160 ALUMNES DE PRIMÀRIA DEL CEIP SANCHIS GUARNER D’ONDARA PARTICIPEN EN EL CIRCUIT CULTURAL A LA CASA DE CULTURA

CIRCUIT CULTURAL (1) CIRCUIT CULTURAL (2) CIRCUIT CULTURAL (4)

Les activitats s’emmarquen en la Setmana Cultural del col·legi, i han inclòs tallers d’entrenament de memòria i càlcul; visita a l’exposició fotogràfica de lactància materna, i activitats de foment de la lectura

Ondara, 12.04.17. Durant aquests dies previs a les vacances de Setmana Santa i Pasqua, i dins de les activitats emmarcades en la Setmana Cultural del CEIP Sanchis Guarner d’Ondara, un total de 160 alumnes de 1r i 2n de primària han participat en el Circuit Cultural a la Casa de Cultura. Es tracta d’una iniciativa de les Regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Ondara, dirigides per Raquel Mengual i Mar Chesa, i de la Biblioteca Municipal d’Ondara. El circuit cultural ha tingut lloc el dilluns i el dimarts a la Casa de Cultura, i en ell, els alumnes s’han dividit en grups de 10 persones, per a, durant 3 hores, realitzar diferents activitats, que han comptat amb la coloració del programa Aloha.

D’una banda, s’han impartit tallers gratuïts a càrrec d’Aloha; un programa de desenvolupament mental per a xiquets de 5 a 13 anys, en els que es treballen habilitats com la memòria, l’atenció, la concentració, l’habilitat de càlcul, la imaginació, la creativitat…Es tracta d’un programa mitjançant el qual, els alumnes treballen el càlcul a través de l’aritmètica mental, l’àbac, o la tècnica de mans, i desenvolupen el seu pensament lògic en jocs d’intel·ligència i reptes mentals que posen a prova tot el seu enginy. Aquest programa està avalat per la Societat Espanyola de Pedagogia, sent Aloha la primera extraescolar a ser reconeguda amb aquest distintiu pel seu suport teòric, tant en metodologia com en material didàctic utilitzat.

D’altra banda, els xiquets i xiquetes que han participat en el circuit cultural, han visitat a la Casa de Cultura d’Ondara l’exposició fotogràfica sobre lactància materna que romandrà a la Sala d’Exposicions fins al 19 de maig. I també han gaudit d’una activitat de foment de la lectura, realitzada en la Biblioteca Municipal d’Ondara a càrrec de la bibliotecària, Amparo Martí. Hui dimecres, al Col·legi Sanchis Guarner, ha continuat la realització d’activitats d’Aloha.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.