La III Fira Marina Alta apostarà per la divulgació i posicionament dels vins de la comarca

*Nota de premsa MACMA*

IMG-20170919-WA0000

Foto Macma

L’11 i el 12 de novembre de 2017 el Prado d’Ondara acollirà la tercera edició d’un encontre que enguany suposarà un aparador de tots els cellers i productors de la Marina Alta per tal de promoure la marca comarcal i el consum intern del nostre vi

Cellers, productors i experts en vi de la comarca es reuniren ahir a Ondara per debatre les línies que guiaran a novembre la III Fira Marina Alta amb els 5 sentits: L’aroma, els nostres vins. Un encontre que ve precedit per la fira de temàtica gastronòmica de l’any passat en què ja es traçaren unes directrius per potenciar l’apoderament del mercat intern a l’hora de valorar les matèries primeres com a eix fonamental de la nostra cuina. En aquest sentit, la temàtica del vi dóna continuïtat a la fira de 2016 i complementa l’objectiu de divulgar i posicionar un producte tan vertebrador per a la comarca com és el vi.

El gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser, coordinà una trobada en què l’alcalde d’Ondara i regidor de Promoció Econòmica José Ramiro féu d’amfitrió dels assistents a l’hora de contextualitzar la idea d’encabir la fira comarcal dins del marc de la fira de novembre ondarenca per tal d’aprofitar una infraestructura –El Prado– i esdeveniment públics. D’altra banda, des de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, entitat coordinadora del fòrum comarcal, s’avançaren els punts principals en què es fonamentarà la fira de l’11 i 12 de novembre de 2017: la conscienciació social del vi de la Marina Alta com a fenomen cultural, l’aposta per prestigiar la denominació comarcal i la potenciació del consum i distribució interior.

Preceptes que es desenvoluparan al llarg de tot el cap de setmana per mitjà de tallers i tasts de vi que donaran a conéixer les característiques dels nostres vins. Per a l’obertura de l’encontre, a més, hi ha prevista la lectura i signatura d’un Manifest pel Vi que serà el document des del qual bastir una campanya per a la divulgació dels vins de la Marina Alta.

Pel que fa a la gènesi de la propera cita, cal dir que, tal com en les edicions anteriors de la Fira Marina Alta, la temàtica ja es treballà des d’abans de l’estiu amb les Oficines de Turisme de la comarca les quals són les representants dels municipis en els respectius estands que conformen la fira. Una fira cultural i turística, en resum, que enguany tindrà el tast i l’empremta del vi de la Marina Alta: un producte únic a reivindicar per tal que assolisca el nivell de difusió i estima que li pertoca.

*Nota de premsa MACMA*

Publicado en Actualitat, Associacions.