcanalí, Beniarbeig, Benidoleig, Benissa, Benitatxell, Calp, Dénia, El Verger, Els Poblets, Gata, Jesús Pobre, La Retoria, La Xara, La Vall de Laguar, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Pedreguer, Pego, Senija, Teulada-Moraira, Xàbia i Xaló.

La jornada dels XI Tradijocs de la Marina Alta va començar amb la recepció enfront de l’Ajuntament, cercavila dels participants agrupats per poblacions, i va continuar amb la celebració dels jocs amb els xiquets i xiquetes dividits per grups. Els jocs tradicionals es van celebrar en els voltants del Prado, carrers contigus i Plaça de Bous d’Ondara.

La Regidora d’Esports d’Ondara, Mar Chesa, ha destacat la importància dels Tradijocs per a recuperar els jocs tradicionals, i la satisfacció perquè s’hagen celebrat a Ondara, i ha agraït al CEMA el seu impuls a aquesta iniciativa que ha permès reunir a Ondara als xiquets i xiquetes de la comarca per a gaudir dels nostres jocs tradicionals.

tradijocs (29)tradijocs (21) tradijocs (18)tradijocs (14) tradijocs (13)

Publicado en Actualitat, Esports.