ONDARA, ORGULLOSA DE LA SEUA BANDA

La Unió Musical d’Ondara va protagonitzar ahir a l’ADDA (Auditori de la Diputació d’Alacant) un espectacular concert en homenatge al músic i compositor ondarenc del s.XX, Gonzalo Ortolà

Ondara, 26.02.18. La Unió Musical d’Ondara va oferir ahir diumenge 25 de febrer un espectacular Concert en homenatge a Gonzalo Ortolà Marí, músic i compositor ondarenc del segle XX. Per primera vegada, la banda va actuar ahir a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), a la Sala Simfònica (auditori referent a nivell internacional en el món de la música), oferint una meravellosa actuació sota la batuta del seu director, Víctor Vallés Fornet. Van ser moltes les persones d’Ondara que es van desplaçar ahir fins a Alacant per a assistir al concert i recolzar amb la seua presència a la UMO. Més de 230 persones van assistir en els quatre autobusos que van eixir des d’Ondara, entre músics, familiars, associats de la UDP d’Ondara i públic en general. Entre els assistents es trobaven l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, i membres de la corporació.

umo en adda

L’Alcalde ha volgut expressar la meua “més sincera enhorabona pel treball realitzat a la família de la Unió Musical d’Ondara; músics i director”, indicant que va ser “un gran goig gaudir del concert, que va suposar un digne homenatge a Gonzalo Ortolà”, i va aprofitar per a agrair el seu suport al poble d’Ondara. La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, va afirmar que “s’ha notat molt les hores d’assaig i perfeccionament, donant com resultat aquest magnífic concert de gran qualitat, en un escenari impressionant, en el que la banda d’Ondara ha aconseguit una excel·lent interpretació”. A més, ha aprofitat per a animar a la ciutadania a què assistisca al concert que la UMO oferirà el dissabte 10 de març a l’Auditori Municipal d’Ondara.

El Concert de la Unió Musical d’Ondara, en el que van prendre part 40 músics de la banda local, va tindre lloc ahir diumenge al matí a l’Auditori de la Diputació d’Alacant, davant d’un públic de més de 700 persones, emmarcat en el cicle de “Les bandes de la província d’Alacant a l’ADDA”. El projecte presentat pel director de la Unió Musical d’Ondara, Víctor Vallés Fornet, era un monogràfic sobre l’obra per a banda de Gonzalo Ortolà, sota el títol del concert “Descobrint a Gonzalo Ortolà”, amb un repertori divers. En el seu discurs, la presidenta de la banda, Reme Gilabert Puig, va agrair el seu suport a l’Ajuntament d’Ondara i a les persones que han col·laborat en el treball de documentació per a presentar la figura de Gonzalo Ortolà (Sergi Mallol i Toni Ortolà), així com a tots els assistents i a les persones que han facilitat la presència dels veïns i veïnes d’Ondara al concert, indicant que l’autor, Gonzalo Ortolà Marí, “és fill del nostre poble, i ell i la seua obra han posat a Ondara en el llistat de compositors valencians del XX”; i recordant a més, que “nosaltres tenim l’honor de portar el seu nom en la nostra Escola de Música des de 1999”.

Després del discurs, es va realitzar una explicació sobre la vida i obra del músic i compositor Gonzalo Ortolà Marí (Ondara, 1899), amb texts i projecció d’imatges, amb la presentació del periodista ondarenc Toni Marí, qui va oferir detalls de la biografia del músic. A continuació, la Unió Musical d’Ondara va oferir la primera part del concert, amb la interpretació de les obres “El aprendiz de torero”, “Paso a la juventud”, “Chisperos y Manolas”, “Perfumes de Francia” i “Ego sum veritas”. Després d’això, es van donar més detalls sobre la biografia musical de Gonzalo Ortolà i la seua vida dedicada a la música, amb la interpretació, a continuació, de la segona part del concert “Alerta!”, “Que esperanza, che!”, “Imitador de estrellas”, “Fogueres” i va culminar amb el bis del pasdoble “Ondara” i l’ovació i aplaudiments del públic assistent.

Publicado en Actualitat, Cultura.