ONDARA POSA EN MARXA LA CAMPANYA “COMERCICLANT” PER A VINCULAR AL COMERÇ I LA CIUTADANIA AMB EL RECICLATGE I L’ART

  • La campanya va dirigida a famílies amb fills fins als 12 anys, i constarà del joc “Els secrets del reciclatge” i del concurs “Ondara bonica i verda”

  • Es desenvolupa amb la col·laboració d’ACO, de l’empresa municipal SINMA, i del CEIP Sanchis Guarner

    CARTELL-COMERCICLANT-ONDARA-

Ondara, 06.10.17. La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per l’Alcalde, José Ramiro, ha impulsat una nova campanya de promoció del comerç local i de foment del reciclatge, titulada “Comerciclant”. Aquesta campanya es desenvolupa en col·laboració amb l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara (ACO), i implica la participació de l’empresa municipal SINMA, del CEIP Sanchis Guarner, i d’Ecoembes. Es tracta d’una campanya dirigida a famílies amb fills/es fins als 12 anys d’Ondara, que vincula al comerç i a la ciutadania amb el món del reciclatge i l’art, a través del joc.

Els objectius de la campanya “Comerciclant” són generar un sentiment de pertinença i vinculació de la ciutadania amb el seu comerç; augmentar el tràfic a les botigues locals i el seu nivell de notorietat; fomentar la responsabilitat social del comerç i potenciar-ho com a impulsor d’una consciència sostenible i respectuosa amb el medi ambient, i en l’àmbit educatiu, pretén ajudar a crear hàbits relacionats amb l’art i la consciència ecològica i de sostenibilitat entre la població infantil d’Ondara.

La campanya “Comerciclant” comptarà, d’una banda, amb un joc sobre els secrets del reciclatge (en el que els xiquets/es aniran visitant els comerços locals per a trobar pistes sobre el reciclatge) i d’altra banda, amb el concurs “Ondara bonica i verda” (amb dos apartats; en “Recicla i inventa” s’utilitzaran materials per a reciclar i crear una escultura o un invent, i a “Ondara bonica” els xiquets/es faran el seu dibuix sobre una Ondara neta, verd i bonica).

Un total de 30 comerços locals ACO participen en aquesta campanya: Màxima Bikes, Esports Colau, Masdemilviajes.es, Calçats Dora, Passicos, Ondara Òptics, Amadeo, Estarca cortines, Gala’s, Ca Paquitina, Carnisseria A. Picó, Fornés Assessors, Nina Estètica, Luansa, Mobles Escrivá, Ferreteria Lluzar, Bodegas Leopoldo, Motos Mahiques, Auto-escuela Ondara, Upi Ondara Informática, Admin. Loteria, Monverd, Dormitienda, Gaspar fotògraf, Mobles Ortolá, Bodegas Aguilar, Autoescola Bahia, Coses de casa i regals, Servicolor i Calçats Torres.

Quant al joc “Comerciclant Ondara: Els secrets del reciclatge” cada família, amb xiquets/es entre 6 i 12 anys que desitgen participar, haurà d’arreplegar als comerços adherits d’ACO una cartilla anomenada “reciclaport” o “passaport al reciclatge”. Cada comerç participant d’Ondara tindrà, en algun lloc de la botiga, una imatge amb un dibuix i text sobre algun “secret del reciclatge” i un número o nom vinculat al comerç. El xiquet/a haurà de descobrir tots els secrets (vinculats a números o noms) que estiguen en la seua cartilla. Hi haurà 3 cartilles diferents; cadascuna connectarà una ruta diferent de comerços, i per tant, exigirà descobrir uns secrets diferents i recórrer una major quantitat de comerços. Una vegada el xiquet/a ho descobrisca, el comerç posarà un adhesiu en la seua casella corresponent. No es requerirà realitzar una compra en cap comerç participant, només visitar-ho (acompanyat d’un adult) i descobrir el secret. Una vegada completada la cartilla, es depositarà en qualsevol establiment adherit a la campanya o a l’Ajuntament d’Ondara (a l’oficina ADL), i entre els que hagen completat el joc, se sortejaran uns premis vinculats amb l’esport, els viatges, o la tecnologia per a xiquets/es.

La segona part de la campanya és el concurs “Ondara bonica i verda”. Constarà de dos concursos (en col·laboració amb col·legis i comerços) relacionats amb l’art i la creativitat, desenvolupats en col·laboració amb el CEIP Sanchis Guarner. En el concurs “Recicla i inventa” s’utilitzaran envasos, caixes i qualsevol tipus de material per a reciclar i crear una escultura o un invent. ACO aportarà les caixes amb material per a poder reutilitzar. Mentre que en el concurs “Ondara bonica” s’entregaran cartolines perquè els alumnes facen el seu dibuix sobre una Ondara neta, verd i bonica. El dibuix ha d’estar inspirat a Ondara, però pot ser imaginat o real. Una vegada es tinguen tots els dibuixos, escultures i invents se seleccionaran els 10 millors de cada categoria i s’exposaran en aparadors de comerços d’Ondara. Se sotmetrà a votació i es lliurarà un premi als 3 millors de cada categoria.

La campanya “Comerciclant” començarà a partir del 16 d’octubre. El període de joc “Els secrets del reciclatge” serà del 16 d’octubre al 4 de novembre; l’entrega de pintures i escultures el 27 d’octubre, i l’exposició de pintures i escultures als aparadors dels comerços participants serà des del 4 de novembre fins al final de la Fira d’Ondara.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ondara s’ha animat a les famílies a participar en aquesta campanya del foment del reciclatge, i s’ha agraït la col·laboració d’ACO, així com del CEIP Sanchis Guarner.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.