EL CINEASTA AITOR GAIZKA OFEREIX UNA INTERESSANT CONFERÈNCIA SOBRE EL NAIXEMENT D’UNA PEL·LÍCULA A LA CASA DE CULTURA D’ONDARA

 conferencia aitor gaizka (2) conferencia aitor gaizka (1)

El Grup de Reüll va organitzar ahir aquesta iniciativa dins del seu cicle de conferències “La imatge en moviment. El cinema”

Ondara, 10.11.17. El Grup de Reüll, un gran referent en l’àmbit de la promoció i difusió de l’art i la cultura a la Marina Alta, va organitzar ahir a la Casa de Cultura d’Ondara una interessant conferència sobre com és de difícil i complicat fer una pel·lícula, “El naixement d’una pel·lícula”. La xerrada, emmarcada en el XXIV Cicle de Conferències de Reüll “La imatge en moviment. El cinema”, va anar a càrrec del cineasta Aitor Gaizka; director, guionista i productor, Premi Luis Buñuel de cinematografia.

cartell aitor

Aitor Gaizka (director i guionista de la pel·lícula “La simetria de l’amor”, 2010) va explicar al públic assistent les dificultats que entranya realitzar una pel·lícula; els costs, impediments, peripècies…i la satisfacció que s’obté en aconseguir la meta de fer-la finalment i que a més, es reconega. La presentació va comptar amb la intervenció d’Anna Perles, del Grup de Reüll.

conferencia aitor gaizka (3)

La Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual, ha recalcat que la conferència va resultar molt interessant per al públic assistent, i va aprofitar per a agrair la gran tasca del Grup De Reüll, “dinamitzant, promovent, visibilitzant l’art contemporani des del principi dels anys 90 amb cicles de conferències, estudis, i accions per tota la Marina; el seu activisme cultural permet acostar i gaudir de l’art modern i contemporani en totes les seues vies d’expressió”. El grup De Reüll es va fundar en 1991 a la Marina Alta, amb la filosofia centrada en la dinamització de la plàstica contemporània en aquesta zona, i constituint-se com el vessant plàstic de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta. Una de les qüestions fonamentals a l’hora de crear aquest grup va ser la idea de cobrir un buit existent en la difusió de l’art contemporani i, per a això, van començar a treballar en la creació d’una sèrie d’estructures de promoció, gestió i producció artística, que van estructurar a través de l’edició d’una revista de debat plàstic ECO; de la gestió d’una sala d’exposicions L’ESPAI LAMBERT; de la vertebració d’un cicle anual de conferències; i del circuit d’intervencions plàstiques.

Publicado en Actualitat, Cultura.