EL GEGANT D’ONDARA CONSOLIDA LA SEUA POTENT PROPOSTA MUSICAL I D’OCI EN LA SEUA TERCERA EDICIÓ

Unes sis mil persones van gaudir dels concerts, la gastronomia, els jocs i la naturalesa el Diumenge de Pasqua a Segària

III Gegant (25)III Gegant (35)

III Gegant (13)III Gegant (3)

III Gegant (18)III Gegant (33)

Ondara, 03.04.18. El III Gegant, el festival musical diürn en plena naturalesa celebrat diumenge passat 1 d’abril a Segària, va ser tot un èxit quant a participació, i va complir el seu objectiu de conjugar la música, la naturalesa, les activitats familiars i la gastronomia mitjançant una proposta per a tots els públics que va estar organitzada per l’Ajuntament d’Ondara. En un dia amb una meteorologia que acompanyava a gaudir de l’aire lliure, van ser milers les persones de totes les edats que van pujar a Segària a viure amb intensitat els concerts, les foodtrucks, les activitats per a les famílies i a l’aire lliure, tornant a oferir el Gegant una potent proposta musical i d’oci en la seua tercera edició. Unes sis mil persones, segons fonts de l’organització, van gaudir del III Gegant. La participació del públic s’ha vist notablement incrementada des de la primera edició, consolidant aquest festival diürn com una de les principals referències musicals durant les dates de Pasqua.

III Gegant (5)

Les Regidores de Cultura, d’Esports i d’Hisenda de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual, Mar Chesa, i Raquel López, han destacat l’alta participació registrada a totes les activitats; tant als concerts, com als tallers, o a les activitats per a xiquets i xiquetes, així com la satisfacció en general expressada pels assistents al festival. Així mateix, han donat les gràcies als sis grups musicals que van participar en l’esdeveniment (Cycle, Solar, Nasanov, Tremp, Júnior Mackenzie i Ramonets); a Mark Dasousa, d’Atòmic Studio (encarregat de la part musical i de coordinar els grup); i també a la batucada Ondaratack, i als DJ’s “La Roca” i “La Cosa Nostra” (de Veu d’Ondara). Han agraït la seua presència al públic, del que han destacat el seu bon comportament cívic durant la jornada, celebrada en un paratge natural. També han volgut agrair la seua labor a la Policia Local i a Protecció Civil, així com a tots els col·laboradors i voluntaris que van contribuir a fer realitat el III Gegant.

III Gegant (1)III Gegant (23)

III Gegant (19)III Gegant (27)III Gegant (30)III Gegant (32)

Quant als concerts, es van celebrar des de les 11 i fins a les 20 hores a l’escenari instal·lat al camp de tir de Segària, amb la muntanya de fons, i van comptar amb l’actuació de sis grups musicals. Van actuar, per ordre, en primer lloc Ramonets (que va oferir versions en valencià de cançons de The Ramones, dirigit al públic infantil); a continuació Tremp (grup de Gata de Gorgos entre l’indie rock, el grunge i el rock de garatge, que ha tingut èxit amb el seu disc Zaindu); Júnior Mackenzie (grup de Castelló, un dels màxims exponents valencians del so folk nord-americà); Nasanov (grup de València d’indie-pop que ha entrat amb força al panorama indie valencià i espanyol); i, ja per la vesprada, Cycle (va ser el cap de cartell del III Gegant; un grup de Madrid amb una gran trajectòria en el món de l’indie-rock i l’indie electrònic, que va presentar al Gegant el seu nou disc “Electrik”) i per a culminar el festival, va actuar Solar (grup d’Ondara d’indie-pop liderat per Mark Dasousa i Mari Bas que va presentar el seu nou disc «La Resistència»). Entre canvis de grups, les sessions van anar a càrrec dels DJ’s del programa de la Veu d’Ondara “La Cosa Nostra”, i del DJ “La Roca”. A més, la batucada Ondarattack també va animar amb la seua presència la jornada a la muntanya.

III Gegant (10)III Gegant (14) III Gegant (16)III Gegant (17)

El Gegant va comptar amb públic de totes les edats, i també va haver-hi propostes per als més menuts i menudes, amb divertits i variats tallers (treballs amb plantes, collars, instruments de percussió amb material reciclable, taller sobre batuka o sobre medi ambient); jocs gegants tradicionals, manualitats, i la novetat d’un servei de ludoteca a càrrec de pedagogs, amb zona coberta en la que es van oferir tallers i jocs. A més, va haver-hi diferents tipus d’ofertes gastronòmiques, amb la instal·lació de cinc caravanes de foodtrucks, servei de barra, i parades de diversos comerços locals, amb la col·laboració d’ACO (Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara).

III Gegant (6)III Gegant (8)

bty

L’organització, a fi de protegir la naturalesa i el medi ambient, va comptar amb gots retornables, i es va disposar un servei d’autobús des de l’aparcament del MasyMas fins al parc de Segària. També es van condicionar terrenys cedits per particulars que van ser utilitzats com a aparcament; en aquesta edició, es van habilitar més zones d’aparcament i més pròximes a l’àrea de concerts (en total es van disposar 5 zones d’aparcament).

El III Gegant ha comptat amb la col·laboració de Màxima Bikes, MondVerd, Larouch, MamiQueXulo, Tasta’m, Fundació Baleària, Estètica Sylvia Mengual, Acuanat, Ondaratack, EducaVerd GreenWalks, Baladre Granja Escola, Aki, Carrefour, i La Punxeta.

Més fotos:

https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=1805031469516953

Publicado en Actualitat, Cultura.