GRAN PARTICIPACIÓ EN LA XXXI FIRA DE MOSTRES I COMPRES D’ONDARA

  • 35 expositors van mostrar els seus productes i serveis al públic de tota la comarca

  • El Mercat Medieval va oferir un atractiu recorregut pel casc històric

Ondara, 21.11.16. Ondara ha viscut aquest cap de setmana la celebració de la XXXI Fira de Mostres i Comerç, i el Mercat Medieval, dins de la Fira de Fires 2016 organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç d’Ondara. També s’ha celebrat el IX Concurs Caní, i han continuat la fira d’Atraccions i la Fira Gastronòmica. En l’apartat esportiu, ahir es van disputar les partides de Llargues del I Circuit la Bolata.

gent-en-firagent-en-mercat-medieval

La XXXI Fira de Mostres i Comerç i el Mercat Medieval van congregar a centenars de persones d’Ondara i de la comarca. L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano; el Regidor de Promoció Econòmica i Comerç, José Ramiro, membres de la corporació municipal i representants d’associacions locals, van inaugurar el dissabte la Fira de Mostres i el Mercat Medieval. Després de visitar el Mercat Medieval, van recórrer la Fira de Comerç en el Prado i van visitar els estands muntats pels expositors. L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, va afirmar que la Fira “és una mostra del potencial comercial que té Ondara”. El Regidor de Promoció Econòmica i Comerç, José Ramiro, va agrair la presència de tots els negocis que han participat en la Fira de Mostres i Compres, posant de manifest “la qualitat dels expositors, l’esforç que han realitzat i les innovacions que han demostrat”.

L’edifici del Prado va tornar a demostrar el seu potencial a l’hora d’acollir amb un gran èxit la Fira de Mostres i Compres, que va comptar amb la participació de 35 expositors, sent 24 d’ells locals (molts associats d’ACO). Aquesta mostra de comerç va servir perquè els comerciants d’Ondara donaren eixida als seus estocs, oferiren atractives ofertes als clients, i presentaren les seues novetats quant a productes i serveis. El públic va respondre satisfactòriament davant d’aquestes propostes al llarg del cap de setmana. Les empreses i comerços que van participar van ser els següents: JFM, Màxima Bikes, Monverd, Mercado del Automóvil, Alberto Picó, Coletas, Manolo Fotògraf, Luansa, Maika Regals, Nebur, Bernardo Ortolà, Yorkis, Motos Mahiques, Gala’s, Agrupació mutua, Autoescola Bahia, El desván de Aitana-Coco kids, Proseg Seguridad, Proteknon, Alfaidees, Passicos, Calçats Dora, Autoescola Ondara, Confortgama, Més de mil viatges, Hiper riego, Kobold, Ana Garrido, Caser Seguros – Raül Soldevila, Comersintex, Aquadea, Steam It, Aquarica i Carnaby Street.

fira-mostres-6 fira-mostres-5 fira-mostres-4 fira-mostres-3 fira-mostres-2 fira-mostres-1

En la carpa annexa al Prado, es van celebrar durant el cap de setmana distints esdeveniments; el dissabte es va signar el compromís de l’Ajuntament d’Ondara amb la Comunitat Verda; i es va realitzar la roda de premsa del 15è Aniversari de l’estudi local de gravació i producció musical Atomic Studio. També va destacar la desfilada infantil de tratges de comunió i festa de «El desván de Aitana-Coco kids». El diumenge, la demostració va anar a càrrec d’Estudio 9, que va oferir una demostració de balls i activitats.

D’altra banda, el Mercat Medieval va estar molt ben ambientat en el seu emplaçament de les places del centre històric, i, a més de les parades d’artesania, menjar i beguda, va comptar amb propostes per als xiquets, tallers infantils, balls, animació de carrer, així com falconeria.

Ahir diumenge els amants dels animals van poder gaudir amb el IX Concurs Caní, que va acollir l’exhibició de gossos de totes les races i grandàries. A més, aquest cap de setmana va continuar la fira d’atraccions, i la fira gastronòmica en els propis 12 establiments participants (Hotel Ramis; Bar Restaurant Alfatares; Va de Bo; Allí Baix Bar; Restaurant Bar Plaça de Bous; Café Sendra; Bar Restaurant El Gallego; Bar La Xata; Bar La Parada – El Euro; Bar El Terrat, Il’ Frateli «La Nonna», y Tasta’m), que van estar connectats mitjançant un “trenet”.

COMPROMÍS AMB LA COMUNITAT VERDA

Quant al Conveni amb la Comunitat Verda, el conveni “Ondara en Verd!” servirà per a posar en funcionament diverses propostes per a fer d’Ondara un poble on gaudir la naturalesa durant l’any 2017. Aquesta iniciativa va ser presentada pel Regidor de Medi Ambient, Pere Picornell; el representant de la Comunitat Verda; el president d’ACO, Juanjo Mahiques; el membre d’ACO i integrant de la Comunitat Verda, Xavier Moncho, i l’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, i va ser subscrit per l’Alcalde, el representant de la Comunitat Verda i el president d’ACO.

compromis-comunitat-verda

El programa del conveni “Ondara en Verd!” engloba per exemple promoure fatxades i patis vegetals a l’entorn urbà; promoure campanyes de sensibilització social per a impulsar l’estima cap a la naturalesa des dels centres educatius; millorar la qualitat paisatgística de les superfícies verdes urbanes; adequació i millora dels parcs públics i jardins del nucli urbà; millora i reposició d’arbres en mal estat del Parc Públic Segària; actuació per a la millora de la zona verda de la zona industrial i comercial amb arbres i plantes autòctones, o pactar un conveni amb els comerços locals amb l’objectiu que aquests puguen mostrar els seus productes al carrer (sempre que respecten una qualitat paisatgística amb plantes).

L’Alcalde d’Ondara, Zeus Serrano, va afirmar que l’objectiu és aconseguir “un poble bonic, ecològic i sostenible”, i va animar als veïns a col·laborar. Per la seua banda, el president d’ACO va recordar que els comerciants d’Ondara aposten per “una Ondara més verda” i això es va veure reflectit, per exemple, amb la participació en el Pàrquing Day. Xavier Moncho, impulsor de la iniciativa a través de la Comunitat Verda, va agrair a l’Ajuntament el seu suport a aquesta iniciativa.

15 ANIVERSARI ATOMIC STUDIO

aniversari-atomic-studio

Respecte a la presentació de l’esdeveniment amb motiu del 15è Aniversari de l’estudi local de gravació i producció musical Atomic Studio, la presentació va anar a càrrec de la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, i de l’alma mater de l’estudi, Mark Dasousa, els que van presentar la festa que es va celebrar ahir diumenge al Condado (Dénia) per a commemorar aquesta efemèride, amb la presència d’alguns dels grups que han gravat en aquest estudi des de la seua creació. Raquel Mengual va afirmar que Atomic Studio “en pocs anys ha aconseguit molt per la cultura musical, apostant per grups de la comarca i en valencià”, i va aprofitar per a donar l’enhorabona i expressar el suport de l’Ajuntament. Per la seua banda Mark Dasousa va presentar la festa i va donar les gràcies a l’Ajuntament d’Ondara pel seu suport, i a totes les persones i grups que han fet possible la celebració d’aquest aniversari.

Més fotos:

https://www.facebook.com/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=1301641999855905

Publicado en Actualitat, Ajuntament.