La MaCMA celebra vint anys de gestió mancomunada i enceta una nova etapa de refermament de l‘entitat

Pepa Gasquet Regidors Joventut

 

*Nota de premsa i fotos Macma*

La inauguració d‘una seu definitiva a Ondara, la presentació de la nova imatge i web de l’entitat, una jornada commemorativa i un dinar de germanor tanquen els actes del 20é Aniversari de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta

Després del període de rodatge iniciat el 1994 amb la primera guia comarcal, el 25 d’octubre de 1997 es constituïa una entitat amb ànim de vertebrar la comarca per mitjà de la cultura. Una figura que incorporaria en pocs anys tots els ajuntaments de la comarca per tal de cohesionar la identitat cultural dels pobles de la Marina Alta sota una mateixa unitat administrativa. Vint anys després, la Mancomunitat Cultural Marina Alta ja no només abraça l’àmbit de la cultura, sinó que també aglutina el Turisme i la Joventut. Dues dècades de treball que es commemoraren el passat dissabte 21 d’octubre en una jornada de síntesi on també es presentaren la nova imatge de l’organisme, així com la nova web amb què l’entitat enceta una nova etapa de refermament i projecció.

Alejandro Pastor Antoni-Joan Bertomeu

Salvador Sendra Vicent Grimalt, president actual

Els actes tingueren lloc a Ondara, seu administrativa de l’entitat des dels seus inicis i emplaçament de la seu definitiva de la Macma. De fet, la Casa de Cultura acollí la jornada La Macma: 20 Ants Fent Comarca i, tot seguit, els alcaldes, alcaldesses, regidores i regidors de Cultura dels municipis de la Marina visitaren la nova seu de la Macma al carrer Blasco Ibáñez nº 50: una inauguració molt important en la història de la Mancomunitat Cultural ja que l’entitat no ha comptat mai amb un immoble en propietat i la nova localització suposa un punt d’inflexió pel que fa a l’assoliment i consolidació d’un espai fixe.

IMG-20171021-WA0006IMG_20171021_145812

IMG_20171021_120130 IMG_20171021_134413

A continuació, els representants dels ajuntaments gaudiren d’un dinar de germanor durant el qual se’ls lliurà el símbol amb què s’ha representat el 20é aniversari: la “C” de cultura i comarca que és l’emblema amb què la Mancomunitat Cultural vol agrair la complicitat i esforç dels municipis de la Marina Alta durant aquestes dues dècades de treball i desenvolupament conjunt. “Una commemoració, una celebració, que cal entonar ben alt ja que demostra la capacitat de cohesió de la Marina Alta”. Amb aquestes paraules el President de la Macma, Vicent Grimalt, tancà un acte on, a més dels alcaldes de la legislatura actual, reberen un reconeixement especial els expresidents de la Macma. Des de la primera presidenta, Pepa Gasquet, tot passant per Salvador Sendra, Jaume Fullana, Paloma Granados, Alejandro Pastor i Antoni-Joan Bertomeu. Càrrecs que realitzaren una valoració sobre l’aniversari i els precedents que han marcat una celebració que referma el futur de l’entitat. Veus que coincidiren en assenyalar la importància de forjar projectes col·lectivament en nom de la comarca per tal de sumar esforços i sinergies: l’esperit mateix d’una Macma que encara així un nou període de creixement i nous projectes.

IMG_20171021_145824 IMG_20171021_141327

*Nota de premsa i fotos Macma*

Publicado en Actualitat, Associacions.