AQUEST DISSABTE 11 DE NOVEMBRE COMENÇA LA FIRA D’ONDARA AMB LA III FIRA MARINA ALTA EN ELS 5 SENTITS “L’AROMA. ELS NOSTRES VINS”, LA FIRA D’ATRACCIONS, LA FIRA GASTRONÒMICA, EL CONCURS CANÍ I EL GRAN FONS D’ONDARA

Els esdeveniments estan emmarcats en la XXXII Fira de Fires d’Ondara 2017

Ondara, 07.11.17. Ondara ho té tot a punt per a acollir de l’11 al 26 de novembre la XXXII Fira de Fires. Aquest primer cap de setmana firal, els dies 11 i 12 de novembre, se celebraran els esdeveniments “III Fira Marina Alta en els 5 Sentits. L’aroma, els nostres vins”; Fira d’Atraccions; Fira Gastronòmica, Concurs Caní i VI Gran Fons d’Ondara.

fira ondara 2017 setmana 1

El dissabte 11 de novembre a les 11 hores es procedirà, amb la presència de les autoritats comarcals, a la inauguració de la III Fira Marina Alta en els 5 Sentits. L’aroma, els nostres vins, que se celebra al Prado, i a continuació començarà la programació del fòrum coordinat per la Macma. El programa comptarà amb la presentació del fòrum (amb les intervencions del president de la Macma, Vicent Grimalt, i del gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser); la introducció a càrrec de l’enòleg Joan C. Martí; les presentacions dels cellers i productors participants; la signatura del Manifest pel Vi, i huit tasts de vins de la comarca:

DISSABTE 11 de NOVEMBRE de 2017

11.00 h – INAUGURACIÓ de la III Fira Comarcal. Visita i presentació dels estands amb acompanyament de dolçaina i tabalet.

11.30 h – Presentació del Fòrum d’enguany: Intervenció President MaCMA. Presentació del fòrum a càrrec de la Gerència MaCMA.

11.45 h – Introducció de Joan C. Martí, enòleg, i tot seguit, presentació de tots els cellers de la comarca

12.45 h – Projecció audiovisual

13.00 h – Lectura i signatura del Manifest pel Vi

18.00 h – Tast de moscatell I

19.00 h – Tast de vins negres I

20.00 h – Tast de vins dolços I

DIUMENGE 12 de NOVEMBRE de 2017

11.00 h – Tast de moscatell II

12.00 h – Tast de vins negres II

13.00 h – Tast de vermuts

17.30 h – Tast de vins rosats i dolços

18.30 h – Tast d’espumosos

20.30 h – Acte de cloenda de la III Fira Comarcal Marina Alta.

(La inscripció per als tasts és lliure i limitada a un tast per persona –excepte els restauradors– i les places poden reservar-se al correu comunicacio@macma.org o en el Facebook de la Macma (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta).

La III Fira Marina Alta en els 5 Sentits. L’aroma, els nostres vins pretén ser un aparador de tots els vins que es produeixen a la Marina Alta, i suposarà l’exposició conjunta de tots els cellers i productors de la comarca. La part central de Prado serà un aparador dels productors de la Marina, les referències dels quals podran adquirir-se a cada estand. Assistiran Bodegas Fondarium, Joan de la Casa, Bodega Teulada-Cooperativa Agrícola San Vicente Ferrer, Briga de Xoc, Essèncias de Muscat, Les Freses de Jesús Pobre, Gutiérrez de la Vega, Bodegas Parcent, Bodegas Xaló, Bodega Aguilar, i Biomoscatell. A més, està confirmada l’assistència dels següents participants, entre municipis, institucions, i associacions del gremi: Els Poblets, el Poble Nou de Benitatxell, Dénia, Beniarbeig, Pedreguer, Ondara, Teulada Moraira, Pego i les Valls, Gata de Gorgos, Xàbia, El Verger, Castell de Castells, Vall de Pop, Retoria; Cedma, Aehtma, Jovempa, Associació de defensors del moscatell de la Marina Alta, Bancals de Vi i Iecma.

FiraComarcal2017

La Fira Gastronòmica tornarà a celebrar-se durant els tres caps de setmana de la fira, en els propis establiments participants. En aquesta edició participaran 9 negocis de restauració en la proposta, que estaran connectats mitjançant un “trenet” que efectuarà una ruta circular cada trenta minuts, portant als clients de local en local perquè puguen gaudir dels plats i tapes més saborosos i d’un menú degustació especial de Fira, que inclourà com a element en comú la “pansa” o la taronja, acompanyat per vi de la Marina Alta. Els bars i restaurants que participen en la Fira Gastronòmica 2017 són: Hotel Ramis; Alfatares; Cafè Sendra; El Gallego; L’Euro; Tasta’m; Valero; Plaça de Bous i Taurino. Les persones que degusten els menús de la fira gastronòmica podran participar en el sorteig d’un dinar o sopar per a dues persones en els establiments adherits. Per a això hauran de presentar tres tiquets de menús de fira en l’ADL d’Ondara. El sorteig serà el 5 de desembre entre tots els participants.

En l’àmbit esportiu, el diumenge 12 de novembre se celebrarà una prova esportiva d’especial repercussió: el VI Gran Fons d’Ondara, organitzat pel Club d’Atletisme d’Ondara amb eixida (a les 10 hores) i meta al costat del Prado, amb un recorregut de 15 quilòmetres. I el diumenge dia 12, també tindrà lloc en horari matutí el tradicional concurs caní. La fira d’atraccions estarà ubicada a l’aparcament públic situat a l’entrada nord del nucli urbà, al carrer Nacions Sense Estat. Els dies del xiquet de la fira d’atraccions seran els dimecres 15 i 22 de novembre, i les atraccions tindran el preu de 1,5 euros.

gran fonscartel concurso canino

Publicado en Actualitat, Ajuntament.