ONDARA HABILITA LA SEUA PRIMERA ÀREA TANCADA PER A GOSSOS

  • S’ubica enfront de la parcel·la del parc públic de Tossals, i en aquesta zona els gossos poden anar deslligats

  • Des de l’Ajuntament es recorda l’obligatorietat d’arreplegar els excrements dels animals i les sancions aplicables de fins a 200 euros segons l’ordenança

Ondara, 15.12.17. L’Ajuntament d’Ondara ha creat una nova zona d’esplai per a gossos. En aquest cas, es tracta de la primera àrea completament tancada, en la que els gossos poden anar deslligats (a excepció dels gossos potencialment perillosos segons la normativa vigent). El Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell, ha informat que ja està a disposició dels usuaris aquest nou espai, ubicat al carrer Enric Valor n.13, enfront de la parcel·la del parc públic Tossals. L’àrea habilitada per a gossos és una parcel·la de 600 m2 de titularitat municipal que ha sigut tancada, degudament senyalitzada i dotada de papereres i dispensadors de bosses per a arreplegar els excrements dels animals, així com de bancs per als propietaris. Si bé la zona ja es pot utilitzar, està pendent de col·locar-se pròximament enllumenat.

parc gossos (2) parc gossos (3)

Cal recordar que en 2016, l’Ajuntament d’Ondara ja va habilitar dos espais per a gossos (en aquest cas, oberts i no tancats). Un en la zona inferior de la Ronda Generalitat (O-30), al costat del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà, i l’altre al final del camí de l’Assut, enfront de la zona verda del Xopar.

Des de la Regidoria de Medi Ambient s’insta als amos de les mascotes a què utilitzen adequadament aquests espais, recordant l’obligatorietat d’arreplegar els excrements (hi ha una sanció de fins a 200 euros en cas de no fer-ho), i que els gossos potencialment perillosos han d’anar lligats. En els cartells ubicats en els espais per a gossos es recorda així mateix que davant de qualsevol incidència, el telèfon d’avisos de la Policia Local d’Ondara és el 686999897.

L’Ajuntament d’Ondara disposa d’una Ordenança Municipal sobre Animals de Companyia (Exp 1951/2013). Segons s’arreplega en aquesta ordenança, en les vies públiques els gossos hauran obligatòriament d’anar subjectes per corretja, cadena al collar o arnès, i a més, els gossos considerats perillosos hauran d’anar sempre subjectes amb corretja i portar el boç; (en aquest cas, a més, queda prohibit que els porten persones menors d’edat). Són considerats perillosos per aquesta ordenança els gossos de les següents races i els seus encreuaments de primera generació: American Stafforshire Terrier, Pit Bull Terrier, Stafforshire Bull Terrier, Bullinastiff, Mastín Napolitano, Dogo Argentino, Dogo de Burdeos, Akita Inu, Dobermann, Rottveiler, Perro de Presa Canario, Perro de Presa Mallorquín, Fila Brasileiro, i Tosa Japonés.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.