ELS DIES 12 I 13 DE MAIG SE CELEBRARÀ AL BARRI DEL CRIST D’ONDARA LA III FIRA DE LA PARAULA I LA BONA TAULA

La proposta cultural, lúdica, i gastronòmica es consolida en la seua tercera edició, en la que tornarà a dinamitzar l’activitat en el Barri del Crist

18.04.18. El cap de setmana del 12 i 13 de maig, el Barri del Crist d’Ondara serà l’escenari de la III Fira de la Paraula & la Bona Taula; un esdeveniment que es consolida en la seua tercera edició, que està organitzada per les Regidories de Promoció Econòmica i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració dels Festers del Crist 2018 i la Macma. La proposta inclourà diferents iniciatives: gastronomia amb els Festers del Crist 2018 que oferiran producte local i menjar típic de la comarca; la Fira de la Paraula (amb les editorials i escriptors/es locals i comarcals); el Mercat de la Terra i l’Artesania, així com animació, destacats concerts (Tardor, Nuc, Sergi Contrí, Thinking Brass, The Swing Machine) i activitats per a públic infantil.

cartell fira de la paraula & la bona taula 2018 concerts_01

Enguany, destaca com principal novetat la introducció de col·lectius locals com els Festers del Crist i l’alumnat del Col·legi Sanchis Guarner (que participarà en l’actuació de la rondalla del Grup de Danses de Pedreguer) i de l’IES Xebic (els estudiants del qual participen en el concurs literari, el lliurament de premis del qual dóna començament a la Fira).

La fira de la Paraula & la Bona Taula ha sigut presentada aquest matí per l’Alcalde i Regidor de Promoció Econòmica, José Ramiro; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, i el director de l’IES Xebic, Sergi Lara.

presentacio fira (1)

L’Alcalde, José Ramiro, ha indicat que aquesta proposta dinamitzadora de l’activitat en el Barri del Crist combinarà cultura, proximitat, música, gastronomia, i animació mitjançant una iniciativa que prendrà com a emplaçament la Plaça 9 d’Octubre i carrers adjacents. José Ramiro ha destacat que serà un cap de setmana molt atractiu per als visitants, tant per a la gent d’Ondara com de la resta de la comarca, i ha aprofitat per a invitar a tota la ciutadania a gaudir d’aquest cap de setmana.

La participació dels Festers del Crist 2018 en la III Fira de la Paraula i la Bona Taula queda reflectida amb el servei de menjar típic de la comarca que oferiran durant tota la fira; a més del servei de barra i del dinar popular que serviran el diumenge a les 14 hores. Els Festers del Crist oferiran diverses i variades propostes gastronòmiques de qualitat al carrer, amb producte local i comarcal. D’altra banda, el Mercat de la Terra i l’Artesania oferirà productes de comerç de proximitat, agrícoles, i artesans, amb una vintena de parades.

Quant a Fira de la Paraula, organitzada amb la col·laboració de la Macma, comptarà amb l’exposició de diversos estands; amb editorials i escriptors locals i comarcals. S’oferirà un aparador d’autors i editors emergents, amb la participació d’editorials com “Dilatando mentes” (editorial d’Ondara dedicada al gènere de ciència-ficció); “Edicions del Sud» de Manel Arcos, “Lletra Impresa”, així com d’altres editorials i distribuïdors del territori valencià.

En la III Fira de la Paraula i de la Bona Taula hi haurà un complet programa musical, en l’escenari que s’instal·larà a la plaça, segons ha avançat la Regidora de Cultura, Raquel Mengual. El dissabte 12 de maig a les 19:45 hores, s’oferirà el concert de Sergi Contrí (cantautor i músic de Dénia que presentarà el seu nou àlbum “Un dia de febrer”); a les 21 hores, de Nuc (grup de la Safor d’indie-rock que l’any passat va publicar el seu primer disc “Arran del mar”), i a les 22:30, del grup Tardor (grup de València que s’ha convertit en una de les referències de l’indie valencià, amb discs com Patraix). A la nit, després dels sopars populars, hi haurà música amb Dj fins a mitjanit. El diumenge 13 de maig a les 18 hores actuarà Thinking Brass (quintet de vent-metall, segon premi del II Concurs Nacional de Quintets de Metall “Ondaralvent”). A continuació, sobre les 19 hores, hi haurà música i ball a l’aire lliure amb The Swing Machine, amb una espectacular vesprada de swing per a escoltar i també ballar.

Quant a les propostes infantils i familiars, el dissabte a les 12 hores actuarà la Rondalla del Grup de Danses de Pedreguer (amb la participació de l’alumnat del Col·legi Sanchis Guarner d’Ondara), que interpretarà cançons populars, escenificant així la transmissió oral de les nostres tradicions (amb balladors i balladores). A les 17 hores s’oferirà el teatre itinerant “Astronautes llunàtics” per Espectacles David. I a les 18:30 hores, s’oferirà l’actuació del teatre i concert infantil “Marcel a la Mediterrània”. El diumenge 13 de maig a les 11:30 hores, Manel Arcos oferirà el conta contes “El color de la gateta”. D’11 a 13 hores els xiquets i xiquetes podran gaudir de tallers diversos, com pinta cares o globoflèxia, i hi haurà jocs unflables per a totes les edats. A les 12:30 hores, actuarà l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara amb una actuació de “mimo”. A les 17 hores del diumenge hi haurà una nova sessió de conta contes amb Manel Arcos “Un gran equip”.

Cal destacar també la implicació dels estudiants en aquesta tercera edició de la Fira, atès que la presentació de l’esdeveniment es produirà el divendres 11 de maig a les 19:00 hores, amb el lliurament de premis del III Concurs Literari de l’IES Xebic a la Casa de Cultura. Segons ha explicat el director de l’IES, Sergi Lara, aquesta activitat és una de les moltes que realitzen emmarcades en el pla de foment de la lectura de l’institut. Es podia participar en el concurs amb obres escrites en anglès, francès, castellà o valencià. Hi ha quatre categories; 1r i 2n d’ESO, 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, i Professorat. L’objectiu del concurs és fomentar el gust per l’escriptura de l’alumnat, i en cada categoria hi ha dues modalitats; narrativa o poesia. Per a finalitzar l’acte de lliurament dels premis, un alumne executarà un peça musical al piano.

PROGRAMA III FIRA DE LA PARAULA I LA BONA TAULA – ONDARA- BARRI DEL CRIST – 12 I 13 MAIG 2018

mostra cartell fira de la parula 2018_01

Divendres 11 de maig

19.00 – Casa de Cultura – Presentació Fira i Lliurament de Premis del III Concurs Literari de l’IES.

Dissabte 12 de maig

10.00 – Esmorzars populars

11.00 – Plaça 9 d’Octubre. Visita i obertura de la Fira, i el Mercat de la Terra i Artesania.

12.00 – Escenari – Actuació de la Rondalla del Grup de Danses de Pedreguer (amb la participació de l’alumnat del Col·legi Sanchis Guarner d’Ondara), que interpretarà cançons populars, escenificant així la transmissió oral de les nostres tradicions (amb balladors i balladores).

17.00 – Teatre itinerant. “Astronautes llunàtics” per Espectacles David.

18:30 – Actuació: Marcel a la Mediterrània

19:45 – Actuació: Sergi Contrí

21:00 – Actuació: Nuc

22:30 – Actuació: Tardor

Sopars populars.

Servei de barra. En acabar, el dissabte 12 de maig, música amb Dj fins les 00 hores.

Diumenge 13 de maig

10.00 – Esmorzars populars

11.00 – Plaça 9 d’Octubre. Obertura de la Fira, i el Mercat de la Terra i Artesania.

11:30 – Conta contes. Manel Arcos. “El color de la gateta”

11.00 a 13.00 Tallers: pintacares, globoflèxia, etc, i unflables.

12:30 – L‘Escola Municipal de Teatre d’Ondara oferirà una actuació de “mimo”.

14.00 – Dinar popular servit pels Festers del Crist Ondara 2018

17.00 – Conta contes. Manel Arcos. “Un gran equip.”

18:00 – Actuació: Thinking Brass

19:00 – Actuació i ball amb The Swing Machine.

Durant tota la fira, els Festers del Crist oferiran servei de menjar típic de la comarca. També estarà la Fira de la Paraula, amb les editorials i escriptors/es locals i comarcals.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.