ONDARA INSTA A LA CIUTADANIA A DEPOSITAR LES RESTES DE PODA I JARDINERIA EN EL PUNT DE RECOLLIDA

botanic cavanilles abans (4)botanic cavanilles despres (2)

A més es recorda la necessitat de respectar l’horari per a depositar els residus en els contenidors a partir de les 20 hores

Ondara, 14.08.17. Els contenidors ubicats al carrer Botànic Cavanilles han sigut desplaçats uns vint metres i s’ha instal·lat nova senyalització. L’objectiu, segons ha confirmat Francesc Giner, Regidor delegat de SINMA (l’empresa municipal encarregada del servei d’arreplegada de fem) és aconseguir que la ciutadania deposite les restes de poda i jardineria en el punt de recollida municipal (ubicat al carrer Tomás Edison), en compte de en els contenidors de residus orgànics, com està ocorrent actualment, atès que aquests contenidors contínuament apareixen desbordats de restes verdes (tant dins com fora del contenidor). Segons ha manifestat Francesc Giner, “el comportament incívic no cabuda a la nostra societat i totes i tots ens hem de conscienciar i fer un bon ús dels contenidors.”

botanic cavanilles abans (6)botanic cavanilles abans (5)botanic cavanilles abans (1)botanic cavanilles abans (2) botanic cavanilles abans (3) botanic cavanilles despres (1)

En el cartell que s’ha col·locat al costat dels contenidors d’orgànics es recorda que està prohibit tirar les restes de jardineria dins i fora dels contenidors, i que la sanció pot ser de fins a 600 euros, segons l’Ordenança Municipal de Neteja Urbana d’Ondara de 2001. Per a depositar els residus verds procedents de jardins, explotacions agrícoles o espais verds en general, els particulars han d’acudir al Punt de Recollida (carrer Tomás Edison núm. 25) de dilluns a dissabte de 7:30 a 13 hores. Els professionals de jardineria, per la seua banda, han de depositar les restes en la Planta de Transferències de Dénia. Al mateix temps, des de l’empresa municipal es recorda que l’horari per a depositar els residus orgànics en els contenidors d’orgànics és a partir de les 20 hores i fins a les 24 hores (a l’hivern a partir de les 18 hores), a fi d’evitar acumulació de fem i males olors durant tot el dia, ja que els contenidors es buiden a la nit, i el fem que alguns depositen al matí roman tot el dia allí.

botanic cavanilles despres (3)

Tant des de l’Ajuntament d’Ondara com des de la Policia Local s’ha demanat la col·laboració ciutadana per a identificar aquelles persones que continuen embrutant indegudament les zones descrites. Respecte d’això, es farà un seguiment per a observar si continua embrutant-se indegudament la zona i se sancionarà tota persona que incomplisca l’ordenança.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.