LA FAMÍLIA DEL PINTOR ONDARENC MIQUEL VAQUER REALITZA UNA IMPORTANT DONACIÓ PICTÒRICA A l’AJUNTAMENT D’ONDARA

En total han donat al consistori 21 quadres que comprenen tots els períodes pictòrics de l’artista

Ondara, 17.05.17. La família del pintor Miquel Vaquer Calumarte (Ondara 1910 – València 1988) ha realitzat una important donació pictòrica a l’Ajuntament d’Ondara. En concret, a través de diverses donacions (la primera d’elles, efectuada el passat mes d’octubre arran de l’exposició temàtica sobre el pintor celebrada a la Casa de Cultura d’Ondara), s’han cedit a l’Ajuntament d’Ondara un total de 21 obres del pintor ondarenc, que comprenen totes les seues etapes pictòriques. Així ho han anunciat aquest matí l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, la Regidora de Cultura d’Ondara, Raquel Mengual i l’assessor de Patrimoni Històric, Vicent Ortuño.

donacions obres miquel vaquer (1)

Els familiars de l’artista que han realitzat la donació són tres dels seus fills (Miquel, Cristina i Mª Josep Vaquer Cirujeda) i la seua néta Natàlia Pérez Vaquer, els quals han expressat el seu desig que Ondara siga un referent de la pintura de Miquel Vaquer, amb l’esperança que es puga crear una sala d’exposició permanent dedicada a l’artista, al seu poble natal.

Les obres cedides a l’Ajuntament d’Ondara engloben el treball del pintor en tots els seus períodes històrics: un xicotet quadre pintat en 1.923, quan Miquel Vaquer tan sols tenia 13 anys, una xicoteta meravella que mostra una vista d’Ondara des de la zona de Segària amb el Montgó de fons; tres obres que són representatives de la seua època anterior i durant la seua estada a París (obres datades en 1929, 1930 i 1932); retrats de familiars i dibuixos de xiquets en la platja (època 1940-50); i algunes obres de la seua última etapa, flors i retrats, que abastaria la seua darrera etapa de 1960-70 principalment.

donacions obres miquel vaquer (2) donacions obres miquel vaquer (6)

donacions obres miquel vaquer (5)donacions obres miquel vaquer (4) donacions obres miquel vaquer (3)

Cal recordar que a l’octubre de 2016, la Casa de Cultura d’Ondara va acollir la presentació del llibre “Miquel Vaquer Calumarte. La descoberta d’un pintor ondarenc” i l’exposició de pintura amb una selecció d’obres d’aquest pintor ondarenc, que, per cert, disposa d’un carrer que porta el seu nom en el nucli urbà d’Ondara. En aquella ocasió, la família de Miquel Vaquer ja va realitzar la donació de tres obres del pintor per a la mostra: un autoretrat; un retrat de la seua dona vestida de gitana, i un altre d’una de les seues filles amb mantellina. Els familiars del pintor, després de l’acte i com a mostra d’agraïment per la mostra de pintura i el llibre, es van comprometre a realitzar noves donacions d’algunes de les seues obres per a incrementar els fons de la pinacoteca municipal amb el desig que pugen ser visitades i gaudides per totes aquelles persones interessades. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’han agraït a la família de Miquel Vaquer les noves donacions, i s’ha posat en valor el detall de donar aquestes obres d’un pintor ondarenc excepcional.

Publicado en Actualitat, Cultura.