ONDARA CELEBRA LA XXXII FIRA DE FIRES 2017 DE l’11 AL 26 DE NOVEMBRE

 

La III Fira Marina Alta amb els 5 sentits: l’aroma (11 i 12 de novembre) es dedicarà als nostres vins i comptarà amb una carpa-fòrum per a tasts

cartell fira ondara 2017 amb programa -

Ondara, 26.10.17. Ondara celebrarà de l’11 al 26 de novembre la XXXII Fira de Fires 2017. La presentació de l’esdeveniment ha comptat aquest matí amb la presència de l’Alcalde d’Ondara i responsable del departament de Turisme i Promoció Econòmica, José Ramiro; el gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser; el gerent del Grupo Melic, Luis Silvestre; i l’artista artífex del cartell d’aquesta edició 2017, el pintor Toni Ortolà.

presentacio fira ondara (1)

Segons ha explicat Alcalde i responsable del departament de Turisme i Promoció Econòmica, José Ramiro, el primer cap de setmana, els dies 11 i 12 de novembre, se celebraran els esdeveniments “III Fira Marina Alta en els 5 Sentits. L’aroma, els nostres vins”; Fira d’Atraccions; Fira Gastronòmica, Concurs Caní i VI Gran Fons d’Ondara. El segon cap de setmana firal (18 i 19 de novembre) estarà dedicat a la XXXII Fira de Mostres i Compres; el Mercat Medieval, la Fira d’Atraccions, la Fira Gastronòmica i, en esports, la Partida de Llargues dins del II Circuit de Llargues La Bolata. I el tercer i últim cap de setmana (25 i 26 de novembre) el protagonisme recaurà en la Matinal Motera, el Mercat de la Terra i Artesania, la Degustació Gastronòmica al Prado, la Concentració de Vehicles Clàssics, la Fira d’Atraccions i la Fira Gastronòmica.

José Ramiro ha indicat que es tracta d’un esdeveniment amb una estructura molt completa i equilibrada; comarcal, comercial i festiva, en la que la novetat radica en el contingut i la temàtica de la fira comarcal, que enguany compta amb la carpa dedicada a tasts de vins. L’Alcalde ha aprofitat per a convidar a la ciutadania d’Ondara i de la comarca a què participe en aquest aparador de fires tan variat.

La fira d’atraccions s’instal·larà novament a l’aparcament públic situat a l’entrada nord del nucli urbà, en el carrer Nacions Sense Estat. Els dies del xiquet de la fira d’atraccions seran els dimecres 15 i 22 de novembre, i les atraccions tindran el preu de 1,5 euros.

La Fira Gastronòmica tornarà a desenvolupar-se, igual que en 2016, durant els tres caps de setmana de la fira, en els propis establiments participants. En aquesta edició participaran 10 negocis de restauració en la proposta, que estaran connectats mitjançant un trenet que efectuarà una ruta circular cada 30 minuts, portant als clients de local en local perquè puguen gaudir dels plats i tapes més saborosos i d’un menú degustació especial de Fira, que inclourà amb com a element en comú la pansa o la taronja, acompanyat per vi de la Marina Alta. Els bars i restaurants que participen en la Fira Gastronòmica 2017 són: Hotel Ramis; Alfatares; Cafè Sendra; El Gallego; La Xata; L’Euro; Tasta’m; Valero; Plaça de Bous i Taurino. Les persones que degusten els menús de la fira gastronòmica podran participar en el sorteig d’un dinar o sopar per a dues persones en els establiments adherits. Per a això hauran de presentar tres tiquets de menús de fira en l’ADL d’Ondara. El sorteig serà el 5 de desembre entre tots els participants.

Respecte al cartell anunciador de la Fira 2017, el seu creador, Toni Ortolà, ha explicat que segueix la temàtica dels cinc sentits iniciada l’any passat amb el gust, i continuant en aquesta edició amb l’aroma. Així, en el cartell es reflecteixen les diferents olors i aromes que ens evoquen les essències de la fira (xurros, castanyes, herbes aromàtiques, embotits, llepolies, pell, fusta, etc), transmesos amb una estètica d’imatge representativa dels cinc sentits amb cinc tonalitats cromàtiques.

fira cartell toni ortola cartell fira 2017 ondara generic a-3

I CAP DE SETMANA: III FIRA MARINA ALTA EN ELS 5 SENTITS “L’AROMA. ELS NOSTRES VINS”, FIRA D’ATRACCIONS, FIRA GASTRONÒMICA, CONCURS CANÍ I GRAN FONS d’ONDARA

FiraComarcal2017

La III Fira Marina Alta en els 5 Sentits. L’aroma, els nostres vins, se celebrarà al Prado d’Ondara durant el primer cap de setmana de la Fira de Novembre (11 i 12 de novembre). Pretén ser un aparador de tots els vins que es produeixen a la Marina Alta, i suposarà l’exposició conjunta de tots els cellers i productors de la Marina Alta, els quals divulgaran la riquesa dels vins de la comarca en els tasts programats, segons ha indicat el gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser.

presentacio fira ondara (2)

Les Oficines i departaments municipals de Turisme seran els representants dels pobles de la comarca, com ha indicat Luís Silvestre. L’Alcalde, José Ramiro, ha destacat que 30 dels 33 municipis de la Marina Alta estaran representats en la III Fira Comarcal, i els ha agraït la seua participació. Està confirmada l’assistència a aquesta edició dels següents participants, entre municipis, institucions, i associacions del gremi: Els Poblets, El Poble Nou de Benitatxell, Dénia, Beniarbeig, Pedreguer, Ondara, Teulada Moraira, Pego i les Valls, Gata de Gorgos, Xàbia, El Verger, Castell de Castells, Vall de Pop, Retoria; Cedma, Aehtma, Jovempa, Associació de defensors del moscatell de la Marina Alta, Bancals de Vi i l’Iecma.

La part central de Prado serà un aparador dels productors de Marina, les referències dels quals podran adquirir-se en cada estand. Assistiran Bodegues Fondarium, Joan de la Casa, Bodega Teulada-Cooperativa Agrícola San Vicente Ferrer, Briga de Xoc, Essèncias de Muscat, Les Freses de Jesús Pobre, Gutiérrez de la Vega, Bodegas Parcent, Bodegas Xaló, Bodega Aguilar, i Biomoscatel.

Per a l’obertura de l’encontre (que tindrà lloc el dissabte 11 de novembre a les 11 hores), a més de la visita institucional, la presentació del fòrum (amb la presència del President de la Macma, Vicent Grimalt, i dels alcaldes de la comarca) i la presentació dels productors, Jovi Lozano-Seser ha anunciat que es comptarà amb la participació de Joan C. Martí, prestigiós enòleg valencià, autor de la guia “Súper Vinos”.

fira marina alta jovi lozano

A continuació, està prevista la lectura i signatura d’un Manifest pel Vi (document des del qual bastir una campanya per a la divulgació dels vins de la Marina Alta). Una finalitat que es veurà reflectida en en huit tasts de vi programats per al cap de setmana: d’una banda, el dissabte 11 per la vesprada a partir de les 18.00 hores es desenvoluparan els tasts dedicats al moscatell, als vins negres (19.00 hores) i als vins dolços (20.00 hores). Bloc que es repetirà diumenge següent pel matí amb un següent torn dedicat al moscatell (11.00 hores) i als vins negres (12.00 hores) mentre que un tast de vermuts tancarà la sessió matinal a les 13.00 hores. Diumenge de vesprada, a les 17:30 hores, hi haurà un tast dedicat als rosats i als dolços i, tot seguit, un tast d’espumosos tancarà la programació de tasts de vi. La inscripció és lliure i limitada a un tast per persona –excepte els restauradors– i les places poden reservar-se al correu comunicacio@macma.org o en el Facebook de la Macma (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta).

Des de l’organització, Luis Silvestre ha avançat que s’han creat unes copes especials de l’esdeveniment que es podran adquirir al preu de 2 euros per al fòrum i tasts. A més, s’editarà un díptic amb els cellers de la comarca.

D’altra banda, el diumenge 12 de novembre se celebrarà una prova esportiva d’especial repercussió: el VI Gran Fons d’Ondara, organitzat pel Club d’Atletisme d’Ondara amb eixida i meta al costat del Prado d’Ondara, amb un recorregut de 15 quilòmetres. I el diumenge dia 12, també tindrà lloc en horari matutí el tradicional concurs caní.

II CAP DE SETMANA: XXXII FIRA DE MOSTRES I COMPRES, MERCAT MEDIEVAL, FIRA D’ATRACCIONS, FIRA GASTRONÒMICA, I PARTIDA DE LLARGUES

Els dies 18 i 19 de novembre tindrà lloc la 32a edició de la Fira de Mostres i Compres. Un esdeveniment totalment consolidat en el que els comerços i empreses locals, i també algunes comarcals, oferiran una mostra de les seues ofertes en productes i serveis, amb preus especials de fira. Més d’una trentena d’expositors han confirmat la seua presència en aquesta fira, que compta amb una gran presència de negocis associats a l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara, ACO. L’Alcalde, José Ramiro, ha agraït a ACO el seu suport en la fira de mostres, que s’organitza conjuntament per l’ADL local i ACO.

En aquesta XXXII edició de la fira hi ha confirmada l’assistència de 33 expositors, amb estands dins i també a l’exterior del Prado. Són els següents: JFM, Màxima Bikes, Monverd, Mercado del Automóvil, Carnisseria Alberto Picó, Luansa, Mobles Ortolá, Motos Mahiques, Gala’s, Passicos, Calçats Dora, Mobles Escrivà, D’Estarca cortines, Ana Garrido – Q consulting?, Autoescola Ondara, Confortgama, Més de mil viatges, Kobold, Raul Sodevila Segurs – Caser Segurs, El desván de Aitana – Coco kids, Mobles Escrivá, Aquarica, Nina Estética i Bellesa, Vaporeco2 Marina Alta, Autoescola Bahia, Esports Colau, Ca Paquitina, Proseg Seguridad, Coqueta Moda Infantil, Clínica Levante Ondara, Imaginarium, Frutos secos La Marina, i Viatges Ondara. En aquesta edició de la Fira de Mostres i Compres es tornarà a incloure la instal·lació d’una zona de fòrum en la que els expositors podran programar xerrades o mostres dels seus productes o serveis.

D’altra banda, el Mercat Medieval s’instal·larà el dissabte 18 i diumenge 19 de novembre. Com a novetat, les parades del mercat medieval canvien d’ubicació i enguany es concentraran entre el Prado i la Plaça de Bous, a l’Avinguda General Bosch, creant sinergies entre la fira de mostres i la medieval. Hi haurà parades de venda de productes, de menjar i beguda, així com animació, falconeria i activitats infantils. Aquest cap de setmana continuaran la fira d’atraccions i la fira gastronòmica en els propis establiments participants.

En l’àmbit esportiu, per al diumenge 19 de novembre, Ondara serà una de les seus del II Circuit de Llargues la Bolata, organitzat per la Federació de Pilota Valenciana, amb la col·laboració del Club de Pilota Valenciana d’Ondara i de l’Ajuntament d’Ondara. L’esdeveniment es disputarà amb dos partides al matí i una a la vesprada al carrer Llibertat, i comptarà amb jugadors professionals, suposant la celebració d’una festa de la pilota valenciana en el carrer durant tota la jornada.

III CAP DE SETMANA: MATINAL MOTERA, MERCAT DE LA TERRA I ARTESANIA, DEGUSTACIÓ GASTRONÒMICA AL PRADO, CONCENTRACIÓ DE VEHICLES ANTICS, FIRA D’ATRACCIONS, I FIRA GASTRONÒMICA

D’altra banda, el tercer i últim cap de setmana de fira (25 i 26 de novembre), se celebrarà la XIV Matinal Motera; el dissabte amb els concerts vespertins a l’escenari ubicat a la part posterior del Prado, i el diumenge al matí, amb la gran concentració motera organitzada per l’Ondara Custom Club.

La novetat d’aquest cap de setmana serà el “Mercat de la Terra i Artesania” del dissabte 25 de novembre, amb la instal·lació de les parades entre el Prado i la Plaça de Bous de 10 a 20 hores (amb la col·laboració del Mercat de la Terra i Artesania de La Xara). Comptarà amb una programació d’activitats infantils al matí i a la vesprada.

La XIV Matinal Motera se celebrarà el diumenge 26 de novembre a l’Avinguda Doctor Fleming, mentre que la Concentració de Vehicles Antics tindrà lloc a l’Avinguda d’Alacant. El trenet servirà per a vertebrar ambdós esdeveniments. La “Degustació Gastronòmica al Prado” (diumenge 26 de novembre) completarà la programació de l’últim diumenge de fira, amb degustacions gastronòmiques a càrrec dels estands participants dins del Prado: “Al Teu Gust-Menjar per emportar” (Ondara), Bar Plaça de Bous (Ondara); la Coqueria-Mossets Artesans (Orba), Forn del Crist (Sueca), Carnisseria Fina (Sueca), i Pastisseria Victòria (Ondara).

A més, l’últim cap de setmana continuarà la fira d’atraccions i la fira gastronòmica.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.