UNA VINTENA DE PERSONES VOLUNTÀRIES VAN DUR A TERME AHIR LA NETEJA DEL LLIT DEL RIU ALBERCA A ONDARA, EMMARCADA EN LA CAMPANYA “MANS AL RIU!”

Van retirar del riu 265 quilos de residus

mans al riu ondara (27)mans al riu ondara (17)

Ondara, 23.04.18. Ahir diumenge 22 d’abril es va desenvolupar a Ondara la campanya “Mans al riu!”, consistent en la neteja del llit del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà. Van participar una vintena de persones voluntàries, que van retirar del riu un total de 265 quilos de residus (26 bosses, amb 215 quilos de residus, i 50 quilos de residus voluminosos). La neteja es va realitzar des del túnel al passeig de vianants (direcció poliesportiu) fins passat l’aparcament de la O-30, comprenent tot el llit de l’Alberca pel nucli urbà. El Regidor de Medi Ambient d’Ondara, Pere Picornell, ha agraït la seua col·laboració a totes les persones que han participat en aquesta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, i ha aprofitat per a destacar la labor del Centre Excursionista d’Ondara.

All-focusmans al riu ondara (13)

All-focusAll-focus

“Mans al Riu!” va ser una iniciativa organitzada per Fundació Limne amb la col·laboració de la Regidoria de medi ambient de l’Ajuntament d’Ondara, “Libera – Naturaleza sin basura”, Global Omnium, i l’empresa municipal SINMA Ondara, que s’ha encarregat de retirar tots els residus arreplegats i traslladar-los al punt de recollida. Amb la jornada “Mans al Riu”, Ondara ha sigut un dels quaranta municipis que s’han sumat a aquesta campanya de recollida simultània de residus, que ha aconseguit la retirada de 10.830 quilograms (10 tones) de residus en total, i ha comptat amb la participació de 850 persones retirant desperdicis en rius i barrancs, segons dades de la Fundació Limne.

mans al riu ondara (26)All-focus

La jornada de conservació del llit fluvial d’Ondara va comptar amb la participació d’una vintena de persones que van retirar els residus del llit (principalment, papers, plàstics, envasos, llandes…) durant tot el matí d’ahir diumenge. Per a culminar la jornada de macro neteja, l’Ajuntament d’Ondara va oferir un dinar a tots els participants.

mans al riu ondara (10)

“Mans al riu!” va comptar amb la participació de diversos els membres de la corporació municipal d’Ondara; l’Alcalde, José Ramiro; el Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell; el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner; i la Regidora d’Hisenda, Raquel López. L’empresa municipal SINMA, responsable del servei de recollida de fem a Ondara i a Beniarbeig, va ser l’encarregada de retirar posteriorment els residus trets de la neteja del riu en ambdós poblacions.

davmans al riu ondara (24)

All-focusmans al riu ondara (15)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.