CENTENARS DE PERSONES VAN VIURE LA MAGNÍFICA ESCENIFICACIÓ DE LA PASSIÓ PELS CARRERS D’ONDARA

 la passio (7)  la passio (13)

Les set escenes es van representar amb un espectacular muntatge prenent com a emplaçaments carrers, places i edificis municipals del nucli urbà d’Ondara

Ondara, 10.04.17. El bon temps va acompanyar, i la nit de dissabte passat es va escenificar amb el màxim detall, magnífics escenaris i creïbles interpretacions La Passió. Els veïns d’Ondara, i també d’altres punts de la comarca, van poder tornar a gaudir, sis anys després, d’aquest emblemàtic espectacle que va comptar amb l’actuació d’un centenar de persones de totes les edats, incloent-hi xiquets. Aquesta emblemàtica representació teatral a l’aire lliure, que es va realitzar íntegrament en valencià, va escenificar la Passió i Mort de Jesucrist, a través de set escenes que van prendre com a escenari el Prado, la Placeta de les Escoles, la Plaça Major, i la Plaça de Bous. El públic va estar plenament integrat en l’obra, i va anar seguint els actors en cadascuna de les escenes i participant, formant també part de la història. Centenars de persones van presenciar aquest espectacular acte, que forma part de la Setmana Santa d’Ondara.

la passio (1)

La primera escena va ser el Sant Sopar i es va desenvolupar dins del Prado. A continuació, va tindre lloc l’oració en l’hort de les oliveres, en la zona del moll del Prado, on van prendre a Jesús i li van portar a comparèixer davant del Sanedrí, l’escenografia del qual es va traslladar a l’interior de la Plaça de Bous d’Ondara. El juí davant de Pilat, la quarta escena, es va recrear a la Placeta de les Escoles. I el juí davant d’Herodes, va ser a la Plaça Major, i va comptar amb l’actuació del grup de ball. La condemna de mort de Jesús es va representar novament a la Placeta de les Escoles, des d’on Jesucrist va portar la creu, passant per la plaça del Convent, davant de desenes de persones, per a arribar finalment al moll del Prado, on l’obra va culminar amb la crucifixió.

la passio (10)la passio (15)

La Passió és un acte de gran tradició i arrelament a la població, que s’ha reprès enguany amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament d’Ondara (que ha subscrit un conveni de col·laboració amb la Parròquia de Santa Anna, la Junta Central de Confraries, i el col·lectiu de Júniors M.D). L’organització de l’esdeveniment ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions d’Ondara, la responsable de la qual, Mª Carmen Velázquez, ha donat l’enhorabona a l’organització de La Passió pel magnífic muntatge i l’escenificació, la bona planificació i les grans actuacions de tots els participants. Cal indicar que entre les persones que van actuar, es troben integrants de les diferents Confraries d’Ondara, del col·lectiu de Júniors M.D, així com persones voluntàries del poble. Per la seua banda, des de l’organització de La Passió han agraït la participació i la gran resposta ciutadana, afirmant que va ser una grata sorpresa comptar amb tant públic sis anys després de l’última representació, i han aprofitat per a expressar les seues ganes de continuar treballant per a continuar duent a terme aquesta representació durant els pròxims anys, amb l’objectiu d’atraure a més públic. Així mateix, han agraït la labor de gestió de l’Ajuntament d’Ondara en la celebració de l’esdeveniment.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.