UN RIU VIU I AMB LA NOVA IMATGE QUE LI HAN DONAT ELS JÓVENS D’ONDARA

    un-riu-viu-3 un-riu-viu-2

Els participants van crear ahir pintures murals realitzades amb esprais al llit del riu Alberca, dins del projecte impulsat per la Regidoria de Joventut

Ondara, 03.10.16. Xiquets i jóvens van gaudir ahir d’un matí en què van donar curs a la seua creativitat per a participar al projecte “Un Riu Viu” de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara. Els participants van crear, amb esprais, les seues pròpies expressions plàstiques a l’aire lliure al llit del riu Alberca al seu pas pel nucli urbà, en una jornada marcada per l’alta assistència i pel seu caràcter lúdic i festiu, que va comptar amb l’amenització musical a càrrec de la batucada Ondaratack.

un-riu-viu-6

Prèviament, els participants van assistir a les explicacions tècniques impartides per Larouch Art de Carrer; els seus integrants van supervisar i van ajudar posteriorment els jóvens artistes en l’execució de les seues obres. Els murals, realitzats durant tot el matí a un costat i a l’altre del llit del riu, han omplit de colorit i han dotat d’una nova imatge al riu Alberca al seu pas pel nucli urbà. En total es van pintar 120 m² del llit del riu.

un-riu-viu-1un-riu-viu-8

Els 25 xiquets i jóvens de 14 a 35 anys participants havien presentat prèviament el seu esbós amb la seua idea de mural, la temàtica de la qual estava basada en el poble, les arrels i/o les tradicions valencianes. En l’activitat, se’ls van proporcionar als jóvens els esprais i tot el material necessari, amb la col·laboració de Marina Color, Servicolor i Montana Colors. A més, també es van unir a la mostra xiquets més menuts, acompanyats pels seus familiars, que van usar per a pintar les plantilles de Larouch Art de Carrer. Els murals que s’han pintat han comprés una temàtica molt eclèctica; des dels bous, les festes, l’escut d’Ondara, o un reconeixement a Vicent A. Estellès, fins a un homenatge a les persones que van ajudar en la riuada o la reivindicació de l’agricultura autòctona, entre altres obres, incloent-hi també els dibuixos de caràcter més infantil realitzats pels xiquets.

un-riu-viu-7un-riu-viu-5

El Regidor de Joventut, José Ramiro, ha expressat la seua satisfacció per la grata resposta que ha tingut aquesta proposta, que ha resultat ser molt participativa, i per la gran creativitat i imaginació que s’observa en les obres creades pels jóvens ondarencs. Així mateix, ha recalcat que el llit del riu Alberca es converteix en un espai per a continuar realitzant aquest tipus d’activitats a l’aire lliure, amb l’objectiu de centralitzar les expressions artístiques dels jóvens, perquè acudisquen a aquest lloc i no a un altre tipus de façanes o parets per a plasmar les seues obres. En aquest sentit, ha posat com a exemple l’edifici del Llavador, que en nombroses ocasions ha estat escenari de pintades. Des de la Regidoria de Joventut s’ha avançat la pròxima realització d’una campanya informativa i de conscienciació sobre bones pràctiques de pintura en el carrer, perquè es pinte en un espai habilitat per a tal fi com és des d’ara el llit del riu.

Per a la realització de la iniciativa “Un Riu Viu”, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara ha comptat amb una subvenció de 1.589,189 euros concedida per la Diputació Provincial d’Alacant.

Més imatges:

https://www.facebook.com/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=1251883004831805

Publicado en Actualitat, Ajuntament.