ONDARA CELEBRA EL DIA DE L’ARBRE AMB UNA PLANTACIÓ A L’AULARI I ACTIVITATS PER ALS ESCOLARS

Les accions a l’Aulari s’emmarquen en les actuacions iniciades per l’Ajuntament per a la millora integral de l’àrea dels Pins

Ondara, 31.01.18. La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Pere Picornell, ha impulsat hui la realització de diferents accions en el municipi, amb motiu de la celebració hui 31 de gener del Dia de l’Arbre de la Conselleria de Medi Ambient; una efemèride que s’ha volgut difondre entre la ciutadania, segons ha indicat Pere Picornell.

D’una banda, aquest matí s’ha dut a terme la plantació de diferents espècies arbòries en la zona verda de l’Aulari de Música. Dita plantació s’ha realitzat per part dels treballadors del Taller d’Ocupació d’Ondara (especialitats d’Auxiliar en vivers, jardins i centres de jardineria; i d’auxiliar en conservació i millora de muntanyes), així com de la Brigada Municipal. En concret, s’han plantats 3 pins grans i 4 ciprers en aquesta zona, que prèviament havia sigut objecte de treballs de poda i manteniment. També s’han replantat arbusts aromàtics: 50 romers i 50 romers rastrers.

dia arbre aulari (1) dia arbre aulari (2)

La iniciativa ha comptat amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, i el responsable de Medi Ambient, Pere Picornell. Cal indicar que aquests treballs s’emmarquen en les diverses actuacions de millora en l’àrea dels Pins i l’entorn de l’Aulari de Música, englobades en el Pla de Manteniment d’Edificis Municipals de l’Ajuntament d’Ondara, que està duent a terme a través de les Regidories d’Urbanisme i Via Pública. Dins de les tasques, el passat mes de setembre de 2017 es van realitzar les actuacions de neteja, sanejament i poda dels pins que es trobaven en condicions perilloses, bé perquè pogueren caure a causa del seu estat, o perquè les seues branques arribaven a la teulada de l’Aulari causant goteres i altres problemes. L’objectiu final de la millora integral és crear una zona enjardinada oberta al públic al centre del poble per al gaudi de la ciutadania, amb un horari d’obertura, i amb el tancament mitjançant una tanca perimetral de la zona de l’arbratge.

D’altra banda, des de la Regidoria de Medi Ambient també s’han dut a terme durant el dia d’avui diverses iniciatives per a celebrar el Dia de l’Arbre entre l’alumnat dels centres educatius d’Ondara. Als alumnes del Col·legi Sanchis Guarner se’ls han lliurat aquest matí plantetes, algunes d’elles aromàtiques, per a poder emportarse-les a casa en xicotets recipients i poder cuidar-les i veure créixer. En concret, al col·legi se li han lliurat 80 plantetes de murta i 80 savines.

sanchis guarner (1)sanchis guarner (2) sanchis guarner (3)

En el cas de l’IES Xebic, des de la Regidoria de Medi Ambient s’han lliurat al centre educatiu uns quants arbres perquè siguen replantats dins de l’àrea de l’institut; en concret, 5 ciprers, 1 magnòlio, 1 nesprer i 1 llimera; així com també se’ls han entregat 50 romers i 50 romers rastrers.

sdrsdr

Publicado en Actualitat, Ajuntament.