LA POLICIA LOCAL D’ONDARA POSA EN MARXA LA NOVA UNITAT DE MEDIACIÓ

Amb aquesta unitat s’ajudarà a les persones a resoldre les situacions de conflicte que poden sorgir en la vida diària, per a evitar que acaben en processos penals o administratius

Ondara, 22.01.18. La Policia Local d’Ondara ha posat en marxa la seua nova unitat de Mediació “UNIMEPOL”, que va ser presentada divendres passat 19 de gener amb la presència de l’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Seguretat Ciutadana, José Ramiro, aprofitant la commemoració del Dia Europeu de la Mediació. Segons ha explicat el Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano, la Mediació és una tècnica que utilitza la Policia Local per a ajudar les persones a resoldre ràpidament i de la millor manera possible les situacions de conflicte que poden sorgir en la vida diària, amb l’objectiu d’evitar que aquestes situacions acaben en processos penals o administratius llargs i/o penosos, que acaben trencant relacions, sent el seu caràcter fonamentalment preventiu.

policia mediacio

La UNIMEPOL d’Ondara, activa des de divendres passat, es dedicarà a la Resolució de conflictes de forma privada, confidencial i voluntària, permetent que les parts implicades poden comunicar-se entre si, expressant els seus arguments, interessos, necessitats i expectatives, arribant a acords mútuament consentits, acompanyats per un tercer neutral. La persona mediadora (agent de policia local) actuarà com facilitadora del procés, creant d’aquesta manera un espai de diàleg on prevalga l’equitat comunicativa, la seguretat, la llibertat i la igualtat entre les parts. Aquesta nova unitat de mediació de la Policia Local d’Ondara està formada de moment per tres comandaments, els quals van rebre formació el passat any a Vilareal (Castelló).

L’objectiu de la Unitat de Mediació (UNIMEPOL) és fonamentalment preventiu i no genera cap cost al ciutadà. Podrà intervindre en qualsevol conflicte sorgit de la convivència ciutadana, sempre que existisca voluntarietat per totes les parts i predisposició a parlar, per a donar una solució consensuada i acceptada al problema plantejat. Per a això, es comptarà amb l’ajuda d’un membre d’aquesta unitat policial, que actuarà com tercer, de forma confidencial, neutral i imparcial, estenent la seua activitat tant a l’àmbit comunitari com rural. Aquest servei podrà ser sol·licitat per qualsevol ciutadà o ciutadana, mitjançant instància general o document a l’efecte que s’haurà de presentar en la Central de la Policia Local d’Ondara, exposant de forma breu el conflicte pel qual sol·licita i aportant les dades de filiació i telèfon, necessaris per a poder comunicar-se a la major brevetat amb la part demandant.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.