ONDARA PORTA A PLE LA BAIXADA DE LA TAXA PER CONNEXIÓ AL SUBMINISTRAMENT D’AIGUA

Baixarà de 600 a 300 euros la quota per alta en la xarxa d’aigua potable

Ondara, 29.11.17. L’Ajuntament d’Ondara celebra aquest dijous 30 de novembre la sessió plenària ordinària corresponent al mes de novembre, i entre els punts de l’orde del dia destaca la modificació de la taxa de subministrament d’aigua potable. Segons ha explicat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, aquesta modificació consistirà en la baixada de la taxa per connexió o alta en la xarxa de subministrament d’aigua, que passarà dels 600 euros actuals, a 300 euros. En concret, la quota tributària pel cost de l’alta de subministrament per comptador serà de 100 euros més IVA (igual que actualment), i el cost del dret de presa per vivenda o local (queden exclosos piscines, usos comunitaris i garatges) serà 200 euros més IVA. La variació resideix en aquest últim concepte, que fins ara ascendia a 500 euros. De manera que en 2018 la quota serà de 300 euros.

D’altra banda, en el ple s’abordaran diverses mocions d’índole social que seran presentades de forma conjunta pels grups municipals de PSPV-PSOE, Compromís i Partit Popular, després d’haver sigut debatudes a les comissions informatives i haver-se considerat pels grups municipals com a positives per al conjunt de la ciutadania. Entre elles, es troba la moció amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que va ser llegida dissabte passat, amb motiu de l’acte del 25N celebrat a Ondara.

En el ple es presentarà la proposta conjunta sobre els permisos de paternitat i maternitat per a demanar al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social permisos de maternitat i paternitat mínim de 6 mesos perquè siguen igualitaris, intransferibles i remunerats al cent per cent. També passarà pel ple la moció conjunta dels tres grups polítics sobre el control i gestió pública de l’energia elèctrica, per a instar el govern estatal a realitzar una revisió de la situació del mercat elèctric espanyol sota paràmetres socials, establint mesures eficaces contra la pobresa energètica; així com la moció per a incloure en les licitacions municipals clàusules de tipus social que facen referència a les condicions de treball pactades en Conveni Col·lectiu de Sector o d’empresa; o la inserció sociolaboral de persones en situació d’exclusió social i/o persones amb diversitat funcional, entre altres.

A més, el ple abordarà, atès que Ondara és membre de la Ruta dels Riuraus, la moció per a recolzar la declaració de l’Escaldà com a Bé Immaterial del Patrimoni Valencià per la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

En la sessió es donarà compte de la subvenció concedida per la Diputació Provincial d’Alacant per a adequació del parc públic Tossals (1a fase), dins de les ajudes per a inversions financerament sostenibles. Es concedeix a l’Ajuntament d’Ondara una subvenció nominativa de 62.990,16 euros per a l’execució de les obres, consistent en el 100% del pressupost d’execució de l’obra.

Publicado en Actualitat, Política.