LA PASSIÓ S’ESCENIFICA AQUEST DISSABTE 8 D’ABRIL A ONDARA

L’acte està emmarcat en la programació de la Setmana Santa d’Ondara 2017

Ondara, 06.04.17. Aquesta Setmana Santa 2017, Ondara tornarà a acollir l’escenificació de La Passió, 6 anys després de la seua última celebració. En aquesta ocasió, La Passió es representarà aquest dissabte 8 d’abril (el dia anterior al Diumenge de Rams) a les 22:30 hores. Es tracta d’un acte sociocultural de gran tradició i arrelament en la població, que es reprèn enguany amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament d’Ondara (que ha subscrit un conveni de col·laboració amb la Parròquia de Santa Anna, la Junta Central de Confraries, i el col·lectiu de Júniors M.D). L’organització de l’esdeveniment comptarà amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions d’Ondara.

Aquesta emblemàtica representació teatral a l’aire lliure, que es realitzarà íntegrament en valencià, escenifica la Passió i Mort de Jesucrist. Es representaran un total de set escenes, prenent com a emplaçaments carrers, places i edificis municipals del nucli urbà d’Ondara, el que li dota d’un encant especial a aquesta obra; en concret, el Prado, la Placeta de les Escoles, la Plaça Major, i la Plaça de Bous. Entre els participants es troben integrants de les diferents Confraries d’Ondara, del col·lectiu de Júniors M.D, així com persones voluntàries del poble. En total, participaran prop d’un centenar de persones de totes les edats; unes quaranta com a actors principals i la resta com a figurants.

foto Gaspar

FOTO GASPAR

La primera escena és el Sant Sopar i es desenvoluparà dins del Prado. La segona escena és l’oració a l’hort de les oliveres, i tindrà lloc a l’exterior, a la zona del moll del Prado. A continuació, l’escenografia es traslladarà a l’interior de la Plaça de Bous d’Ondara, on es representarà la compareixença davant del Sanedrí. El juí davant de Pilat, la quarta escena, es recrearà a la Placeta de les Escoles. I davant d’Herodes, serà a la Plaça Major. La condemna de mort de Jesús es representarà a la Placeta de les Escoles, i finalment, la crucifixió, en el moll del Prado. Cal indicar que un element característic de La Passió d’Ondara és que el públic està plenament integrat en l’obra, va seguint els actors en cadascuna de les escenes i participant, formant també part de la història.

SETMANA SANTA cartell passió

Publicado en Actualitat, Ajuntament.