AQUEST DISSABTE 12 DE NOVEMBRE COMENÇA LA FIRA d’ONDARA AMB LA II FIRA MARINA ALTA EN ELS 5 SENTITS. EL GUST, LA FIRA GASTRONÒMICA, LA D’ATRACCIONS I EL GRAN FONS

cartell-fira-ondara-2016-setmanes1

Els esdeveniments estan emmarcats en la XXXI Fira de Fires d’Ondara 2016

Ondara, 09.11.16. Ondara ho té tot a punt per a acollir del 12 al 27 de novembre la XXXI Fira de Fires. Aquest primer cap de setmana firal, el dissabte 12 i diumenge 13 de novembre, se celebraran els esdeveniments “II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust”; la Fira d’Atraccions; la Fira Gastronòmica i V Gran Fons d’Ondara. El dissabte 12 de novembre a les 10:30 hores es procedirà, amb la presència de les autoritats comarcals, a la inauguració de la II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust, que se celebra en el Prado, i a continuació començarà la programació del fòrum coordinat per la Macma.

El programa del fòrum comptarà amb intervencions, ponències i tallers relacionats amb la gastronomia i la producció agrícola; el programa és el següent:

Dissabte 12 de novembre:

10.30 h – INAUGURACIÓ de la II Fira Comarcal. Visita i presentació dels estands amb acompanyament de dolçaina i tabalet.

11.00 h – Presentació de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO. Dénia & Marina Alta #Tasting Life.

11.30 h – Presentació de la Festa de la Fava i del suc de Biomoscatell de Poble Nou de Benitatxell.

11.45 h – Presentació del IV Fòrum i Setmana Gastronòmica de “L’Arròs a Banda & A Banda de L’Arròs”. Ajuntament de Dénia (Dep. Turisme) i AEHTMA.

12.00 h – Presentació del projecte “L’esmorzà” Ajuntament del Verger.

12.15 h – Presentació de la Festa de la Cirera de la Vall de Gallinera.

12.30 h – Presentació del V Passeig Gastronòmic «Xàbia al Plat Mariner». ARX (Associació Restauradors Xàbia) i Ajuntament de Xàbia.

12.45 h – Acte d’Homenatge a la cuinera Pepa Romans i Projecció del reportatge de TVE sobre la seua cuina.

13.00 h – Fòrum: “Quin és el menú de la Marina Alta?”.

18.00 h – Taller infantil de coques La Coqueria-JOVEMPA.

19.15 h – Taller d’embotit i demostració “Ca Paquitina”.

Diumenge 13 de novembre:

11.30 h – Showcooking: “Pastissets” Tourist Info Vall de Pop.

12.00 h – Showcooking: A càrrec de l’Ajuntament del Verger.

12.30 h – Showcooking: “Berenaret de Pasqua” A càrrec d’Ajuntament de Gata de Gorgos.

17.00 h – Taller infantil de manualitats «¡Súbete a nuestro tren!» del Cercle Empresarial de la Marina Alta.

18.15 h – Taller infantil de coques La Coqueria-JOVEMPA.

19.15 h – Taller d’embotit i demostració “Ca Paquitina”.

20.30 h – Acte de cloenda de la II Fira Comarcal Marina Alta.

fira-marina-alta-el-gust

La II Fira Marina Alta en els 5 Sentits. El Gust” se celebrarà amb la participació d’Ajuntaments, institucions, associacions i empreses de la comarca, amb l’objectiu de potenciar la gastronomia, el menjar, el beure i la relació entre els productes agrícoles i la cuina de la Marina Alta. Aquesta edició comptarà amb la presència de 41 expositors, incloent-hi els Ajuntaments de 25 municipis (Calp, Teulada-Moraria, Beniarbeig, Ondara, Dénia, Els Poblets, Ràfol d’Almúnia, Benidoleig, Mancomunitat Vall de Pop (Alcanalí, Benigembla, Benissa, Llíber, Murla, Parcent, Senitja i Xaló), Poble Nou de Benitatxell, El Verger, Xàbia, Gata de Gorgos, Mancomunitat de Pego i Les Valls (Pego, l’Atzúbia, la Vall d’Ebo, la Vall d’Alcalà, i la Vall de Gallinera); així com entitats comarcals; Macma, Patronat Costa Blanca, Cedma, Aethma, CDT, Jovempa Marina Alta, IECMA, Grup Melic; i empreses de la Marina Alta; La Coqueria-Mossets Artesants, Aquarica (Ondara), Tot Carn i Més… (Pego), Vinalia Vinotecas, Pastisseria Vitòria, Carnisseria Picó, Altana Fruits Secs, i Cerveseria de la Marina Alta. Ràdio Dénia Cadena SER realitzarà un programa en directe aquest dissabte al matí des de la Fira Marina Alta.

fullet_firagastroondara16-portada

D’altra banda, la Fira Gastronòmica se celebra del 12 al 27 de novembre en els propis establiments participants. Participaran 12 negocis de restauració, que estaran connectats mitjançant un “trenet” que efectuarà una ruta circular, cada 30 minuts i gratuïta per als usuaris, els dissabtes de 13 a 22 hores i els diumenges d’11:30 a 20 hores, durant els tres caps de setmana de la fira. Tots els menús comptaran amb un element en comú que enguany serà la “pansa”. Els bars i restaurants que participen en aquesta nova Fira Gastronòmica 2016 són Hotel Ramis; Bar Restaurant Alfatares; Va de Bo; Allí Baix Bar; Restaurant Bar Plaça de Bous; Cafè Sendra; Bar Restaurant El Gallego; Bar La Xata; Bar La Parada – El Euro; Bar El Terrat, Il’ Frateli «La Nonna», i Tasta’m. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha editat un fullet amb el plànol i ubicació de tots els negocis participants de la Fira Gastronòmica 2016.

https://laveu.ondara.org/wp-content/uploads/2016/10/Fullet_FiraGastroOndara16_BAIXA.pdf

La fira d’atraccions s’instal·la novament a l’aparcament públic situat a l’entrada nord del nucli urbà, al carrer Nacions Sense Estat, junt amb el MasyMas. Els dies del xiquet de la fira d’atraccions seran els dimecres 16 i 23 de novembre, i les atraccions tindran el preu de 1,5 euros. Quant a l’apartat esportiu, destacar que aquest diumenge 13 de novembre se celebrarà el V Gran Fons d’Ondara, organitzat pel Club d’Atletisme d’Ondara amb eixida (a les 10 hores) i meta junt amb el Prado d’Ondara. El Gran Fons té 15 quilòmetres de distància i passarà per quatre termes municipals: Ondara, Beniarbeig, Sanet i Negrals, i Benidoleig.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.