DANI MIQUEL “EL CANTACANÇONS” VA INAUGURAR AHIR LA NOVA TEMPORADA DE “L’HORA DEL CONTE” AMB UN ESPECTACLE PER A XIQUETS I XIQUETES SOBRE EL REI JAUME I

dani-miquel-nou-ocubre-ondara-20 dani-miquel-nou-ocubre-ondara-18

L’acte està emmarcat en les activitats commemoratives que se celebren durant tota la setmana del 9 d’Octubre

Ondara, 06.10.16. Els xiquets i xiquetes d’Ondara de totes les edats van ser els verdaders protagonistes ahir de la programació elaborada per la Regidoria de Cultura d’Ondara amb motiu de la commemoració de l’efemèride del 9 d’Octubre. Ahir a la vesprada, la Plaça Major d’Ondara es va omplir de gom a gom amb la presència dels xiquets i xiquetes, i els seus familiars, per a assistir a l’actuació de Dani Miquel “El cantacançons”, tot un referent en la música infantil valenciana que va oferir “El joglar de Jaume I”; un espectacle que recorre la història del Rei Jaume I.

Música, narració històrica adaptada als més menuts i balls, per a una activitat programada com una sessió especial de l’Hora del Conte, que va suposar ahir la inauguració del cicle per a aquesta temporada 2016-2017. L’activitat va ser altament participativa, i el públic infantil va gaudir d’allò més cantant i ballant. La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha destacat la gran assistència de públic de totes les edats i la qualitat de l’espectacle oferit, i ha animat als xiquets i xiquetes que continuen assistint els dimecres a les noves sessions de l’Hora del Conte que s’han programat.

dani-miquel-nou-ocubre-ondara-12dani-miquel-nou-ocubre-ondara-16

La setmana del 9 d’Octubre inclou actes i activitats durant tots els dies de la setmana. El dilluns es va inaugurar en el hall de la Casa de Cultura, la Mostra del fons de l’Arxiu Històric Municipal. El dimarts va començar l’exposició “Al Tall. 35 anys de música mediterrània del País Valencià”, que es podrà visitar fins al dia 17 d’octubre.

expo-al-tall-1 expo-al-tall-2

Per a hui dijous 6 d’octubre, s’ha programat a les 20:30 hores en la Plaça Major el recital de poesia i música “Homenatge a la paraula” de Manel Arcos. Al recital actuen la poeta Lorena Cayuela, el rapsode David Vid, el cantautor Albert Bertomeu i Manel Arcos. Demà divendres 7 d’octubre tindrà lloc el tradicional Concert Commemoratiu 9 d’Octubre de la Unió Musical d’Ondara, que se celebrarà a les 21:30 hores a la Plaça Major d’Ondara. Comptarà amb la participació d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals.

El dissabte 8 d’octubre, els actes començaran a les 11 hores amb tradijocs i tallers per a públic familiar als voltants del Prado, i a les 12 hores actuarà la Moixeranga de Pego acompanyada per d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals. A les 19 hores a la Plaça Major s’oferirà el concert “Musicants”; una visió col·lectiva de músiques i cants al voltant de les cultures mediterrànies. El diumenge 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, a les 12:00 hores actuaran a la Plaça 9 d’Octubre el “Grup de Danses Ocell”, acompanyats per “d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals”. A continuació hi haurà cercavila fins arribar a l’Ajuntament, on tindrà lloc l’Acte Institucional per part de la Corporació Municipal i Ofrena de la corona de llorer al Rei Jaume I, al Claustre de l’Ajuntament. Després, actuarà el Grup de Danses Ocell i “d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals”, a la Plaça del Convent i, per a finalitzar, es dispararan tronadors. A la vesprada continuaran les activitats amb la projecció del documental “Sempre Al Tall” sobre el grup “Al Tall”. Serà a les 20 hores a la Casa de Cultura.

Publicado en Actualitat, Cultura.