ONDARA CELEBRARÀ EL DIUMENGE DE PASQUA EL II FESTIVAL MUSICAL GEGANT A LA SERRA DE SEGÀRIA

Activitats per a les famílies, música, naturalesa i gastronomia es donaran cita a Segària el 16 d’abril, en una completa jornada que consolida el projecte iniciat en 2016

Ondara, 27.03.17. Ondara viurà unes vacances de Pasqua amb activitats musicals en plena naturalesa, amb la celebració del segon festival Gegant, el diumenge 16 d’abril (Diumenge de Pasqua), que estarà organitzat per l’Ajuntament d’Ondara. Un esdeveniment que ha estat presentat aquest matí a Segària per la Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual; la Regidora d’Esports, Mar Chesa; i Mark Dasousa, representant d’Atòmic Studios. Raquel Mengual i Mar Chesa han concretat que l’any passat van assistir unes 3.500 persones al primer Gegant, i que les perspectives d’aquesta nova edició és superar inclús aquest nombre de participants; per a això, animen el públic a què es “reserve la Pasqua” i acudisca aquest diumenge 16 d’abril a gaudir del II Gegant, que oferirà propostes per a totes les edats.

El II Gegant a Segària (que se celebra de 10:30 a 20 hores) oferirà l’oportunitat de gaudir d’una Pasqua distinta, musical, en moviment i en la Serra de Segària. Per segon any consecutiu, i després del gran èxit de l’any passat, les actuacions musicals es combinaran amb la naturalesa, les activitats per a xiquets, i la gastronomia de les “foodtrucks”, en una proposta organitzada per l’Ajuntament d’Ondara. El II Gegant consistirà en un festival musical diürn que comptarà amb concerts durant tota la jornada . Es tracta d’una activitat dirigida a tots els públics per a fomentar les activitats a l’aire lliure en un entorn natural privilegiat com és Segària.

Quant als concerts, segons ha explicat Mark Dasousa, actuaran durant tota la jornada huit grups musicals: Solar (banda de rock alternatiu de la Marina Alta); la banda de Northern Soul & 60’s, Betty Fish & the Sharks (que proposen una desenfadada sessió de ball amb música dels anys 60); El Dia Eléctrico (banda d’Electro Pop que ve des de Mallorca); Deshora (banda de Punk Rock de la Marina Alta); The Howlin’ Mojos (amb el seu Rhythm and Roll des de la Marina Alta); Nudo Windsor (amb el seu Indie Pop des de València); Son and The Holy Ghosts (des de Mallorca amb grans cançons i un potent directe), i Garaje Florida (banda de Múrcia amb el seu Garaje Psicodèlia). Una proposta musical molt variada, de diferents estils, i en diferents idiomes; valencià, castellà i anglès; amb concerts que començaran a les 12 hores i es prolongaran fins a les 20 hores. També la Batukada Ondarattack estarà al Gegant, amenitzant tota la jornada, de forma desinteressada, com ha concretat Raquel Mengual, qui ha afegit que, a més a més, entre actuacions, col·laboraran els DJ’s dels programes de la Veu d’Ondara “Va de Rock” i “La Cosa Nostra”.

Junt amb aquestes propostes musicals, per al públic infantil hi haurà diferents animacions durant tot el dia, tant al matí com a la vesprada, amb jocs tradicionals gegants, gimcana, així com diversos tipus de tallers i activitats per a xiquets i xiquetes. Una de les sorpreses d’aquesta edició és que es convidarà a esmorzar la tradicional “mona de Pasqua” als 120 xiquets i xiquetes que arriben primer. Quant a l’oferta gastronòmica, les foodtrucks oferiran diferents propostes culinàries, i a més, hi haurà servei de barra. Cal destacar que el mètode de pagament per a les consumicions es realitzarà mitjançant tiquets amb el nom de “Formigues”. La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha destacat entre les novetats que la ubicació del públic i la barra serà en el camp de tir, mentre que en la zona de baix estaran els joc i tallers, foodtrucks, i estands participants; atés que el Gegant comptarà amb estands muntats per comerços locals, amb la col·laboració d’ACO. Totes les activitats, concerts i tallers seran gratuïts (a les 11 hores s’oferirà un taller de Monverd; a les 12 un taller de reciclatge a càrrec de SINMA, i a les 16, un taller de la Granja Escola Baladre).

A tot això cal sumar la possibilitat de gaudir d’un dia en la muntanya de Segària, que disposa de diferents rutes de senderisme homologades, així com d’un Alberg Municipal. La Regidora d’Esports, Mar Chesa, ha anunciat que l’oferta d’activitats es completarà amb excursions guiades a la Cova Fosca; en concret, es realitzaran a les 10:30 hores i a les 16 hores, i el seu objectiu serà promoure aquest paratge natural, al mateix temps que realitzar la neteja de la Cova Fosca.

Hi haurà diverses zones d’aparcament habilitades per a accedir al parc públic de Segària; no obstant això, des de l’organització s’emplaça als assistents a què acudisquen també caminant, atés que és un passeig fins a la muntanya de a penes 3 quilòmetres des del poble; o per mitjà del servei d’autobús que es posarà en marxa amb eixida des de l’aparcament enfront del MasyMas, al costat de la carretera, a partir de les 10:30 hores.

En l’organització de la 2a edició del Gegant col·laboren Atòmic Studio, Fundació Baleària, Oliva Nova Beach & Golf Resort, Enerym; Personal Trainer, Acuanat, Colla Ecologista Segària, Baladre Granja Escola, Mascotetes, Monverd, Màxima Bikes, Larouch Art de Carrer, Ondarattack i SINMA Ondara. Hi haurà com a novetat una rifa de 5 premis per 5 euros (un viatge a Mallorca (Baleària); una estada en Oliva Nova; un mes d’entrenament amb el preparador físic Pedro Espinosa; tres mesos en el gimnàs Enerym; i un cap de setmana en l’Alberg de Segària amb dinar inclòs).

En el II Gegant es podran adquirir diferents productes de merchansing relacionats amb el festival (barrets, camisetes, xapes, cendrers de butxaca…).

af_B_cartell gegant 2017

Publicado en Actualitat, Cultura.