LA UNIÓ MUSICAL D’ONDARA ACTUARÀ A L’AUDITORI DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT «ADDA» EL 25 DE FEBRER OFERINT UN CONCERT- HOMENATGE A GONZALO ORTOLÀ MARÍ, MÚSIC I COMPOSITOR ONDARENC DEL SEGLE XX

 unio musical ondara (1)

 

Les persones interessades a assistir al Concert poden reservar la seua plaça per a aquest viatge cultural a la Casa de Cultura

Ondara, 07.02.18. La Unió Musical d’Ondara oferirà un Concert-homenatge a Gonzalo Ortolà Marí, músic i compositor ondarenc del segle XX, el diumenge 25 de febrer a les 12 hores. Per primera vegada, la banda d’Ondara actuarà a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), a una de les seues sales, la Sala Simfònica, que compta amb una capacitat de 1.216 localitats, un escenari de 271 m2 i uns acabats que li aporten una excel·lent acústica, sent a dia de hui un auditori referent a nivell internacional en el món de la música.

adda-sala-sinfonica

Des de la directiva de la Unió Musical d’Ondara, presidida per Reme Gilabert Puig, i el seu director Víctor Vallés Fornet, expliquen que volen compartir «amb els familiars descendents del compositor homenatjat i amb tot el poble d’Ondara aquest concert». Segons indiquen «l’autor, Gonzalo Ortolà Marí, és fill del nostre poble, i ell i la seua obra han posat a Ondara al llistat de compositors valencians del S.XX»; a més, «nosaltres tenim l’honor de portar el seu nom a la nostra Escola de Música des de 1999; a Ondara hi ha un carrer dedicat a ell; i podem dir que, a hores d’ara, comptem amb un llegat musical de l’autor important que, gràcies al treball i esforç desinteressat de familiars i professionals de la casa, interpretarem i compartirem amb totes i tots».

reme gilabert i victor valles

El projecte presentat pel director de la Unió Musical d’Ondara, Víctor Vallés Fornet, és un monogràfic sobre l’obra per a banda de Gonzalo Ortolà, sota el títol del concert “Descobrint a Gonzalo Ortolà”. El repertori que s’interpretarà «és divers i comprèn des de pasdobles i marxes fins a un “corrido” i un himne de festa».

Des de la banda es fa una crida a la ciutadania i s’anima a totes i tots aquells que vullguen assistir al concert del 25 de febrer a Alacant, perquè l’organització i els col·laboradors (la Unió de Pensionistes UDP d’Ondara i l’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Cultura), en viatge cultural organitzat, han posat a disposició dels interessats autobusos amb places limitades fins al 19 de febrer, per assistir al concert i visitar el castell de Santa Bàrbara per la vesprada. La informació i reserva per al viatge es pot fer a la Casa de Cultura d’Ondara.

Publicado en Actualitat, Cultura.