LA POLICIA LOCAL D’ONDARA OFEREIX EDUCACIÓ VIAL ALS COL·LEGIS MARJALS I SANCHIS GUARNER

Ahir van començar les classes d’educació vial, que aniran dirigides a tots els alumnes de 3 a 12 anys, si bé la intenció és comprendre també l’ESO (fins als 16 anys)

Ondara, 17.01.17. La Policia Local d’Ondara ha començat a impartir el Curs Escolar d’Educació Vial als centres escolars de la població, segons ha anunciat el Cap de la Policia Local, Toni Galiano. Aquesta iniciativa suposa una reactivació del departament d’educació viària, que havia estat parat aquests últims anys, com ha indicat l’Alcalde i responsable de l’àrea de Seguretat Ciutadana, Zeus Serrano.

De moment, al Curs Escolar d’Educació Vial d’Ondara s’imparteix per part de personal del departament de la Policia Local d’Ondara als Col·legis Marjals (Infantil) i Sanchis Guarner (Primària); encara que també s’implantarà pròximament a l’IES Xebic, per a poder arribar als alumnes des dels 3 fins als 16 anys, oferint sessions adaptades en funció de l’edat, segons ha confirmat Toni Galiano, qui ha recalcat que, a poc a poc, el departament arribarà a tots els centres educatius de la població, i que es tracta d’una de les principals iniciatives per les quals s’aposta des de la Direcció de la Policia Local per a aquest exercici.

Els objectius d’aquestes jornades de Seguretat Viària són l’adquisició d’actituds, valors i comportaments per part dels xiquets i xiquetes per a garantir la seua seguretat, així com fomentar l’ensenyança de l’educació en prevenció i seguretat vial als centres docents. En el curs participaran els escolars realitzant en l’aula activitats de prevenció i seguretat vial adaptades a cada edat. Entre altres, s’abordaran els assumptes següents: camí escolar pas a pas; els vianants; els passatgers en vehicle particular; la preparació d’un viatge; els valors en la via pública; els conductors; l’alcohol i la conducció; distraccions al volant; les drogues i medicaments; la velocitat; el son i altres factors de risc com són l’estrès i la fatiga.

L’agent de la policia local d’Ondara, Pau Segarra, és el responsable d’impartir les classes d’educació vial a l’alumnat. Ahir van començar les primeres sessions al Col·legi Sanchis Guarner.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.