LA SEGONA EDICIÓ DE LA FIRA DE LA PARAULA I LA BONA TAULA SE CELEBRA AQUEST CAP DE SETMANA AL BARRI DEL CRIST D’ONDARA

Una proposta cultural, lúdica, comercial i gastronòmica amb activitats per a tots els públics que tornarà a dinamitzar l’activitat en el Barri del Crist els dies 22 i 23 d’abril

19.04.17. Després de l’èxit del II Gegant diumenge passat, Ondara torna a ser aquest cap de setmana de Sant Vicent l’escenari d’una nova proposta per a tots els públics que combinarà cultura, música, gastronomia, animació i comerç local mitjançant una iniciativa que prendrà com a emplaçament el Barri del Crist. Aquest dissabte 22 i diumenge 23 d’abril se celebra la II Fira de la Paraula & la Bona Taula, organitzada per les Regidories de Promoció Econòmica i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració de la Macma i d’ACO (Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara). La fira prendrà com a emplaçament la Plaça 9 d’Octubre i carrers adjacents al Barri del Crist. La proposta inclou la Fira del Llibre, gastronomia amb les foodtrucks, el Mercat d’Artesania, la Fira de Comerç Local, així com animació, concerts, teatre, poesia, música i el Poblat de la Igualtat (al Parc de l’Era).

L’horari de la fira serà el dissabte 22 d’abril de 10:30 a 24 hores i diumenge 23 d’abril de 10:30 a 22 hores. La visita institucional serà el dissabte a les 10:30 hores. Durant el cap de setmana, la II Fira de la Paraula & la Bona Taula comptarà amb animació de dolçaina i tabal, música ambient, signatura de llibres, xanques, equilibrisme, malabars i foc; així com zona amb taules i cadires i servei de barra. Les “foodtrucks” oferiran diverses i variades propostes gastronòmiques de qualitat al carrer. D’altra banda, el Mercat d’Artesania estarà ambientat en la primavera. La Fira del Llibre, organitzada amb la col·laboració de la Macma, comptarà amb l’exposició d’estands; presentacions literàries de tots els gèneres; recital de poesia, i amb la participació d’escriptores i escriptors de la Marina i del País Valencià que signaran exemplars. I a la Fira de Comerç Local, els estands d’ACO exposaran les seues diferents ofertes comercials (amb la presència de Gala’s, Carnisseria Picó, Vinalia Vinoteca, Ca Paquitina, Passicos la Merceria, Màxima Bikes i Calçats Dora).

PROGRAMACIÓ II FIRA DE LA PARAULA I LA BONA TAULA

cartell-programacio-fira-de-la-paraula-ondara-2017-facebook

ZONA ESCENARI

Quant a la programació del cap de setmana, en la zona de l’escenari, el dissabte 22 d’abril a les 11 hores es presentarà el Calendari dels Brillants, editat per la Macma; a les 11:30 hores, presentació de Paco Sanchez: «La socialdemocracia ha muerto. ¿Qué hacemos con el neoliberalismo?»; a les 12 hores, presentació de Vicent Sanhermelando, Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil 2016: «Pell de Seda»; a les 12:30 hores, presentació de l’Editorial Dilatando Mentes; i a les 13 hores, presentació de l’Editorial Edicions del Sud (Manel Arcos). A la vesprada, a les 19:30 hores tindrà lloc el concert del cantautor valencià Andreu Valor (en el 10è aniversari de trajectòria professional) i del cantautor de Mallorca, Guillem Soldevila; i a les 21:15 hores, actuarà el grup de pop-folk en valencià Deliri.

El diumenge 23 d’abril, a la zona de l’escenari a les 11 hores tindrà lloc el recital de poesia infantil “Gallinetes de dol” d’Edicions del sud; a les 12 hores presentació del recital de poesia de Josep Orihuel “Cels de sal”; i a les 13 hores, presentació del llibre de receptes tradicionals de Juan Salvador Gayà “Cocina con historia. Recuerdos de mi infancia”. A la vesprada, a les 18 hores cafè-teatre: l’ETC Marina Alta representarà “Jocs de Paraula”; i a les 19:30 hores, hi haurà música i ball a l’aire lliure amb The Swing Machine i Lindy Hop Marina Alta.

ZONA POBLAT DE LA IGUALTAT

Quant al Poblat de la Igualtat, comptarà amb varietat d’activitats coeducatives per a tota la família, dirigides a difondre la igualtat de gènere entre la ciutadania, especialment entre els xiquets i xiquetes. El Poblat de la Igualtat s’ubicarà al Parc de l’Era en horari d’11 a 14 i de 17 a 21 hores, el dissabte 22 i diumenge 23 d’abril. La programació és la següent:

El dissabte 22 d’abril a les 11 hores a la Caseta, “Reorganitzem el treball en la llar. Responsabilitat i tasques domèstiques. Qui fa què?”. A les 12 hores, a la Caseta, “La cura. La farmaciola dels afectes”. A les 13 hores a la Carpa del Teatre, “Deconstrucció de contes tradicionals”. A les 17 hores a la Caseta, “La cura. El jardí de les emocions”. A les 18 hores a la Carpa de les professions, “Taller d’heroïnes i herois. Eines per a ser”. A les 19 hores a la Carpa del Teatre, “Explicades d’igualtat”. I a les 20 hores, “Treballant les emocions”.

El diumenge 23 d’abril a les 11 hores a la Caseta, “La cura. El jardí de les emocions”. A les 12 hores, a la Carpa de les professions, “Publicites i comunicadors. Reportatges d’igualtat. Aparadors i publicitat de joguets”. A les 13 hores a la Carpa del Teatre, “Explicades d’igualtat”. A les 17 hores a la Caseta, “Reorganitzem el treball en la llar. Responsabilitat i tasques domèstiques. Qui fa què?” A les 18 hores a la Caseta, “La cura. La farmaciola dels afectes”. I a les 19 hores a la Carpa del Teatre, “Deconstrucció de contes tradicionals”.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.