ONDARA VA CONCLOURE LES FESTES DE LA SOLEDAT 2017 AMB LA MULTITUDINÀRIA PROCESSÓ EN HONOR A LA PATRONA

Processo 0465 Processo 0422 Processo 0394

*FOTOS GASPAR*

Centenars de veïns es van bolcar el diumenge en l’acte de l’ofrena floral

Ondara, 12.07.17. El dilluns 10 de juliol van concloure les Festes Patronals d’Ondara en honor a la Mare de Déu de la Soledat 2017. Uns festejos que han comptat amb la participació de milers d’ondarencs, i la culminació dels quals va arribar el dilluns, dia de la patrona d’Ondara, amb la processó en honor la Mare de Déu de la Soledat.

El diumenge va tindre lloc la tradicional ofrena de flors a la Santíssima Mare de Déu de la Soledat al recinte del Prado. La devoció a la Mare de Déu va quedar de manifest un any més, en el que el poble d’Ondara es va bolcar amb aquest acte tan arrelat, i en el que centenars de persones de totes les edats van lliurar un ram de flors a la Mare de Déu de la Soledat, la imatge de la qual es va traslladar fins al Prado per a aquesta ofrena. La nit va comptar amb una gran participació de veïns en aquest acte tan emblemàtic i entranyable. Després de l’ofrena, va haver-hi sopar popular al recinte del Prado, i després va actuar l’orquestra Titànic.

Ofrena soledat 0295Ofrena soledat 0282

*FOTOS GASPAR*

Ofrena soledat 0274Ofrena soledat 0347

*FOTOS GASPAR*

El dilluns, dia de la Soledat, al matí, va destacar la solemne missa en honor a la Mare de Déu de la Soledat a l’Església Parroquial de Santa Anna, que va estar cantada pel “Coro-Capella Santíssima Mare de Déu de la Soledat”. Al migdia, va haver-hi una espectacular mascletà a l’aparcament de l’entrada nord del nucli urbà i posterior vi d’honor. Ja a la nit, centenars de persones van acompanyar la Mare de Déu de la Soledat en el seu recorregut pel centre del poble, en la multitudinària processó que va estar magníficament acompanyada per la Colla de dolçaines i tabals d’Ondara, la xaranga l’Atril i la Unió Musical d’Ondara. En arribar la imatge de la patrona a plaça del Convent, i davant de l’atenta mirada del públic, se li van rendir honors, amb el càntic d’un Ave Maria; i es van disparar focs artificials en el seu honor. Després de l’entrada de la imatge al Convent, es va donar a conèixer el nom dels Festers de la Soledat 2018, i els assistents van cantar l’himne a la patrona en un temple replet de fidels. El punt final a les festes ho va posar l’espectacular castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Hnos. Caballer des de la Ronda Generalitat.

Processo 0554Missa dilluns 0138 Missa dilluns 0115Missa dilluns 0111Missa dilluns 0230

*FOTOS GASPAR*

Enguany, s’ha donat la peculiaritat que no hi havia Regines de la Soledat, i per aquest motiu, l’acte de coronació de Regines de divendres passat a la nit a la plaça de Bous, va ser en aquesta ocasió un espectacular acte d’exaltació de les Dames d’Honor Majors i Infantils, i Acompanyants. La Cort d’Honor Infantil 2017 l’han format Daniela Hernández Ginestar, Marc Gilabert Borrás, Naiara Ivars Soler i Valeria Llúzar Pons. La Cort d’Honor Major ha estat integrada per Alba Torres Pedrón, Àngels Cabrera Hernán, Carla Moncho García, Enma Fornés Leal, Héctor García Poquet, Josep Tous Pons, Laia Giner Ruiz, Laura Capellino Doménech, Miriam Estévez Carrió, Nina Noguera Lull, Rosana Escrivà Pons, Rubén Calatayud Morales, Tonet Crespo García i Toni Llobell Barber. I els Festers de la Soledat 2017 han sigut: Isidro Catalán Melgarejo i Ana Frasés Seguí; José Pinar Vergara i Ana Vives Forqués; Juan Carlos Giner Semper i Pilar Giner Semper; Mateu Blanc Ferrer i Josefa Lloréns Puchol; Pere Joan Torres Pérez i Maribel Fornés Mas; i Paqui Puigcerver Ginestar; sent els Festers d’Honor Roberto Colom Gadea i Vicenta Boluda Iñareta. Després de l’acte d’exaltació es va oferir a la Plaça de Bous un espectacle musical de gran qualitat: la Gran Gala Lírica, a càrrec de La Quinta Voce del Liceu de Barcelona.

IMG_2031IMG_1807 Enllumenat 0082 *FOTOS GASPAR*

Els festejos patronals de la Soledat 2017 van comptar amb activitats per a tots els públics; el dissabte, amb el parc infantil i jocs al Prado, la paella gegant i la gran cavalcada de carrosses, i amb l’actuació de l’orquestra Matrix després dels sopars populars; i el diumenge, l’exhibició canina a la plaça de bous.

Paelles 0086Paelles 0001 Missa dilluns 0486 *FOTOS GASPAR*

La Regidora de Festes i Tradicions, Mª Carmen Velázquez, ha donat l’enhorabona a la Comissió Soledat 2017 pel seu esforç a l’hora d’organitzar els festejos. També ha agraït la labor de Policia Local i Protecció Civil en el bon desenvolupament de les festes, i a la brigada i empresa de neteja per la faena i coordinació feta.

Els veïns d’Ondara esperen ara amb il·lusió l’arribada de les Festes Populars de Sant Jaume, que se celebraran del 21 al 29 de juliol.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.