ZEUS SERRANO PRESENTA LA SEUA RENÚNCIA COM A ALCALDE EN COMPLIMENT DEL PACTE DE GOVERN

    ple renuncia zeus 2

  • En el Pacte de Govern (signat després de les eleccions municipals de 2015) PSPV i Compromís van acordar alternar-se en l’Alcaldia durant la present legislatura sent Zeus Serrano Alcalde d’Ondara els dos primers anys, i José Ramiro des de juny de 2017

  • El ple per a la investidura de José Ramiro serà el 3 de juny

Ondara, 26.05.17. Zeus Serrano va presentar anit en el ple ordinari de l’Ajuntament d’Ondara la seua renúncia al càrrec d’Alcalde d’Ondara, en compliment del Pacte de Govern acordat per PSPV i Compromís per a governar a l’Ajuntament d’Ondara durant aquesta legislatura 2015-2019. Cal recordar que la fórmula pactada per a l’Alcaldia d’Ondara va ser la d’alternar-se en el càrrec, estant dos anys cada candidat. El primer Alcalde d’Ondara ha sigut Zeus Serrano (Compromís), des del 13 de juny de 2015 (data de constitució de l’actual corporació), càrrec a qui ahir va presentar la seua renúncia (si bé continuarà sent regidor de l’Equip de Govern). I des del proper dissabte 3 de juny (data en què se celebrarà el ple de presa de possessió) i fins maig de 2019, l’Alcalde d’Ondara serà José Ramiro (PSPV).

Zeus Serrano va presentar ahir la seua renúncia a l’Alcaldia com a moció d’urgència en el ple ordinari, atenent al compliment del pacte de govern. Aquestes van ser les seues paraules:

Fa dos anys, per tal d’aconseguir un canvi al nostre poble, el PSPV i Compromís signàvem un pacte per formar un equip de govern progressista, just, solidari i, per damunt de tot, disposat a escoltar.

Entre els diferents acords vam signar que el càrrec d’alcalde seria compartit quedant així l’alcaldia ocupada per compromís durant la primera meitat de la legislatura i pel PSPV durant els últims dos anys de la mateixa.

Atenent a eixe pacte, presente la meua renúncia a Alcalde d’Ondara. Continuaré ocupant el càrrec de regidor d’este Ajuntament.

Ha sigut un orgull, i un repte, ser l’Alcalde de l’ Equip del canvi.

zeus serrano

D’històries, de records i de vivències hi ha u bon grapat: de bones i de no tan bones, seria una mentida si ho negara. Però si hem pregunten per una valoració d’aquest temps, amb dos paraules en tinc suficient: molt positiva.

No entraré a fer una valoració detallada de les polítiques que ha realitzat este equip de govern però sí que voldria recordar les línies que vaig anunciar quan, ara fa dos anys, començava a ser l’alcalde del nostre estimat poble:

Des de la nostra entrada ens hem esforçat per conéixer la situació real en la que es trobava l’Ajuntament després de 14 anys de govern del Partit Popular. Una situació, en cap cas, envejable. Una situació que, a dia d’avui, encara ens comporta un enlentiment en aconseguir allò que ens proposem.

– Des de la nostra entrada s’han augmentat els serveis a aquelles i aquells que més ho necessiten, principal estímul per continuar treballant.

– Des de la nostra entrada hem format un ajuntament més transparent i hem recolzat la participació de veïnes i veïns en la gestió municipal.

– Des de la nostra entrada Ondara té un equip de govern que funciona des de la horitzontalitat, des de la democràcia interna entre regidors i regidores que ens fa més forts, des del respecte i el consens en totes les decisions per millorar este poble.

– Des de la nostra entrada ens hem esforçat en modificar la gestió dels recursos del nostre municipi. Hem demostrat dia rere dia que, amb l’esforç és possible fer més amb menys.

Amb companys i companyes com els que m’envolten (i com els que m’han envoltat) és impossible no aconseguir una Ondara millor. Ajuntarse-se amb els bons és sempre sinònim d’objectius complerts.

– Pere ha sigut capaç d’organitzar una brigada més eficient, ha sigut l’exemple de la feina incansable per tindre un entorn més agradable.

– Mar ha aconseguit que l’esport siga un pilar fonamental a l’activitat diària del nostre poble, ha aconseguit que xiquets i xiquetes es formen en un entorn més agradable.

– Raquel i Pepa han sigut capaços de controlar la situació econòmica de l’Ajuntament i així aconseguir un estalvi diari que ha comportat el poder invertir per avançar el pagament de préstecs.

– José ha fet de la nostra Fira un referent comarcal i ha aconseguit mobilitzar i gestionar el sector comercial en benefici de la situació econòmica i social d’Ondara.

– Raquel ha aconseguit que Ondara siga capital de la cultura en nombroses ocasions, és la responsable que a dia d’avui el nostre poble tinga una activitat cultural diària envejable.

– Xisco i Josep Carles han fet possible una Ondara més neta i han traçat les línies per recolzar l’urbanisme sostenible al nostre terme.

– Mari Carmen i Jaume han sigut capaços de millorar la quantitat i qualitat de serveis socials alhora que han sabut optimitzar els recursos per fer unes festes millors i adequades per totes les edats.

Voldria ara, companys i companyes, agrair-vos el vostre recolzament i la vostra feina diària en benefici del nostre poble.

Em sent orgullós, doncs, d’haver participat en un programa i un equip que s’ha esforçat en vertebrar Ondara i la nostra comarca.

Sabem que no tots els objectius han arribat a complir-se. Demane disculpes, ara i en públic, per tot allò en que he fallat o no he pogut aconseguir. Però recorde, que esta renúncia indica un canvi en el lloc de dos persones però no un canvi en les nostres línies de treball, ens queden dos anys per davant de feina incansable per fer una Ondara millor.

Per anar finalitzant, hi ha un grup de persones a qui mai tindre suficients paraules d’agraïment i d’estima per demostrar-los el seu recolzament: aquelles i aquells que treballeu a esta casa, la casa de tots. Bé és cert que la vostra tasca és la de treballar segons unes línies establertes i per les idees d’uns polítics que estem de pas per l’Ajuntament. Però heu aconseguit fer fàcil allò que em semblava impossible, en tots els sentits. Heu tingut la paciència per explicar-me detalladament (i repetidament) tot allò que vos he preguntat i sempre, sempre, amb un somriure. En dos anys de formar part d’este Ajuntament he pogut descobrir que sou un motor incansable al servei del nostre poble. Moltes gràcies pels vostres consells. És una gran experiència treballar amb totes i tots vosaltres.

I ara ja, si em permeteu, voldria agrair públicament a la meua família, i en especial a ma mare, a mon pare, al meu germà i a la meua parella el seu recolzament. Sense vosaltres res haguera estat possible. M’heu demostrat saber estar quan arribava tard a dinar (o quan no arribava), quan em perdia un aniversari o quan arribava un poc pudent a casa (tampoc massa, papà, saps que no tinc tan mala llet).

ple renuncia zeus 3

Amb tot això dit avui finalitza una etapa del nostre poble, una etapa en la que Compromís ha encapçalat el canvi en el govern municipal. Una etapa d’estímul local i, crec, de recolzament comarcal, mostra clara d’això són les mocions aprovades avui. És un orgull que les últimes propostes aprovades siguen en defensa de la sanitat comarcal i el tren.

Sense més, presente la meua renúncia al càrrec d’alcalde no sense abans recordar allò que vaig prometre fa dos anys i que m’estimularà a continuar esforçant-me per Ondara:

Amar i protegir totes les persones i el poble; fer regnar la justícia i vetlar perquè els grans no oprimesquen els menuts”.

En finalitzar la seua intervenció, Zeus Serrano va rebre l’aplaudiment dels seus companys de corporació i del públic present.

corporacio aplaudiment (1)corporacio aplaudiment (2)

En nom de Compromís va prendre la paraula la Regidora Mar Chesa, qui va manifestar que “emociona veure que realment hem complit el pacte”, afegint que “hem sigut un equip sempre, i per part del nostre col·lectiu sempre es complirà el pacte”, i va aprofitar per a donar les gràcies a Zeus Serrano perquè “el que has fet és admirable; combinar formació, guàrdies, urgències, alcaldia…”.

mar chesa

Per la seua banda, el portaveu del PP, Javier Lozano, va destacar en la part positiva “Zeus: has posat de la teua part per a millorar la relació dels tres partits, i que podem parlar sense que ens afecte a nivell personal” afegint que “amb mi has tingut un tracte molt bo i t’ho agraïsc, perquè era difícil per la tensió entre partits”. No obstant això, també va posar “com a nota negativa que esteu lluny del que tant demanàveu en l’oposició; en accions o decisions oblideu que heu de governar per a tots”. A més va indicar que “amb les contínues dimissions heu tingut un govern molt inestable”. El portaveu de l’oposició va concloure desitjant Zeus Serrano “sort com a regidor”.

javi lozano

Publicado en Actualitat, Política.