EL VII FESTIVAL DE BANDES VILA d’ONDARA ES VA CELEBRAR EL DISSABTE A LA PLAÇA DE BOUS

davsdr

A l’inici de l’acte va tindre lloc la lectura del manifest contra la violència masclista i el feminicidi, realitzada de forma simultània a l’acte comarcal celebrat a Benissa

Ondara, 07.06.17. Dissabte passat 3 de juny, la Plaça de Bous d’Ondara va ser l’escenari del VII Festival de Bandes Vila d’Ondara 2017, que va comptar amb l’actuació de tres bandes de la comarca: l’Associació Musical El Verger, el Centre Artístic Musical de Pedreguer i la banda amfitriona, la Unió Musical d’Ondara. Un acte organitzat per la Unió Musical d’Ondara que va comptar amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual.

En aquesta ocasió, prèviament al festival, en la Plaça de Bous va tindre lloc la lectura del manifest contra la violència masclista per part de membres de la Comissió d’Igualtat d’Ondara. La lectura es va realitzar de forma simultània a l’acte comarcal convocat a Benissa, en el que centenars de persones es van concentrar contra els feminicidis. En aquest acte es va llegir un manifest coordinat per les Regidories d’Igualtat de 16 ajuntaments de la Marina Alta i escrit per Irene Ballester Buigues.

festival bandes (1)

A continuació, es va celebrar el VII Festival de Bandes Vila d’Ondara 2017; un espectacular esdeveniment musical, que va oferir uns magnífics concerts amb l’actuació de tres importants bandes comarcals; l’Associació Musical El Verger, el Centre Artístic Musical de Pedreguer i la Unió Musical d’Ondara. Les bandes, que van demostrar un alt nivell, van delectar el públic amb un impressionant concert a l’aire lliure, en un marc incomparable com és la Plaça de Bous d’Ondara.

L’acte va començar amb les Bandes desfilant des de la Plaça del País Valencià fins a la Plaça de Bous. Ja concentrades totes les bandes en la plaça, van desfilar per l’arena interpretant cadascuna un pasdoble. Una vegada en la Plaça de Bous, les bandes es van rellevar per a anar pujant a l’escenari i interpretar els seus respectius concerts, protagonitzant les tres bandes una gran interpretació, i atorgant-li al festival el prestigi que es mereix. Per ordre de participació, el Centre Artístic Musical de Pedreguer va interpretar les obres “Hook” de J. Williams i “Around de world in 80 days” d’Otto Esvars; l’Associació Musical El Verger va interpretar el pasdoble “Ecuador Festero en Villena” de Víctor Vallés (director de la banda d’Ondara); i “Persis” de James L. Hosay. Per a concloure el certamen musical, el passador final va anar a càrrec de la banda local, la Unió Musical d’Ondara, que va estar dirigida pel seu director titular, Víctor Vallés. La banda local va interpretar el pasdoble “Felo” de Ramón Garcia i Soler; el “Cant dels Criatures” de Jim Curnow, i va culminar amb el pasdoble “Ondara” de Fernando Penella.

A continuació, va tindre lloc el lliurament d’obsequis de la Unió Musical d’Ondara en agraïment a les bandes participants. L’acte va comptar amb la participació de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, i la Regidora de Patrimoni, Raquel López, els quals van recolzar amb la seua presència aquest espectacular esdeveniment musical i van agrair a la Unió Musical d’Ondara la seua organització, així com van donar a l’enhorabona a les bandes participants pels seus magnífics concerts. Per a culminar el festival, va tindre lloc el sopar de germanor a la terrassa de la Plaça de Bous.

festival bandes (6)festival bandes (5)

Publicado en Actualitat, Cultura.