ONDARA CANVIARÀ EL SENTIT DE LA CIRCULACIÓ EN ELS VOLTANTS DEL PRADO I LA PLAÇA DE BOUS

  • L’entrada serà pel carrer Doctor Barraquer i l’eixida per General Bosch, al costat de la Plaça de Bous

  • Amb aquesta mesura, que es posarà en marxa abans de l’estiu, es millorarà la circulació i la seguretat viària en l’entorn del Prado

  • Es crearà una rotonda enfront del pont del Prado

Ondara, 08.03.17. L’Ajuntament d’Ondara, a iniciativa de les Regidories d’Urbanisme i Via Pública, i del departament de Policia Local d’Ondara, va a efectuar la reordenació del trànsit dels voltants del Prado (carrers General Bosch, Doctor Barraquer i El Verger) i a dotar a tota aquesta zona d’una nova circulació. L’objectiu és millorar el trànsit, la seguretat viària i la funcionalitat de tot l’àrea, al mateix temps que es prepara el possible tancament al trànsit de la zona durant els caps de setmana (quan siga necessari per celebració d’esdeveniments).

El portaveu de l’Equip de Govern, José Ramiro; el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner; el Regidor de Via Pública, Pere Picornell, i el Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano, s’han reunit a l’Ajuntament d’Ondara amb els tècnics municipals per a concretar les actuacions que s’hauran d’executar per a posar en marxa aquest canvi del sentit de circulació. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’estima que el canvi estarà operatiu abans de l’estiu.

reunio circulacio

Actualment, s’accedeix a la zona pel carrer General Boch, al costat de la Plaça de Bous, i s’ix pel carrer Doctor Barraquer. Aquest sentit es canviarà, i l’accés al Prado es realitzarà pel carrer Doctor Barraquer, i l’eixida per General Bosch (que quedarà únicament en direcció eixida); també pel camí del Verger o pel pont del Prado. A més a més, la illeta ubicada al carrer Verger, al costat del pont del Prado, es transformarà en una rotonda que permetrà millorar el trànsit rodat en aquest punt.

nova circulacio prado (2)

La nova ordenació del trànsit implicarà el canvi d’ubicació dels semàfors d’entrada i eixida (General Bosch, Doctor Barraquer i Av. Doctor Fleming). També se soterraran els cables de telefonia que actualment passen de forma aèria sobre el Prado i que motiven la inutilització dels contenidors soterrats ubicats al costat del Prado, al carrer Doctor Barraquer. Amb aquesta intervenció, es podran utilitzar amb normalitat aquests contenidors.

Quant a les zones d’aparcament, es mantindran tal com estan, i els vehicles, en compte d’accedir de forma posterior (com s’aparca actualment) ho faran de forma frontal.

PlanoPrado

Aquesta mesura permetrà que en un futur es puga fer de vianants de forma més funcional la zona situada entre la Plaça de Bous i el Prado, quan siga necessari per celebració d’esdeveniments en caps de setmana, atès que en realitzar-se l’accés de vehicles pel carrer Doctor Barraquer, l’eixida del trànsit es pot organitzar pel pont del Prado o camí del Verger. Permetent una millora en la funcionalitat de l’àrea i un estalvi dels efectius de seguretat necessaris.

nova circulacio prado (1)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.