AQUEST MES DE MARÇ, ACCIONS PER LA IGUALTAT A ONDARA

ok_cartell_prg_març 2018

Durant el mes de març es posarà en marxa a Ondara la iniciativa “Cadena Solidària Construïm Igualtat”, de reivindicació dels drets de les dones, conjuntament amb les Regidories d’Igualtat de diversos pobles de la Marina Alta

27.02.18. La Regidoria de Cultura i d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, ha organitzat la seua programació de març amb diverses accions per la Igualtat, per a commemorar que el 8 de març és el Dia Internacional de la Dona. La reivindicació de la igualtat vindrà amb la lectura del manifest de la FVMP el 8 de març a les 12 hores enfront de l’Ajuntament d’Ondara, com ha destacat la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, la qual ha animat a tota la ciutadania a assistir a aquest acte per a reivindicar la igualtat real entre dones i homes, i l’eliminació de la bretxa salarial, entre moltes altres accions necessàries per a arribar a la plena igualtat. A més, des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara es vol animar a totes les veïnes i veïns del municipi a sumar-se a la manifestació amb motiu del Dia Internacional de la Dona 2018, que tindrà lloc aquest divendres 2 de març des de les 19:30 hores en la Glorieta de Dénia; una manifestació a què també se sumarà la Comissió d’Igualtat d’Ondara.

En el cas de les accions que es van a desenvolupar a Ondara aquest mes de març, s’inclouran activitats consolidades (com la caminada per la igualtat a Segària i l’exposició i trobada de boixets), amb altres activitats, com l’exposició de fotografia d’Inma Olmos; la presentació del poemari de Françoise Crespo; o el teatre “La Teta Lisa” sobre el càncer de mama. A més, segons ha avançat Raquel Mengual, durant el mes de març es posarà en marxa a Ondara la iniciativa “Cadena Solidària Construïm Igualtat”, de reivindicació dels drets de les dones conjuntament amb les Regidories d’Igualtat de diversos pobles de la Marina Alta.

Del 2 al 27 de març es podrà visitar en la Casa de Cultura l’exposició de fotografia d’Inma Olmos “No dejes de soñar” que s’inaugura aquest divendres 2 de març a les 20 hores. El proper divendres 9 de març, la periodista François Crespo presentarà a les 20 hores a la Casa de Cultura el seu poemari “Estar, sentir, viure”, que comptarà amb la introducció a càrrec de Jovi Lozano-Seser.

Una de les activitats més arrelades del Mes de la Igualtat, i que Ondara acull des de fa ja 17 anys, són les relacionades amb l’art de fer boixets, que se celebraran en aquesta ocasió el diumenge 10 de març. La XVI Exposició de Boixets s’ubicarà al Prado, igual que la XVII Trobada de Boixets Vila d’Ondara. Des de les 10 fins a les 14 hores es congregaran al Prado dones vingudes de tots els punts de la Comunitat Valenciana. Les inscripcions es poden realitzar a la Casa de Cultura. Per a concloure, totes gaudiran d’un dinar de germanor. Aquesta activitat està organitzada amb la col·laboració de l’Associació de Boixets d’Ondara.

El divendres 16 de març a les 20 hores, s’oferirà a l’Auditori Municipal d’Ondara l’obra de teatre “La Teta Lisa” a càrrec de SaludArte Teatre. En l’obra, Rosa Juan presenta un monòleg que aporta una dosi d’humor i quotidianitat, resituant el significat social del càncer de mama i trencant l’estigma d’una malaltia a què també és possible enfrontar-se des de l’art.

D’altra banda, una de les propostes més consolidades del mes per la Igualtat serà la Caminada per la Igualtat a Segària, que se celebrarà el diumenge 18 de març. Una cita que tindrà l’eixida a les 9:00 hores des de la Plaça Major, per a recórrer diversos carrers de la localitat abans d’ascendir a Segària i esmorzar allí (tiquet per a l’esmorzar, 2 euros. Les inscripcions es poden realitzar a la Casa de Cultura). Raquel Mengual ha animat totes les veïnes i veïns d’Ondara, dones i homes, de totes les edats, que se sumen a aquesta proposta.

Cal afegir que la programació cultural de març d’Ondara comptarà, a més, amb tres noves sessions del cicle “L’hora del conte”, els dimecres 7, 14, i 21 de març a les 18 hores a la Biblioteca Municipal d’Ondara. El 7 de març, els alumnes del PFQB d’Ondara oferiran “Blancaneus”. El 14, Mª Carmen Almiñana amb “Respira”. I la companyia teatral Monipopping & Cia oferirà la seua sessió el dia 21, amb “Les dues reines”.

A més, el mes de març comptarà en la programació cultural amb l’espectacular concert de primavera de la Unió Musical d’Ondara, en homenatge a Gonzalo Ortolà. Serà el dissabte 10 de març a les 20:30 a l’Auditori Municipal d’Ondara. Les propostes musicals del mes es completen amb les audicions dels alumnes de l’Escola de Música Gonzalo Ortolà, el dimecres 28 de març a les 19 hores a la Casa de Cultura d’Ondara.

Per a l’alumnat dels col·legis d’Ondara, des de la Regidoria de Cultura s’han programat dues sessions de teatre infantil en anglès en horari escolar; el dimarts 27 de març la sessió serà per a l’alumnat d’infantil i primer cicle de primària (“Fòrum Teatre” presenta “Bunny & the farm”), i el dimecres 28 de març, la sessió anirà dirigida a segon i tercer cicle de primària (“Fòrum Teatre” presenta “The estafe machine”).

Publicado en Actualitat, Cultura.